Aangepast

De uitzending van 15 januari

Rutte: VVD gaat niet met PVV regeren

De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is nul, zegt VVD-lijsttrekker en premier Mark Rutte. "Dat gaat niet gebeuren", zei hij in het televisieprogramma Buitenhof.

Maar letterlijk zeggen dat de VVD de PVV uitsluit gaat Rutte te ver. "Ik sluit een partij niet uit want dan zeg je tegen die kiezers dat je hun problemen niet serieus neemt. De kans is nul procent, puur op inhoudelijke gronden."

West Virginia heeft zijn hoop gevestigd op Trump

McDowell County in West Virginia was ooit de rijkste county van de staat. Nu is het straatarm. De kolenindustrie waar heel West Virginia op dreef, is bijna volledig verdwenen. De mensen bleven achter, terwijl de mijnstadjes om hen heen letterlijk instortten. In West Virginia heerst bittere armoede.

Vrijdag wordt Donald Trump ingezworen als 45ste president van Amerika. Hij heeft zijn overwinning te danken aan kiezers in staten als West Virginia. De straatarme blanke ex-mijnwerkers hopen dat Trump zijn verkiezingsbelofte zal houden en de kolenmijnen weer zal openen.

Unieke 'tilservice' in Amsterdam

Mensen die vanwege hun beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, hebben in Nederland recht op het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV). Dat is een taxiservice speciaal bedoeld voor sociaal vervoer, zoals familiebezoek of deelname aan sociale activiteiten. Voor het AOV geldt hetzelfde tarief als het openbaar vervoer.

De tilservice maakt onderdeel uit van het AOV en is bedoeld voor Amsterdammers die door een lichamelijke beperking niet hun eigen trap op- en afkomen. De service lijkt uniek in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl