Aangepast

De uitzending van 6 december

Vrij verkeer van werknemers op de helling?

Lodewijk Asscher, minister van Sociale Zaken, is het in grote lijnen eens met SP-leider Emile Roemer die er voor wil zorgen dat Nederlanders niet worden weggeconcurreerd door arbeiders die goedkoper zijn. "Dat is volkomen onrechtvaardig. Dit moet echt gaan veranderen, dus ik beschouw de SP als een bondgenoot op dit punt", zei Asscher tegen BNR.

Asscher ziet in de onderhandelingen met het Verenigd Koninkrijk over de brexit een kans om het probleem aan te pakken. Roemer pleitte al eerder voor een vergunningenstelsel voor Midden- en Oost-Europese werknemers. Te gast vanavond: Ferdinand Grapperhaus, hoogleraar arbeidsrecht.

De juridische problemen van meer-oudergezinnen

In het Overijsselse Giethoorn zijn de dorpsgenoten er al aan gewend. Het 4-ouder gezin dat sinds anderhalf jaar gezamenlijk hun zoontje Quinten opvoedt. Maar wie doet wat? En wie mag wat?

De wet erkent de constructie van een meer-oudergezin niet omdat hooguit twee mensen juridisch ouder zijn van het kind en daarover gezag mogen uitoefenen. Maar het komt steeds meer voor drie of vier ouders kinderen opvoeden.

Morgen brengt de Staatscommissie 'Herijking Ouderschap' een advies uit aan de regering. De maatschappij verandert en de politiek wil duidelijkheid of er aanpassingen moeten komen in het familierecht.

Sponsors lopen niet warm voor NOC*NSF

NOC*NSF heeft te maken met tegenslag in de zoektocht naar geldschieters. Van de huidige zes grote sponsors lijkt De Nederlandse Loterij de enige zekerheid voor een nieuwe contractperiode.

De atletencommissie van NOC*NSF heeft het bestuur in een brief opgeroepen om voor duidelijkheid te zorgen. Vanaf 1 januari kunnen de Olympische sporters bijvoorbeeld geen gebruik meer maken van de auto’s van vertrekkend sponsor Volkswagen. Ook de financiële controleurs van de sportkoepel maken zich zorgen over de onzekere situatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl