Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys in het nieuwe decor
Aangepast

Nieuwsuur heeft een nieuwe studio

Nieuwsuur komt vanaf 2 december samen met het NOS Journaal en NOS Jeugdjournaal uit één decor.

De opvallendste verandering is dat het decor volledig rond is. Daardoor is het makkelijker om de drie programma's vanuit één decor te maken. Het onderstreept de nauwe samenwerking tussen de NOS en de NTR bij Nieuwsuur en is ontworpen door FishEye Media Productions.

Kenmerkend zijn de grote schermen die de presentatie ondersteunen om het nieuwsverhaal nóg beter te vertellen. Bovendien is het nieuwe decor efficiënter en tijdbesparend, omdat de studio niet meer tussen de uitzendingen door omgebouwd hoeft te worden.

Het nieuwe decor van Nieuwsuur

Nieuwsuur, het nieuws- en achtergrondprogramma van de NOS en NTR, houdt zijn eigen gezicht, maar binnen het programma is duidelijk de nauwe samenwerking te zien met NOS Nieuws en NOS Sport.

"Het nieuwe decor brengt voor de kijker meer eenheid tussen de programma’s, met behoud van hun eigen karakter", zegt Joost Oranje, hoofdredacteur van Nieuwsuur.

"Daarom hebben we het format eerder dit jaar al wat aangepast, waarbij zowel Nieuws als Sport hun eigen plek hebben binnen Nieuwsuur. Dat komt in dit nieuwe decor nog beter tot uiting."

De formats van het NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur veranderen niet. Zo blijven de Nieuwsuur-anchors zitten aan een presentatiedesk en staan de presentatoren van het NOS Journaal tijdens Nieuwsuur als vertrouwd voor de schermen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl