Aangepast

Election Day: Nieuwsuur live vanuit New York

Nieuwsuur wordt tijdens de Amerikaanse verkiezingen live vanuit New York uitgezonden, met vanavond de finale van de verkiezingsstrijd. Vandaag brachten Amerikanen hun stem uit voor een nieuwe president: Hillary Clinton of Donald Trump.

Presentator Twan Huys spreekt in de tijdelijke studio in New York met diverse gasten over de campagnetijd en Election Day. De stemming in het land wordt gepeild met reportages van verslaggever Tom Kleijn en er is duiding van correspondent Arjen van der Horst.

Nieuwsuur live vanuit New York tijdens Amerikaanse verkiezingen

De verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, is live te volgen bij de NOS en Nieuwsuur. Rob Trip en Dionne Stax presenteren de negen uur durende tv-uitzending NOS Amerika Kiest vanuit de studio in Hilversum. De verkiezingsstrijd wordt gevolgd vanaf het sluiten van de stemlokalen tot de bekendmaking van de nieuwe president.

De eerste uitslagen worden vanaf 02.00 uur verwacht. Er zijn verslaggevers in de swing states, de staten die een cruciale rol spelen. In de studio in New York spreekt presentator Twan Huys met gasten over de uitslag en wat die betekent voor de Amerikanen en voor de rest van de wereld.

Op woensdag 9 november – de dag na de verkiezingen – kijkt Nieuwsuur hoe de wereld reageert op de nieuwe president. Vanuit Hilversum presenteert Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys is nog in New York voor de laatste Amerikaanse reacties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl