De studio van Nieuwsuur
Aangepast

De uitzending van 28 oktober

FBI heropent onderzoek naar e-mails Hillary Clinton

De FBI heropent het onderzoek naar e-mails van Hillary Clinton. In een ander onderzoek dat daar niets mee te maken heeft, zijn e-mails ontdekt die mogelijk betrekking hebben op Clinton. De mails kunnen van belang zijn voor het afgesloten onderzoek naar de tienduizenden e-mails die Clinton als minister van Buitenlandse Zaken via een privé-adres had verstuurd.

Correspondent Arjen van der Horst met het laatste nieuws.

Transfer naar Ajax afgekeurd

Het 15-jarige Amerikaanse voetbaltalent John Kenneth Hilton mag niet spelen in de jeugdopleiding van Ajax. De transfer werd eerder al verboden door wereldvoetbalbond FIFA en dat besluit is bekrachtigd door het internationaal sporttribunaal CAS.

Een unieke zaak, niet eerder diende bij het CAS een afgekeurde transfer van een jonge speler naar een Nederlandse club. Het sporttribunaal heeft de afloop van de zaak nog niet openbaar gemaakt, maar Nieuwsuur heeft de uitspraak in handen gekregen in een onderzoek naar jeugdtransfers.

Wie volgt Gerrit Zalm op?

De bestuurstop van ABN Amro is op zoek naar een opvolger van Gerrit Zalm als hoogste baas van de bank. Het ministerie van Financiën zou geen typische bankier aan de top willen, maar iemand met een goede politieke antenne en gevoel voor het netelige maatschappelijke imago van banken. De bank zelf ziet liever een echte bankier.

Het dagelijks bestuur, de raad van commissarissen en de Nederlandse overheid lijken niet op dezelfde lijn te zitten. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën verklaarde deze week dat partijen 'heel ver' zijn in het proces van het vinden van een opvolging, maar ingewijden verklaren dat het proces stroef verloopt.

Ruttes hartenkreet voor oplossing Oekraïne

"Dit is veel groter dan Nederland." Premier Mark Rutte haalt vandaag alles uit de kast om het associatieverdrag met Oekraïne verdrag te redden. Een Nederlands definitief 'nee' is direct van invloed op Syrische burgers in Aleppo, zei Rutte vandaag tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

Rutte doet een beroep op alle redelijke krachten om hem te steunen. Als Nederland het verdrag niet ratificeert, vergroot dit volgens de premier het risico op instabiliteit in de regio en dreigt het beeld te ontstaan dat Europa verdeeld is ten opzichte van de Russische bombardementen op Aleppo. "Europa moet eensgezind optreden tegen dit soort agressie.", zei Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl