De studio van Nieuwsuur
Aangepast

De uitzending van 27 september

Vanavond om 22.00 uur op NPO 2 en nieuwsuur.nl:

Trump en Clinton strijdlustig over belasting, veiligheid en IS

De verwachtingen konden niet hoger zijn voor de confrontatie tussen Hillary Clinton en Donald Trump. De afgelopen dagen ging het op de Amerikaanse televisie bijna nergens anders over.

Op de Hofstra University in Hempstead was afgelopen nacht het eerste debat tussen de presidentskandidaten. Het was een fel debat dat ruim anderhalf uur duurde.

In Nieuwsuur uitgebreid verslag van het debat met commentaar van correspondent Arjen van der Horst.

Langdurige armoede neemt toe, ook in Leeuwarden

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft is voor het eerst sinds het uitbreken van de crisis afgenomen. Dat blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Er is alleen een groep die niet profiteert van de economische groei in Nederland: de langdurige armen.

Ook in Leeuwarden wonen veel mensen die langdurig arm zijn. Nieuwsuur gaat mee op pad met een sociaal werker die mensen helpt die al langer dan drie jaar in armoede leven.

Is er ruimte op rechts?

Thierry Baudet wil meedoen aan de verkiezingen met het Forum voor Democratie, een van de initiatiefnemers van het Oekraïne-referendum. En Jan Roos, die namens GeenPeil actie voerde voor het referendum, wordt lijsttrekker voor VNL.

Is er electorale ruimte voor deze nieuwe partijen? Nieuwsuur spreekt erover met Wouter van der Brug, hoogleraar politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast peilen we de reacties in Den Haag.

Is er ruimte op rechts?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl