De studio van Nieuwsuur
Aangepast

De uitzending van 25 september

Vanavond om 22.00 uur op NPO 2 en nieuwsuur.nl:

VN-Veiligheidsraad in spoed bijeen om Aleppo

Frankrijk en Groot-Brittannië hebben bij een spoedzitting van de VN-veiligheidsraad gezegd dat Rusland de Syrische regering van Assad helpt bij het plegen van oorlogsmisdaden. De Veiligheidsraad is bijeen om het de situatie in Aleppo te bespreken.

De Syrische en Russische luchtmacht zijn daar al drie dagen bezig met een aanval op Oost-Aleppo. Speciaal VN-gezant voor Syrië De Mistura zei dat de recente bombardementen in het oosten van Aleppo tot de zwaarste van de hele oorlog horen. Volgens hem is er gebruik gemaakt van geavanceerd wapentuig.

Borstkankervereniging eist betere voorlichting siliconen

De borstkankervereniging wil dat borstkankerpatiënten beter worden geïnformeerd over de risico's en bijwerkingen van siliconen prothesen. Dat is nu onvoldoende het geval vindt de vereniging.

Het blijft vaak bij een gesprek tussen arts en patiënt. De huidige schriftelijke informatie over risico's is alleen gericht op vrouwen die een borstvergroting overwegen en niet gericht op borstkankerpatiënten. Toch lopen beide groepen dezelfde risico's.

Wetsvoorstel voor bewapende bewakers op koopvaardijschepen

Nederlandse koopvaardijschepen mogen geen particuliere beveiligers meenemen die aanvallen van bijvoorbeeld Somalische piraten gewapend kunnen afslaan. Reders zijn daar al lang chagrijnig over omdat het in meer dan de helft van de EU landen wel mag.

VVD-Kamerlid Han ten Broeke werkt aan een wetsvoorstel om particuliere beveiligers toe te staan op schepen. Hij komt zijn plannen in de uitzending toelichten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl