Verkiezingsprogramma ook kans voor lobbyisten

Nieuwe verkiezingsprogramma's betekenen ook voor lobbyisten weer een kans om hun belangen naar voren te schuiven, en hopelijk terug te zien in nieuwe politieke plannen.

D66 presenteerde vandaag het concept-verkiezingsprogramma in Den Haag. Lobbyist Tessa Maas was daarbij aanwezig. In de aanloop naar deze dag probeerde zij problemen die spelen in de notarissenbranche in het partijprogramma te krijgen.

"We hebben de afgelopen tijd gekeken naar wat we willen inbrengen in het verkiezingsprogramma en wat er uit de praktijk van de notarissen nodig is", vertelt Maas. "We hebben een A4'tje gemaakt met punten die bij de partij passen en aangereikt. Op die manier hoop je dat het wordt overgenomen."

We wilden ons niet voor het karretje laten spannen.

Annet Aris, van de programmacommissie van D66

D66 werd de afgelopen maanden niet alleen door de notarissenbranche benaderd, maar door veel verschillende belangenclubs. "Daar proberen we heel voorzichtig mee om te gaan", vertelt Annet Aris, van de programmacommissie van D66.

"Aan de ene kant krijg je informatie uit het vakgebied over waar de echte problemen liggen. Maar aan de andere kant houden we genoeg afstand omdat we niet voor het karretje gespannen wilden worden", zegt Aris.

Lobbyist Tessa Maas

Voor lobbyist Maas is het dan ook een spannende dag in Den Haag. Zijn haar punten overgenomen in het partijprogramma van D66?

Maas reageert blij als ze door het programma heen bladdert. "Er staat een punt in over het makkelijker maken van regels voor schenken voor alleenstaanden. Mensen die getrouwd zijn kunnen nu heel makkelijk geld nalaten, maar voor singels geldt een hoger tarief. Dat staat er in, dus dat is leuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl