Nieuwsuur ziet er tijdelijk anders uit

Nieuwsuur ziet er vanaf vanavond tijdelijk iets anders uit. Omdat het decor wordt vernieuwd, verhuist Nieuwsuur voor enkele weken naar een andere, kleinere studio. Aan het format verandert verder niets. De verbouwing van de nieuwe studio is naar verwachting begin november gereed.

"De uitzending zal er iets anders uitzien", zegt hoofdredacteur Joost Oranje. "Zo gebruiken we onze oude, kleinere presentatietafel. Maar we blijven dicht bij onze normale uitstraling. En aan de journalistieke inhoud verandert natuurlijk niets."

Begin november komen het NOS Journaal, Nieuwsuur en het NOS Jeugdjournaal samen uit één decor, met behoud van hun eigen karakter. Dit is efficiënter en tijdbesparend, omdat het decor niet meer tussen de uitzendingen door hoeft omgebouwd te worden.

Niet alleen de decorstukken maar ook een deel van de huidige techniek is verouderd, dus dit wordt gemoderniseerd. Nieuw is dat er een rond decor wordt gebouwd, met camera’s die de uitzendingen 360˚ in beeld gaan brengen. De studio gaat tevens gebruikt worden voor extra uitzendingen, zoals tijdens verkiezingen.

Een ruwe schets van de nieuwe opstelling in de studio

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl