Republikeinen roepen op om financiering Trump stop te zetten

Meer dan zeventig invloedrijke Republikeinen roepen in een open brief het partijbestuur op om Donald Trump niet verder financieel te steunen in de race om het Witte Huis.

"Iedere dollar besteed aan de campagne van Trump is een dollar verspild aan een verliezende kandidaat die de Republikeinse partij blijft ondermijnen", staat in de brief.

De beschikbare financiële middelen moeten volgens de ondergetekenden worden ingezet om de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat te behouden.

Een verschuiving van de middelen voorkomt dat de partij verdrinkt met een Trump-anker om haar nek.

Republikeinen in brief

"We vrezen dat de roekeloosheid, incompetentie en ongekende impopulariteit van Trump een Democratische monsterzege zal veroorzaken. Alleen de onmiddellijke verschuiving van alle beschikbare middelen naar de Senaat en het Huis zal voorkomen dat de partij verdrinkt met een Trump-anker rond haar nek."

Het is geen moeilijke beslissing voor voorzitter Priebus, vinden de briefschrijvers. "De kansen van Trump om president te worden slinken iedere dag." De Republikeinen hekelen "zijn campagne van woede en uitsluiting waarin hij miljoenen kiezers heeft bespot en beledigd."

Iets doen

Onder de ondergetekenden van de brief behoren verschillende oud-Congresleden, senatoren en partijfunctionarissen. Lester Munson is er daar één van. Hij was jarenlang de adviseur van een aantal Republikeinse senatoren.

"Republikeinen moeten hun winst van de afgelopen zes a acht jaar beschermen door geld te steken in de campagnes van senatoren die kwetsbaar zijn. Trump schaadt de kansen van senatoren op herverkiezing."

Of de brief gaat helpen, weet hij niet. "Maar je moet iets doen. We willen de mensen die beslissen waar het geld heen gaat, motiveren tot de juiste keuzes."

'Investeringen in zijn campagne zijn verspild geld'

Deze brief volgt op een brief eerder deze week waarin vijftig oud-veiligheidsexperts schrijven dat Trump als president een gevaar is voor de nationale veiligheid. De Republikeinen zeggen dat ze daarom niet op Trump zullen stemmen.

Volgens hen is Trump niet gekwalificeerd om de VS in het buitenland te vertegenwoordigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl