Britten opgeroepen om met pen te stemmen

In Groot-Brittannië roepen Leave-stemmers Britten op om hun stem uit te brengen met een pen in plaats van een potlood. Ze zijn bang dat de Britse overheid het referendum manipuleert en hun stem wordt uitgegumd.

"Ik hoorde van iedereen dat ik met een pen moest stemmen omdat het anders wordt veranderd in wat de overheid wil dat het wordt", vertelt een Britse uit Rochdale.

Op Twitter ontstond er de #usepens. Mensen die hun pen zijn vergeten, worden aangeraden om extra hard te drukken tijdens het tekenen van het kruis zodat het moeilijker is om uit te gummen.

Onder aanhangers van het Leave-kamp is veel argwaan tegenover de regering. Uit een enquête van afgelopen week bleek dat bijna een derde van de UKIP-aanhangers gelooft dat de Britse inlichtingendienst MI5 de uitkomst van het referendum beïnvloedt.

"Politici zijn sluw en geven niets om wat wij vinden. Als zij bij de EU willen blijven dan vinden ze wel een manier waarop dat gebeurt", zegt voorstander van een brexit.

Britten opgeroepen om met pen te stemmen

De Britse kiescommissie heeft laten weten dat het niet uitmaakt of mensen met een pen of potlood stemmen. Bij de stemlokalen liggen vanuit traditie potloden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl