Een toestel van EgyptAir op Schiphol

Wat gebeurde er met vlucht MS804?

Was het een terreuraanslag of een ongeluk waardoor het passagiersvliegtuig van EgyptAir is neergestort? Over de oorzaak van de crash is nog niets duidelijk. Maar volgens de Egyptische minister Sherif Fathi van Burgerluchtvaart is een aanslag waarschijnlijker dan een technisch mankement.

Ook autoriteiten in diverse landen denken aan een aanslag. Bewijs daarvoor is nog niet gevonden en tot nu toe heeft geen enkele organisatie de verantwoordelijkheid opgeëist.

In Nieuwsuur een gesprek met correspondent Sander van Hoorn over de laatste ontwikkelingen.

Wat gebeurde er met vlucht MS804?

Volgens de tweede man van de Egyptische luchtvaartmaatschappij heeft het toestel geen noodsignaal uitgezonden. Ook zou het zijn onderhouden volgens de regels die daarvoor gelden. Technisch gezien was het toestel in orde, aldus Ahmed Adel van EgyptAir tegen CNN.

Wrakstukken

De BBC meldt dat er wrakstukken van de Airbus A320 zijn gevonden in de buurt van het Griekse eiland Karpathos.

Vanmiddag werden ten zuidoosten van Kreta al wrakstukken en voorwerpen in zee gevonden die van het vermiste toestel afkomstig zouden zijn. Karpathos ligt dicht bij Kreta.

Beide landen opnieuw geraakt

Zowel Frankrijk als Egypte krijgen voor de tweede keer in betrekkelijk korte tijd met een vliegramp te maken.

In maart vorig jaar vloog piloot Andreas Lubitz zijn toestel van Germanwings opzettelijk te pletter in de Franse Alpen, waarbij 150 mensen om het leven kwamen.

In oktober ontplofte een Russisch toestel boven de Sinaïwoestijn in Egypte. Daarbij vielen 224 slachtoffers.

De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat. Waarschijnlijk was de bom aan boord gesmokkeld door medewerkers van de luchthaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl