Lege schappen bij de V&D

Doorstart V&D mislukt

De eigenaren van vijftien van de 45 panden waarmee Coolcat-eigenaar Roland Kahn een doorstart van V&D wilde maken, gingen daarmee niet akkoord. Ook over het financieringsplan van Kahn is geen akkoord bereikt met de banken, zeggen ingewijden. Na 130 jaar komt er een einde aan warenhuis Vroom & Dreesmann.

In Nieuwsuur zijn vanavond te gast: Gijs Bessem, vastgoedadviseur van vier eigenaren met in totaal tien V&D-panden en retaildeskundige Rupert Parker Brady. Ook een gesprek met Martin Oudejans, OR-voorzitter van V&D.

Vertrouwen

In een persbericht schrijven de curatoren dat het bedrijf ontmanteld wordt. "Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen", staat in een persbericht.

Kahn wilde door met 45 van de 62 failliete V&D-warenhuizen. Volgens betrokkenen was het vertrouwen in ‘plan-Kahn’ vandaag al grotendeels verdwenen. Kahn laat weten dat zijn team de afgelopen maand hard en bezield heeft gewerkt aan een doorstart, maar er helaas niet in is geslaagd de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen.

De meeste winkelpanden van V&D zijn in handen van investeerders, zoals pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen of vastgoedpartijen. Dit soort investeerders is op zoek naar een huurder voor de lange termijn.

Doorstart V&D mislukt

Grote plannen

Veel grote verhuurders waren vorige week al zeer gecharmeerd van de plannen van het Canadese Hudson's Bay Company (HBC), dat geïnteresseerd is in 35 panden. In Nederlandse kranten bevestigde de keten eerder grote plannen in Nederland te hebben.

Nu de doorstartpoging met Cool Investments van Kahn is mislukt, houdt V&D voorgoed op te bestaan en raken de achtduizend werknemers van de warenhuizen en de inpandige La Place-restaurants hun baan kwijt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl