medicijnen

Volledige reactie ONVZ

De dokter van de heer Verhees heeft bepaald dat het eerder gebruikte middel Oxybutynine het meeste geschikte geneesmiddel voor hem is. Om dit middel te kunnen blijven vergoeden, heeft ONVZ gevraagd om een zogenoemde machtigingsaanvraag van de dokter. Die machtiging is ook afgegeven.

De heer Verhees had in afwachting op die machtiging gewoon het middel kunnen blijven gebruiken. De heer Verhees is echter gestopt; dat had niet gehoeven. Het spijt ons zeer dat bij de heer Verhees de indruk is ontstaan dat hij moest stoppen. We trekken ons dit bijzonder aan temeer omdat de gezondheidstoestand van de heer Verhees is verslechterd.

Dit had nooit mogen gebeuren. Als zorgverzekeraar zijn we er om de belangen van onze verzekerden te behartigen. We betreuren deze gang van zaken en hebben de heer Verhees onze welgemeende excuses aangeboden.

Inmiddels is de machtiging verstrekt tot 31 december 2015. Voor de heer Verhees is onzeker of hij zijn machtiging ook de komende jaren zal behouden. Hij vraagt ons hierover helderheid te verstrekken. Wij hebben hem inmiddels geïnformeerd dat wij ook in 2016 op basis van medische noodzaak dit geneesmiddel zullen vergoeden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl