Edith Schippers

Reactie van minister Edith Schippers

Om onduidelijkheid en verschillende vergoedingen te voorkomen is het ministerie van VWS om de tafel gegaan met alle betrokken partijen. Samen is gekeken hoe voorkomen kan worden dat verschillende zorgverzekeraars verschillende beslissingen nemen.

De oplossing is zo goed als klaar en de minister zal de Tweede Kamer hier op korte termijn over informeren. Overigens is gebleken dat er, waar het gaat om de vergoeding van magistrale bereidingen, nauwelijks verschillen bestaan tussen beslissingen van zorgverzekeraars. Wel geldt dat er nog verschillen zijn wat betreft de procedurele en administratieve eisen die verzekeraars stellen voor vergoeding. Dit is zeker vanuit het oogpunt van onnodige administratieve lasten nog wel een belangrijk punt van aandacht voor verzekeraars.

Reactie op de patiënten in Nieuwsuur

Het is goed te horen dat de problemen van deze mensen nu zijn opgelost. Graag wil ik benadrukken dat wanneer mensen het niet eens zijn met de beslissing van hun zorgverzekeraar en er niet met de verzekeraar uitkomen, ze altijd terecht kunnen bij de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ). Deze instantie kan een bindende uitspraak doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl