Reactie Mylan

28 augustus 2015

Mylan zet zich in voor nieuwe normen in de gezondheidszorg en wil betaalbare geneesmiddelen beter toegankelijk maken voor de wereldbevolking van zeven miljard mensen. Wij hanteren de hoogste standaarden voor kwaliteit en integriteit in alles wat we doen.

Wij distribueren onze producten alleen via legale kanalen. Al onze producten zijn bedoeld om door zorgverleners te worden voorgeschreven, in overeenstemming met de goedgekeurde etikettering en de geldende zorgnormen.

Rocuronium bromide, een product dat wordt gebruikt in de algemene anesthesie, wordt geproduceerd voor Mylan door een derde partij in India en geleverd aan groothandels en ziekenhuizen in de Verenigde Staten (VS). De distributie wordt verzorgd door Mylan’s dochteronderneming in de VS.

Zoals gesteld, dit product is bedoeld voor gebruik in overeenstemming met de goedgekeurde etikettering en geldende zorgnormen. Het is belangrijk om vast te stellen dat:

- Rocuronium bromide niet is goedgekeurd, niet is geëtiketteerd en niet op de markt gebracht wordt voor het gebruik bij dodelijke injecties.

- Mylan dit product niet direct levert aan gevangenissen. Het bedrijf heeft geen kennis dat haar product door enige andere partij opzettelijk wordt gedistribueerd voor gebruik bij dodelijke injecties, noch van enig ander gebruik buiten de goedgekeurde product informatie.

- Recent heeft Mylan informatie ontvangen die er op duidt dat het Virginia Department of Corrections Mylan’s rocuronium bromide heeft gekocht van een groothandel.

Mylan begrijpt het dat het Virginia Department of Corrections Mylan’s producten koopt voor therapeutische doeleinden in het gevangenisziekenhuis. Echter, Mylan neemt het ook serieus dat één van haar producten mogelijk terecht is gekomen waar gebruik niet in lijn is met de goedgekeurde etikettering. Mylan heeft direct actie ondernomen door het versturen van een brief aan het Virginia Department of Corrections om de verzekering te krijgen dat het geen Mylan product heeft gekocht voor gebruik buiten het goedgekeurde therapeutische doel en de goedgekeurde etikettering en dat het Department dit ook niet in de toekomst zal doen. Mylan is in afwachting van een reactie van het Virginia Department of Corrections.

Mylan neemt deze zaak serieus en houdt een open dialoog met diegene die vragen hebben gesteld en hun zorgen hebben geuit.

Noot: In geval van vertalingsverschillen tussen de Engelse en de Nederlandse versie, is de Engelse versie van dit statement leidend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl