Anouchka van Miltenburg is sinds 2012 voorzitter van de Tweede Kamer

Van Miltenburg opnieuw in gesprek met Voortman

Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman gaan nog een keer om tafel zitten om de kwestie van het lekken van geheime informatie uit te praten.

Het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer heeft vandaag overlegd over de affaire-Voortman. Het bestuur zit na uren vergaderen op één lijn. In Nieuwsuur duidt politiek verslaggever Dominique van der Heyde de affaire.

Van Miltenburg opnieuw in gesprek met Voortman

Het Kamerlid van GroenLinks wil opheldering over een onterechte beschuldiging van Kamervoorzitter Van Miltenburg over het lekken van namen van kandidaten van de Nationale Ombudsman.

Reputatieschade

Het presidium betreurt dat het GroenLinks-Kamerlid reputatieschade heeft opgelopen, omdat de rijksrecherche onderzoek heeft gedaan naar het lekken van informatie, staat in een vanavond gepubliceerde brief.

Het bestuur hoopt dat Van Miltenburg en Voortman de zaak kunnen opklaren. "Het presidium heeft er alle vertrouwen in dat u beiden in staat zijn om tot een voor u beiden bevredigende oplossing te komen," zo staat in de brief.

GroenLinks-Kamerlid Voortman is blij dat de verslagen openbaar zijn gemaakt. Ze heeft nog veel vragen over het lekken naar De Telegraaf, waar de vervelende situatie voor haar mee is begonnen. Ze hoopt volgende week in het gesprek met Kamervoorzitter Van Miltenburg een antwoord op haar vragen te krijgen.

Reactie Kamerlid Voortman op de brief van het presidium

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl