Hulpdiensten speuren op een bergflank tussen de resten van de neergestorte Airbus

Zoektocht tussen wrakstukken gestaakt

De zoektocht tussen de wrakstukken van de neergestorte Airbus A320 van Germanwings gaat morgen verder. De reddingsactiviteiten zijn gestaakt vanwege het slechte weer in de Franse Alpen.

De hulpverleners proberen de situatie op de rampplek in kaart te brengen. Omdat het regent, waait en vriest in het berggebied, kunnen zij pas morgenochtend weer verder werken. Er blijven wel tien Franse politieagenten achter om de wrakstukken te bewaken.

De plaats waar het Duitse toestel neerstortte, is moeilijk bereikbaar. Hulpverleners kunnen er alleen te voet of per helikopter komen. Verwacht wordt dat het bergen van de lichamen dagen gaat duren.

Onherbergzaam

De brokstukken liggen op ongeveer 2700 meter hoogte tussen de plaatsen Prads-Haute-Bleone en Barcelonnette. Het gebied in de Franse Alpen is onherbergzaam en vrijwel onbewoond.

De reddingsactie wordt gecoördineerd vanuit het nabijgelegen dorpje Seyne les Alpes. In het dorpje worden morgen ook staatshoofden en regeringsleiders uit Spanje, Duitsland en Frankrijk verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl