Els Borst werd dood in de garage bij haar woning gevonden

Verdachte in zaak-Borst had eerder tegen de lamp kunnen lopen

Bart van U, de 38-jarige man die verdacht wordt van de moord op Els Borst is eerder veroordeeld wegens wapenbezit. Volgens geldende regels zou toen DNA afgenomen moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Het OM in Rotterdam gaat nu intern onderzoek doen.

De Rotterdammer werd 12 januari opgepakt voor de moord op zijn zus, een 43-jarige vrouw in Rotterdam. Ze was door messteken om het leven gebracht. De volgende dag verspreidde de politie naam en foto van de verdachte Bart van U. ,,wegens de ernst van het misdrijf" en de verwarde toestand van de man. Kort daarna meldde hij zich bij de politie.

In Nieuwsuur reageert rechtspsycholoog Peter van Koppen.

Oud-minister Els Borst
Verdachte in zaak-Borst had eerder tegen lamp kunnen lopen

OM

Verder heeft het OM vastgesteld dat er geen behandeling, bijvoorbeeld door de GGZ, is gestart voor Van U. terwijl er wel grote zorgen waren over zijn geestelijke gezondheid. Het Openbaar Ministerie gaat ook dit onderzoeken.

Huiszoekingen

De politie verwacht dat de verhoren spoedig kunnen beginnen. Op een persconferentie vanmiddag in Utrecht, zei de politie dat het voorbereiden van de verhoren tijd kost, mede omdat Van U. alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Het Openbaar Ministerie weet nog niet wat de rol van de verdachte is geweest bij de dood van Borst.

De politie heeft vanochtend huiszoekingen gedaan op diverse plekken waar de man de afgelopen tijd is verbleven. Er is niet bekendgemaakt of die iets opgeleverd hebben.

Bart van U.

Oud-minister Els Borst werd op zaterdag 8 februari in de garage van haar huis in Bilthoven om het leven gebracht, na thuiskomst van het D66-congres in Amsterdam. Buren vonden haar lichaam op maandag 10 februari. Drie dagen later concludeerde de politie dat Borst door een misdrijf om het leven was gebracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl