liveblog
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin wipt over Froome in klassement, dagzege Quintana

  • De 17de etappe in de Tour de France, een ultrakorte rit van 65 kilometer met onderweg drie loodzware beklimmingen, werd gewonnen door Nairo Quintana. Tom Dumoulin wordt vijfde, Steven Kruijswijk zesde.
  • De renners startten in MotoGP-opstelling aan de voet van de Montée de Peyragudes (1ste categorie). Daarna volgen nog de Col de Val Louron-Azet (1ste) en de slotklim op de Col du Portet (buitencategorie) naar Saint-Lary-Soulan.
  • Op de slotklim bestookten de topfavorieten elkaar. Geraint Thomas gaf geen krimp, maar Chris Froome verloor ruim 40 seconden. Tom Dumoulin is nu tweede in het klassement.
liveblog gesloten

À demain!

Morgen krijgen de renners tijd om op adem te komen voordat de laatste Pyreneeënrit en de tijdrit eraan komen. De 18de etappe gaat over 171 kilometer van Trie-sur-Baïse naar Pau. Onderweg komen de renner twee klimmetje van de vierde categorie tegen, maar dat mag zelfs voor de vermoeide sprinters geen enkel probleem opleveren.

Alleen zijn er niet veel sprinters meer over en al helemaal geen fitte sprinters. En dus zou morgen zomaar eens een dag kunnen worden voor de vrijbuiters. De officiële start is om 14.00 uur en de finish wordt verwacht tussen 17.30 en 18.00 uur. Natuurlijk is dit liveblog er weer van voor de start tot na de finish bij.

À demain!

Het profiel van de 18de etappe in de Tour de France

De Avondetappe

Heeft Tom Dumoulin nog een kans om Geraint Thomas het geel afhandig te maken? Kan Primoz Roglic Chris Froome nog van het podium rijden? Heeft Peter Sagan totaal onnodig zijn groene trui in de waagschaal gelegd? En die gridstart...zullen we dat gewoon niet meer doen?

Er is na de 17de etappe in de Tour weer meer dan genoeg stof om over door te praten. Dat doen we natuurlijk met Dione de Graaff en Herman van der Zandt in De Avondetappe! Vanavond zijn Thijs Zonneveld, Edwin Winkels en olympisch kampioene Maaike Head te gast.

Dione de Graaff en Herman van der Zandt aan de tafel van De Avondetappe

Samenvatting

Samenvatting etappe 17: Froome verliest tijd op Dumoulin, Thomas loopt uit

Thomas: voelde me steeds beter worden

En wat zei de trotse geletruidrager na afloop? "Ik voelde me steeds beter worden op de slotklim, terwijl de anderen het moeilijk kregen". Toch wilde Geraint Thomas niet vooruitlopen op zijn eerste Tourzege. "Ik ga niets anders doen en het gewoon dag voor dag benaderen."

Thomas blij en opgelucht na tijdwinst in korte Pyreneeënrit

Froome spreekt toch...bij de bus

Eenmaal terug bij de bus van Team Sky heeft Chris Froome toch de tijd genomen om de pers te woord te staan. Hij toonde zich een waardig verliezer. "G. verdient het om in het geel te staan. We zullen duimen dat hij de trui kan houden tot in Parijs", zei de titelverdediger. "Ik ga vechten voor het podium."

Ook Démare is binnen

De ultrakorte bergrit heeft geen slachtoffers geëist aan de achterkant van het peloton. Alle renners zijn binnen de tijdslimiet geëindigd, zelfs Arnaud Démare. De sprinter, die al de hele Tour worstelt om op tijd binnen te komen als het bergop gaat, verloor vandaag 29.16 minuten op winnaar Quintana.

Daarmee hield hij één renner achter zich: de Australiër Michael Hepburn werd 146ste en laatste.

Overigens verloor Démare slechts 9 minuten op de ontketende Nairo Quintana in de slotklim van 16 kilometer. Superbenen of misschien toch wat duwtjes en een paar plakbidons? Collega-sprinter André Greipel denkt er het zijne van.

"Froome boos naar beneden"

Chris Froome zou na de 17de etappe zonder verzorging of jasje naar beneden zijn gereden. De titelverdediger verloor vandaag 52 seconden op ploeggenoot Geraint Thomas en 43 seconden op Tom Dumoulin en Primoz Roglic en moet daardoor vrezen voor zijn podiumplek.

Verslaggevers van de NOS zagen hoe Froome op de top van de Col du Portet werd ingesloten door televisiecamera's om zich vervolgens meteen uit de voeten te maken. Hij leek geïrriteerd.

Chris Froome na de finish van de 17de etappe in de Tour de France

Drie aanvallen op rij is Bauke te veel

Voor de derde etappe op rij ging Bauke Mollema in de aanval. Maar vandaag zat een topklassering er niet in.

Mollema merkte al snel dat het er niet in zat: 'Heb niet meer aangedrongen'

Indrukwekkende Roglic: moet realistisch zijn

Primoz Roglic behoorde tot de sterkste renners in de groep met favorieten. Mede door zijn aanvallen, moest Chris Froome uiteindelijk 43 seconden toegeven. Daardoor komt het podium zelefs binnen bereik van de Sloveen van Lotto-Jumbo.

Roglic blijft bescheiden. "Dit is pas mijn tweede Tour en mijn derde grote ronde. Maar misschien is dit wel mijn kans."

Roglic: 'Dit is pas mijn tweede Tour, maar misschien is het mijn kans'

Sagan is binnen

Hij loopt niet helemaal soepel, zijn shirt is gescheurd, het bloed zit aan de randen van zijn groen trui. Maar Peter Sagan is wel keurig binnen, op ruim 26 minuten. En hij gaat ook gewoon naar het podium voor een nieuwe, ongescheurde groene trui.

Toptien na etappe 17

De toptien van het algemeen klassement na de 17de etappe van de Tour de France

Slotfase

De slotfase van de 17de etappe in de Tour de France.

Dumoulin kan Thomas net niet volgen, maar wint tijd op Froome

Kruijswijk: Tom heel goed, Thomas net iets beter

Steven Kruijswijk moest tevreden zijn met de zesde plek in misschien wel de moeilijkste etappe van deze Tour. Hij verloor een plek in het klassement aan Nairo Quintana, maar won er ook een op Romain Bardet. "Hier ben ik voor gekomen. Dit is toch een beetje een bevestiging. Ik probeer gewoon zo hoog mogelijk te eindigen."

Het belangrijkste slachtoffer van de aanvallen van Roglic, Dumoulin en Kruijswijk zelf, bleek uiteindelijk Chris Froome. "Iedereen was aan het afwachten of Froome goed was of niet. Hij is goed, maar net niet goed genoeg. Ook Tom Dumoulin is heel goed, maar Thomas net iets beter. "

Kruijswijk: 'Hier ben ik voor gekomen'

Dumoulin: dit was alles wat ik had

"Dit was alles wat ik had", verzuchtte Tom Dumoulin op de top van Col du Portet. "Je hoopt dat Thomas zal kraken, maar nu moet je blij zijn dat Froome eraf ging. Thomas is gewoon de beste op dit moment, daar kan ik niets aan doen."

Dumoulin: 'Thomas is op dit moment de beste, daar is echt niks aan te doen'

Dumoulin nu tweede

Dus niet Thomas, maar Froome capituleert op het einde van de loodzware bergrit. Tom Dumoulin stijgt naar de tweede plaats, maar staat nu 1.59 minuten achter geletruidrager Geraint Thomas. Lees hier het wedstrijdverslag.

De toptien van de 17de etappe in de Tour de France

FINISH - Thomas pakt bonificatiesconden

Achter Dan Martin komt de sprintende Thomas als derde boven, rijdt vijf seconden weg bij zijn concurrenten en pakt ook nog vier bonificatieseconden. Hij wint daardoor 9 seconden op Dumoulin en Roglic.

De achterstand van Kruijswijk op Thomas is 18 seconden. Froome verliest vandaag 47 seconden op zijn ploeggenoot.

FINISH - Quintana wint!

Nairo Quintana wint op de Col du Portet en klimt in het klassement naar de vijfde plaats.

Nairo Quintana

900 m - Derde aanval Roglic

Roglic valt nog een keer aan en krijgt Thomas mee. Dumoulin keert ook terug, Kruijswijk zit iets verder. Froome is er helemaal af.

1 km - Aanval Dumoulin!

Aanval Dumoulin! Kruijswijk, Thomas en Roglic zijn mee. Froome niet.

2 km -Aanval Roglic, Froome kraakt

Tweede aanval van Roglic! Thomas, Dumoulin en Kruijswijk zijn mee. Froome moest even passen, maar komt terug.

3 km - Quintana virtueel vierde

Status quo. Quintana heeft nog altijd 0.26 op Martin en 1.10 op de groep met favorieten. Dat is al een paar kilometer zo. Als het zo blijft, stijgt Quintana naar de vierde plaats.

Nairo Quintana op kop in de 17de etappe

4 km - Aanval Kruijswijk!

Aanval Kruijswijk! De Nederlander komt niet ver weg, Bernal rijdt de gele trui, Froome, Roglic, Dumoulin en Landa weer naar hem toe.

5 km - Bardet eraf

Voor Romain Bardet ligt het tempo van Wout Poels te hoog. Chris Froome is in het laatste wiel gaan rijden. Wat is hij van plan? Een aanval, maar Kruijswijk, Dumoulin en Roglic letten goed op.

6 km - Quintana solo

Nairo Quintana heeft Rafal Majka afgeschud en gaat alleen op weg naar de ritzege. En wat nog meer? Hij heeft 1.09 minuten op de groep met favorieten.

Nairo Quintana

7 km - Quintana en Majka passeren Kangert

Kangert is ingelopen door Quintana en Majka. De Colombiaan heeft 1.07 op de groep met favorieten, waar Poels het tempo aanvoert.

'Sagan na etappe naar ziekenhuis'

Peter Sagan zit na zijn val in de afdaling van de Col du Val Louron-Azet weer op de fiets, maar heeft al laten weten niet naar de podiumceremonie te komen na de etappe. In plaats daarvan zal hij zich in het ziekenhuis laten onderzoeken.

8 km - Quintana bijna bij Kangert

Tanel Kangert heeft nog maar 18 seconden op Quintana en Majka, kort gevolgd door Dan Martin. De groep met favorieten rijdt op 1.16 minuten. Alles is nog mogelijk voor de dagzege. Maar geldt dat ook voor aanvallen op het geel?

10 km - Quintana en Valverde

Nairo Quintana heeft nog een kleine minuut achterstand op koploper Kangert en zo'n 40 seconden voorsprong op de groep met favorieten. Hij werd geholpen door Alejandro Valverde, maar rijdt nu bij hem weg.

Ook Dan Martin zit nog voor de groep met favorieten. Zijn achterstand op Quintana is slechts 15 seconden.

11 km - Poels terug

Het tempo is weer gezakt en daardoor kan Wout Poels weer terugkeren. Hij gaat meteen naar de kop, met Bernal.

11 km - Dumoulin herstelt orde

Dumoulin moet al het werk doen, maar hij brengt de achtervolgers toch bij Roglic en Froome. Thomas, Bardet, Kruijswijk, Landa en Bernal zitten er ook nog bij.

13 km - Aanval Roglic en Froome

Aanval Roglic met Froome in zijn wiel! Dumoulin zet zich op kop van het peloton, maar heeft Thomas in zijn wiel.

13 km - Quintana alleen!

Quintana is alleen en rijdt al 30 seconden voor de groep. Bovendien heeft de Colombiaan Valverde nog voor zich zitten. Wordt dit een coup van Movistar?

In de groep met favorieten rijdt Jonathan Castroviejo nog steeds op kop namens Sky.

14 km - Aanval Quintana en Martin!

Aanval Dan Martin en Nairo Quintana! De twee slaan meteen een gaatje. Is het spel nu op de wagen?

15 km - Nog geen vuurwerk

Ook de favorieten zijn begonnen aan de slotklim. Nog geen aanval.

16 km - Kangert solo!

Kangert en Alaphilippe reden met zijn tweeën naar de voet van de slotklim, maar daar gaat de Franse drager van de bolletjestrui er rap af. We hebben nog een koploper. Zijn voorsprong op favorieten (2.40 minuten) lijkt te weinig.

20 km - Démare weer voor bezemwagen

Arnaud Démare rijdt opnieuw in zijn eentje voor de bezemwagen. Zijn achterstand is 14.50 minuten op de koplopers. Hij mag straks 25 procent van de tijd van de winnaar verliezen.

2 km - Chute Sagan!

Peter Sagan zou zijn gevallen in de afdaling. Hopelijk valt het mee, want anders zou die zo zekere groene trui alsnog aan zijn neus voorbij kunnen gaan.

28 km - Two down, one to go

Ook de groep met favorieten is over de top van de tweede col en ze zitten er allemaal nog. Aanvallen op de gele trui van Geraint Thomas zullen moeten komen op de slotklim. Maar die Col du Portet is dan ook een monsterklim: 16 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,7 procent naar het hoogste punt van de Tour (2.215 meter).

28 km - Alaphilippe als eerste boven

Alaphilippe verstevigt zijn leiding in het bergklassement nog maar eens op de top van Col de Val Louron-Azet. Kangert zit in zijn wiel, Durasek moet een klein gaatje laten.

29 km - Nog 1 kilometer

Het drietal Kangert, Durasek en Alaphilippe moet nog 1 kilometer tot de top van de Col de Val Louron-Azet. Ze hebben 51 seconden op zes achtervolgers: Valverde, Fraile, Majka, Mühlberger, Martinez en Pellizotti.

In het peloton bepaalt Marc Soler namens Movistar nu het tempo.

Tanel Kangert, Kristijan Durasek en Julian Alaphilippe in de aanval in de 17de etappe

33 km - Latour rijdt peloton uit elkaar

De groep met favorieten is door het werk van AG2R teruggebracht tot een man of 15. Dumoulin zit er gewoon bij, net als Kruijswijk én Tolhoek!

Wout Poels is er ook, maar rijdt achterin de groep en dus niet in de Sky Train.

Pierre Latour rijdt zelfs een stukje weg, met zijn kopman Bardet en Dan Martin in het wiel.

34 km - Mollema eraf

Mollema haakt af in de achtervolgende groep, waar Mühlberger tempo maakt in dienst van zijn kopman Majka.

34 km - AG2R neemt initiatief over

AG2R neemt het initiatief. Romain Bardet vindt het tempo van Sky te langzaam en zet zijn helpers Silvan Dillier, Oliver Naesen en Pierre Latour op kop.

Sagan komt poolshoogte nemen

Het tempo in de groep met favorieten ligt niet hoog. Dat vindt ook Peter Sagan, die brutaal even poolshoogte komt nemen.

Peter Sagan komt even poolshoogte nemen bij de favorieten

36 km -Tweede klim

De drie koplopers beginnen aan de tweede col van de dag, de Col de Val Louron-Azet (1ste cat., 7,4 km à 8,3%). Bauke Mollema zit in de achtervolgende groep van 12 op 1.26 minuten.

Het profiel van de zeventiende etappe in de Tour de France

38 km - Tussensprint

Zelfs in deze gecondenseerde klimmersrit zijn 20 punten te verdienen in de tussensprint. Die zijn voor Kangert, voor Durasek en Alaphilippe.

De uitslag van de tussensprint in de 17de etappe

Het is een overzichtelijke afdaling op prachtig asfalt, maar toch wordt Herrada gelost door meesterdaler Alaphilippe en Durasek. Zij sluiten zometeen aan bij koploper Kangert. Mollema zit weer in de groep-Valverde.

50 km - One down, two to go

Kangert is als eerste boven op de Montée de Peyragudes, kort daarop gevolgd door Alaphilippe, Durasek en Herrada. Op 1.09 minuten rijdt de groep-Valverde. Het peloton zit op 3.25 minuten.

50 km - Pech Quintana

Lekke band Nairo Quintana. Hij wordt geholpen door ploegmaat Andrey Amador, maar dat duurt tergend lang. De Colombiaan verliest hier zeker een halve minuut.

53 km - Is Poels eraf?

Er is geen spoor van Wout Poels in de Sky Train aan kop van het peloton. Zou hij een slechte dag hebben? Of is Poels gewoon even wat drinken gaan halen?

54 km - Stand van zaken

Tanel Kangert rijdt alleen op kop, 0.23 voor Julian Alaphilippe, Herrada en Durasek.

Op 1.12 rijden 16 renners: Valverde, Mollema, Geschke, Yates, Nieve, Majka, G. Izagirre, Rolland, Martinez, Vichot, Fraile, Navarro, Pellizotti, Soler, Atapuma, Sicard en Mühlberger.

Het peloton heeft inmiddels zo'n drie minuten achterstand op de koplopers.

56 km - Kangert weer alleen aan kop

Het is niet Navarro, maar Nicolas Edet die met Kangert op kop reed. Reed, want de Fransman moet lossen. Hij zakt terug in een groep met ploeggenoot Herrada, Alaphilippe en Durasek.

57 km - Halverwege eerste klim

De renners moeten nog 7,5 kilometer klimmen op de eerste klim van de dag, de Montée de Peyragudes (1ste categorie, 14,9 km à 6,7%). Voorlopig is het aan de aanvallers, de favorieten wachten af.

Het profiel van de zeventiende etappe in de Tour de France

60 km - Rowe aan kop van peloton

De favorieten schuilen voorlopig achter de orca-ruggen van Team Sky, waar Luke Rowe nota bene het tempo aanvoert. Wanneer krijgen we de eerste aanvallen?

61 km - Groep-Mollema groeit

Ook Alaphilippe poefffft in een keer naar de voorste groep. Daarin behalve Mollema ook onder anderen Valverde en Yates. Ze zijn met 20 achtervolgers op koploper Kangert, die gezelschap heeft gekregen van Dani Navarro.

62 km - Kangert alleen, Mollema in achtervolging

Tanel Kangert is alleen weg. De Est van Astana kan goed klimmen en heeft er zin in vandaag. Achter Kangert vormt zich een kopgroep met Bauke Mollema.

64 km - Kangert, Rolland en De Gendt

Die startopzet bleek overbodig. De klassementsmannen wachten rustig, de aanvallers zoeken ruimte. We hebben een drietal op kop: Tanel Kangert, Pierre Rolland en....Thomas De Gendt.

Effect van 'startgird' in Touretappe verdwijnt direct

65 km - Départ

Départ! Ze zijn begonnen aan de 17de etappe. En.....er wordt rustig gewacht op de helpers.

De startopstelling voor de 17de etappe van de Tour de France

Over 65 kilometer

Volgens Thijs Zonneveld is de slotklim van vandaag met afstand de zwaarste col van de Tour de France. De Col du Portet....

Hij is er nog steeds...

Lawson Craddock liep in de eerste etappe van de Tour een breukje op in zijn schouderblad, maar weet niet van opgeven. Ook vandaag staat hij weer gewoon aan de start.

Dumoulin vooraf: heb er zin in!

Dumoulin voor gevreesde bergrit: voorbereiding als bij een tijdrit

Gele trui warmt zich op

De nummer een en twee van het algemeen klassement warmen zich op voor de 17de etappe in de Tour de France

Tijdslimiet 25 procent

Gisteren reed Arnaud Démare vrijwel de hele dag moederziel alleen achter het peloton en finishte uiteindelijk ruim 41 minuten achter winnaar Julian Alaphilippe. Daarmee bleef de Franse sprinter binnen de tijdslimiet.

De tijdslimiet vandaag bedraagt 25 procent van de tijd van de winnaar. Dat wordt doorfietsen.

Arnaud Démare is de uitputting nabij na de etappe naar Alpe d'Huez

De (andere) opvolger van Froome

Startvak of niet, de kans is groot dat Geraint Thomas en Chris Froome na de start even zullen wachten op hun belangrijkste adjudanten. En dan is deze 21-jarige Colombiaan misschien wel goud waard.

Corné Hendriks, verslaggever van Radio Tour de France, ging op zoek naar een van de grootste wielertalenten van nu, Egan Bernal.

Het startvak

De 'grid' aan de voet van de Peyresourde voor de 17de etappe

Froome of Thomas?

Geraint Thomas start vandaag voor de zesde dag in het geel en heeft bovendien een comfortabele voorsprong op zijn concurrenten. Toch zal Thomas niet gerust zijn op de goede afloop. Zeker niet met een viervoudig Tourwinnaar als ploeggenoot.

De toptien

Het algemeen klassement na de zestiende etappe in de Tour de France

Kort maar krachtig

Vandaag gaat de etappe dus maar over 65 kilometer. Toch is dat niet uniek in de Tour de France. Negen keer eerder streden de renners om de zege in een rit-in-lijn van minder dan 60 kilometer, waaronder Adrie van der Poel in 1988.

Herman van der Zandt dook in de geschiedenis van de kortste etappes in de Tour.

Herman houdt het kort voor de kortste Touretappe

Dumoulin spaarde zijn krachten voor vandaag

De klassementsmannen hielden gisteren hun kruit droog. En dat had alles te maken met wat ze vandaag te verduren krijgen.

Dumoulin: 'Het was een dag om je kruit droog te houden'

Gilbert is oké

Met zijn val in gewonnen positie zou Adam Yates goede papieren hebben gehad om de pechvogel van de dag te worden. Maar uiteindelijk ging de meeste aandacht toch uit naar de huiveringwekkende val van Philippe Gilbert.

Gilbert ging aan de leiding in de zestiende etappe toen hij begon aan de afdaling van de Portet-d'Aspet. Gilbert reed te hard door een bocht, duikelde over een stenen muurtje en viel een paar meter naar beneden.

De Belg voltooide de etappe, naar later bleek met een gebroken knieschijf.

Gilbert: 'Dank voor alle berichten, ik denk dat ik geluk heb gehad'

Even terug naar gisteren

De zestiende etappe werd een turbulente etappe met een onderbreking vanwege pepperspray, valpartijen en glansrollen voor Robert Gesink en Bauke Mollema. Uiteindelijk gingen de bloemen voor de tweede keer naar Julian Alaphilippe.

Samenvatting etappe 16: Alaphilippe wint, impasse in favorietengroep

Op de rollers

Wat is toch dat gezoem? Nou, dat zijn nerveuze renners die zich warm rijden voor een vliegende start...

De rollerbanken staan klaar voor de renners voorafgaand aan de zeventiende etappe in de Tour

Wat verwachten de renners?

De 17de etappe: vuurwerk gegarandeerd in de top van het klassement

Voorbeschouwing

De bedoeling van het startexperiment is om de kopmannen vanaf de start te isoleren van hun knechten, waardoor de toppers man-tegen-man zullen strijden. Maar of dat werkt?

Tom Dumoulin verwacht dat de kopmannen gewoon rustig zullen beginnen, waardoor hun knechten kunnen terugkeren. Wielerkenners Thomas Dekker en Maarten Tjallingii zijn het met hem eens, al verwacht Marijn de Vries wel vuurwerk uit Spaanse hoek. Lees hier de voorbeschouwing.

Experiment: startopstelling

Alsof het korte, explosieve karakter van deze etappe de klassementsrenners nog niet genoeg ontzag inboezemt, heeft de Tourorganisatie ook een noviteit bedacht voor de start. De toptwintig zal schuin achter elkaar worden opgesteld bij de start, zoals bij een grandprix in de MotoGP gebruikelijk is. Daarachter zullen hun helpers in groepen van twintig van start gaan.

Profiel

Een spetterend spektakel. Zo omschrijft de Tourorganisatie de 17de etappe in de Tour de France. En dat is begrijpelijk met de Montée de Peyragudes (1ste categorie, 14,9 kilometer à 6,7 procent), de Col de Val Louron-Azet (1ste categorie, 7,4 kilometer à 8,3 procent) en de Col du Portet (buitencategorie, 16 kilometer à 8,7 procent) op het menu.

Die slotklim voert de renners naar een hoogte van 2.215 meter, waarmee het hoogste punt van de Tour bereikt wordt. De winnaar van deze etappe legt dus ook beslag op de premie die hoort bij de Souvenir Henri Desgranges.

Het profiel van de zeventiende etappe in de Tour de France

Bonjour à tous!

De hele wielerwereld kijkt al maanden reikhalzend uit naar deze dag. De dag waarop volgens sommigen de Tour beslist zal worden. En dat in slechts 65 kilometer, maar wel ongekend zware kilometers.

Om 15.15 uur stellen de voorste renners zich schuin achter elkaar op als bij een MotoGP aan de voet van de beroemde Peyresourde voor de 17de etappe van Bagnères-de-Luchon naar Saint-Lary-Soulan. Vanaf het startschot moeten de renners in 65 kilometer liefst drie zware Pyreneeëncols bedwingen, goed voor 38,5 steile kilometers.

Vanavond om 18.00 uur zal het algemeen klassement een heel ander aanzicht hebben, zo is de verwachting. Beleef alles mee via dit liveblog, NPO 1 en Radio Tour de France!

De uitzendingen van 25 juli

Radio Tour de France 14.00 uur NPO Radio 1
Etappe 17: live 15.10 uur NPO 1 en NOS.nl
Sportjournaal: de samenvatting 18.45 uur NPO 1 en NOS.nl
De Avondetappe 22.10 uur NPO 1 en NOS.nl
Welkom bij het Tour-liveblog!