Er wordt niet meer gescoord waardoor Engeland en Spanje door zijn naar de kwartfinales.

Schotland en Portugal hebben allebei nog een goal nodig om door te gaan. Nog iets meer dan een kwartier te spelen in Tilburg en Deventer.

Pröpper: moeilijk om vanaf de bank een dragende speler te zijn

Pröpper: dit was niet goed genoeg

Davy Pröpper moest donderdagavond bij PSV lang toekijken vanaf de kant en daar had de middenvelder eigenlijk niet op gerekend.

Engeland op voorsprong!

Na amper twee minuten spelen maakt Engeland er via Nikita Parris 2-1 van. Bij deze stand zijn Engeland en Spanje weer door.

De bal rolt weer

Op het EK zijn beide duels weer begonnen.

Rust

De eerste helft is afgelopen in Deventer en Tilburg. Bij deze stand zijn Engeland en Portugal zeker van de kwartfinales.

Tussenstand Portugal-Engeland: 1-1

Schotland op 1-0!

Vlak nadat de Schotse keepster rood had moeten krijgen voor hands buiten haar strafschopgebied, scoort Caroline Weir aan de andere kant de 1-0.

FC Utrecht scoort niet tegen gepassioneerde Polen

Urby Emanuelson en Zakaria Labyad denken na over manieren om het doel van Lech Poznan te vinden

In het matige treffen, waarbij het spektakel meer op de tribunes plaatsvond dan op het veld, ontbeerde Utrecht creativiteit en stootkracht.

PSV blameert zich tegen NK Osijek

Steven Bergwijn baalt

Osijek, vorig seizoen vierde in de Kroatische competitie, liet PSV komen en zag tot zijn genoegen dat de Eindhovenaren duidelijk scherpte tekortkwamen.

Portugal op gelijke hoogte

In de 17de minuut maakt de Portugese Carolina Mendes er 1-1 van. Na goed voorbereidend werk van Diana Silva kan ze bal in een leeg doel prikken.

Ondertussen op het EK

Zijn de laatste groepswedstrijden van poule D bezig. Portugal neemt het op tegen Engeland en Schotland treft Spanje.

Engeland wist de eerste twee duels te winnen en lijkt op weg naar de kwartfinales. Spanje en Portugal hebben drie punten en Schotland nog nul.

Tot nu toe is er een keer gescoord, de Engelse Duggan stiftte de bal knap over de Portugese doelvrouw nadat deze de bal totaal verkeerd had weggewerkt.

Afgelopen

Afgelopen in De Galgenwaard en in Eindhoven: PSV verliest in eigen huis verrassend met 1-0 van NK Osijek. De Eindhovenaren mogen volgende week flink aan de bak om nog de play-offs van de Europa League te bereiken.

FC Utrecht begint aan het tweeluik met Lech Poznan met 0-0. De ploeg van Erik ten Hag stelde teleur, creëerde geen enkele grote kans en mag blij zijn dat Poznan niet scoorde uit een van de twee goede kansen.

Uitblinker aan de kant van Utrecht was doelman David Jensen. Volgende week is de return in Polen, donderdagavond 20.15 uur.

Osijek scoort bijna weer

93. PSV dicht bij 0-2 achterstand, maar Zoet ranselt de bal uit zijn doel.

Slotoffensief PSV

85, Nog 5 minuten heeft PSV om de 0-1 achterstand goed te maken. Wat kunnen de Eindhovenaren nog?

Laatste wissel

84. De laatste wissel van Erik ten Hag. Robin van der Meer vervangt Mark van der Maarel, die niet meer fris is.

Utrecht met rug tegen de muur

79. Lech Poznan dringt nu toch echt aan. Het is Jensen die ditmaal matig reageert op een afstandsschot. Uit de hoekschop kunnen de Polen vervolgens niet gevaarlijk worden. Utrecht heeft het moeilijk.

Bergwijn dicht bij gelijkmaker

77. De buitenspeler speelt zich knap vrij, schiet hard op doel, maar raakt de paal.

Tussenstand PSV-Osijek: 0-1

Tussenstand FC Utrecht-Lech Poznan: 0-0

Utrecht bijna op achterstand

77. Utrecht ontsnapt aan een achterstand. Het is opnieuw Jensen die een sterke indruk maakt. Hij redt op een schot van dichtbij.

Utrecht wisselt

75. Opvallend: twee verdedigers komen erin bij FC Utrecht. Het zijn Giovanni Troupée en Ramon Leeuwin. Zij vervangen Wout Brama en Cyriel Dessers. Coach Erik ten Hag lijkt de 0-0 te willen koesteren.

Utrecht moet oppassen

69. Een benauwd moment voor de goal van FC Utrecht. Even lijkt daar het doelpunt voor de Polen aan te komen uit een hoekschop. David Jensen kan de bal maar net voor de lijn keren.

Geen kansen in Galgenwaard

65. De tweede helft in De Galgenwaard geeft de eerste twintig minuten hetzelfde beeld als in de eerste. Beide ploegen laten niet het achterste van hun tong zien en creëren geen grote kansen. Nog 0-0 in Utrecht.

Grote kans Osijek, daarna strafschop

55. Nadat Osijek een grote kans heeft gemist, haalt Brenet even later zijn tegenstander neer in de zestien. Aanvoerder Borna Barisic schiet onberispelijk raak.

Tweede helft begonnen

46. In Eindhoven en Utrecht zijn beide duels weer onderweg.

Rust in Utrecht

45. Een vrije trap van Labyad wordt tot corner verwerkt door de Lech Poznan-keeper, maar de scheidsrechter heeft er genoeg van. Rust in Utrecht. Even later is ook in Eindhoven de eerste helft ten einde.

Tussenstand PSV-Osijek: 0-0

Shirtje wisselen?

42. Terwijl de Poolse fans massaal hun shirt uitrekken, oogt Lech Poznan steeds sterker. Utrecht heeft weliswaar meer balbezit, maar kan niet tot kansen komen. De Polen creëren ook nog geen grote kansen, maar nemen wel steeds meer het heft in handen. Nog vijf minuten tot de rust.

• NOS
    De supporters van Lech Poznan leven op een aparte manier mee met hun club
  • NOS

Schot Van Ginkel

29. Van Ginkel haalt eens uit van afstand! Maar zijn poging gaat over het vijandige doel.

Janssen dicht bij openingstreffer

28. Utrecht gooit het tempo omhoog. De thuisploeg is feller en dat resulteert in een hoekschop. Aanvoerder Willem Janssen kopt van dichtbij naast, maar hij maakt daarbij een overtreding. De meegereisde Polen zingen zich ondertussen schor.

Kansje Utrecht

24. FC Utrecht krijgt een vrije trap. Zakaria Labyad probeert het vanaf een meter of 25, maar de bal gaat ruim over. De fans in De Galgenwaard moeten dus nog wachten.

Duel in Eindhoven komt los

21. In Eindhoven lijkt de wedstrijd op gang te komen. Eerst krijgt Marco Van Ginkel een grote kans, maar maait hij flink over de bal heen. Vlak daarna schiet Robert Mudrazija de bal aan de andere kant hoog over.

Lozano op de bank

Topaankoop Hirving Lozano moet in het duel met Osijek toekijken vanaf de bank

Klein kwartier gespeeld

14. Na bijna 15 minuten voetbal is er bij beide wedstrijden niet gescoord. Dat is ook niet zo gek, grote kansen zijn er namelijk ook nog niet geweest.

Huurling Van Ginkel nieuwe aanvoerder

Na een teleurstellend seizoen is Luuk de Jong aanvoerder af bij PSV. Huurling Marco van Ginkel is de nieuwe leider. Volgens trainer Phillip Cocu blijft De Jong wel tweede aanvoerder.

Cocu denkt dat hij zich zo meer kan focussen op zijn eigen spel, vertelde hij bij de collega's van Fox Sports.

1. Er is afgetrapt in Eindhoven en Utrecht.

PSV aast op revanche, te beginnen met onbekende Kroaten

Phillip Cocu blikt vooruit op het duel met NK Osijek

Voor het eerst in drie jaar speelt PSV weer in de Europa League, al is de groepsfase van dat toernooi nog ver weg. In de derde voorronde wacht vanavond (19.00 uur) eerst NK Osijek uit Kroatië. Bij winst over twee duels plaatst de club uit Eindhoven zich voor de play-offs.

Twee Nederlandse clubs

Welkom bij ons liveblog. PSV en FC Utrecht beginnen om 19.00 uur aan hun duel in de derde voorronde van de Europa League.

Inzet is een plek in de play-offs, waar een ticket voor de groepsfase van de Europa League wacht.

De Eindhovenaren nemen het in eigen huis op tegen het Kroatische NK Osijek. FC Utrecht treft in de Domstad Lech Poznan uit Polen.