liveblog
NOS SportAangepast

Ricciardo dolblij na zege, Verstappen zwaar teleurgesteld

liveblog gesloten

Tot over twee weken in Oostenrijk

We sluiten het liveblog. Over twee weken zijn er nieuwe kansen voor Max Verstappen. Dan staat de GP van Oostenrijk op het programma. Een thuisrace voor Red Bull. Tot dan.

Verstappen: zeer teleurstellend

Max Verstappen verliet zwaar gefrustreerd het stratencircuit van Bakoe. De Red Bull-coureur viel voor de tweede keer op rij en voor de vierde keer in zes races uit. "Het podium was mogelijk vandaag. De start was veelbelovend, maar door een technisch probleem ging het opnieuw mis. Dit is zeer teleurstellend", liet hij weten.

De uitslag van de GP van Azerbeidzjan

Veertien coureurs halen de finish in Bakoe.

Lance Stroll kan zijn geluk niet op

De 18-jarige Canadees klimt voor het eerst het podium in de F1 op. "Ik heb hier geen woorden voor. Het was een hele gekke race, ik kan dit niet geloven."

Ricciardo: had er geen geld op gezet

De Australiër is zelf stomverbaasd na zijn zege in de GP van Azerbeidzjan. "Ik had er vooraf mijn geld niet op gezet. Als ze me zaterdag hadden gevraagd of ik zou gaan winnen, had ik gezegd: absoluut niet."

Vettel loopt beetje uit in WK

De chaotische GP van Azerbeidzjan heeft Sebastian Vettel nog iets opgeleverd. Door de vierde plaats is de Duitser van Ferrari in het WK-klassement iets uitgelopen op Lewis Hamilton (vijfde in Bakoe). De stand na acht races: 1. Sebastian Vettel/Ferrari 153, 2. Lewis Hamilton/Mercedes 139, 3. Valtteri Bottas/Mercedes 111, 4. Daniel Ricciardo/Red Bull 92, Kimi Räikkönen/Ferrari 73, Max Verstappen/Red Bull 45.

Bottas: krankzinnige race

De Fin begint eigenlijk als laatste aan de GP van Azerbeidzjan, nadat Kimi Räikkönen hem direct na de start met de Ferrari raakt. Bottas finisht uiteindelijk als tweede. "Dit was een krankzinnige race"', zegt de tweede rijder van Mercedes, nadat hij op de streep Lance Stroll nog even heeft beroofd van de tweede plaats. De jonge Canadees (18) staat voor het eerst in de Formule 1 op het podium.

Vijfde GP-zege Ricciardo

Daniel Ricciardo begon zondag van P10 aan de GP van Azerbeidzjan. Hij pakt wel vervolgens zijn vijfde zege in zijn loopbaan na een knotsgekke race.

Ricciardo zorgt voor vreude bij Red Bull

De Australiër profiteert van de grote chaos op het circuit van Bakoe en bezorgt zijn team Red Bull de eerste zege van het seizoen. Voor zijn teamgenoot Max Verstappen zijn de druiven zuur. Hij valt weer uit. Valtteri Bottas (Mercedes) maakt de sensatie compleet door de tweede plaats op de streep af te snoepen van Lance Stroll (Williams). Sebastian Vettel finisht als vierde, Lewis Hamilton als vijfde.

Ricciardo op weg naar sensationele zege

Bij Red Bull kan straks de vlag uit. Daniel Ricciardo is op weg naar de eerste zege voor de renstal dit seizoen. Daar achter is de strijd hevig. Lance Stroll ligt tot zijn verbazing tweede. Valtteri Bottas probeert hem met nog vier ronden te achterhalen. Sebastian Vettel ligt vierde, Lewis Hamilton vijfde.

Hamilton en Vettel schuiven op

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton geven het uiterste om toch nog op het podium terecht te komen. Vettel heeft na 39 ronden plaats vijf in handen, achter hem zit Hamilton. Daniel Ricciardo leidt nog steeds, voor Lance Stroll, Valtteri Bottas en Esteban Ocon.

Vettel naar zes, Hamilton op acht

De GP van Azerbeidzjan staat op z'n kop. Daniel Ricciardo (Red Bull) profiteert van besluiten van de wedstrijdleiding en leidt na 35 ronden. Lewis Hamilton leek comfortabel op weg naar de zege, maar rijdt nu rond op plaats acht. Sebastian Vettel zit op plaats zes. De Canadees Lance Stroll (Williams) heeft uitzicht op het podium.

Hamilton moet naar binnen, Straf Vettel

Sebastian Vettel krijgt een stop van 10 seconden opgelegd voor zijn gevaarlijke actie richting Lewis Hamilton. De Brit moet echter van de wedstrijdleiding ook naar binnen om een probleem met zijn hoofdsteun op te lossen. Dat kost hem waarschijnlijk de zege. Daniel Ricciardo gaat profiteren. Hij komt aan de leiding.

Ricciardo profiteert van herstart

Daniel Ricciardo verzacht bij Red Bull de pijn van het uitvallen van Max Verstappen. De Australiër gebruikt de herstart om op te schuiven naar plaats drie. Lewis Hamilton gaat comfortabel aan de leiding.

Räikkönen en Perez terug, race hervat

Het langdurige oponthoud stelt Kimi Räikkönen en Sergio Perez in staat terug te keren op de baan. Ferrari en Force India hebben de bolides opgelapt. De race is hervat.

Herstart om 16.15 uur

De GP van Azerbeidzjan wordt om 16.15 uur hervat. De race is na 22 ronden stilgelegd.

Onderzoek naar incident Vettel-Hamilton

De wedstrijdleiding gaat het incident met Sebastian Vettel en Lewis Hamilton bekijken. De Duitser zet de Ferrari tegen de Mercedes van Hamilton aan. De bewuste actie krijgt een staartje.

Rode vlag

De race in Bakoe is stilgelegd. De wagens keren terug naar de pitstraat, de baan wordt schoongemaakt.

Chaos in Bakoe

De GP van Azerbeidzjan is een slagveld. Er ligt zoveel rotzooi op de baan, dat de safety car al rondenlang op het circuit rijdt.

Räikkönen in de problemen

De Fin rijdt rond met een lekke band. De Ferrari gaat de garage in. Situatie vooraan: 1. Hamilton/Mercedes, 2. Vettel/Ferrari, 3. Massa/Williams.

Vettel raakt bolide Hamilton

Het vertrek van de safety car zorgt voor spektakel. Sebastian Vettel tikt de bolide van leider Lewis Hamilton aan. De Duitser is woedend.

Safety car op het circuit

Er moet van alles opgeruimd worden op het circuit van Bakoe. De safety car meldt zich weer. Valtteri Bottas (Mercedes) sluit daardoor weer een beetje aan. Hij rijdt op de zestiende plaats.

Opnieuw domper Verstappen

De race is voorbij voor de Nederlander. De monteurs buigen zich over de Red Bull, die hem opnieuw in de steek laat. Verstappen krijgt excuses van de grote baas Helmut Marko.

Hamilton en Vettel naar binnen

Leider Lewis Hamilton en nummer twee Sebastian Vettel duiken de pitstraat in als de safety car zich op het circuit meldt, omdat de bolide van Kvyat moet worden weggehaald.

Verstappen in problemen

Max Verstappen heeft problemen met de Red Bull. Hij verliest diverse plaatsen. Hij zakt terug naar plaats acht.

Palmer en Kvyat vallen uit

Het seizoen van Jolyon Palmer (Renault) verloopt uiterst moeizaam. De Brit is de eerste uitvaller in Azerbeidzjan. Hij wordt gevolgd door Daniil Kvyat (Toro Rosso).

Hamilton heeft al een gat geslagen

De Brit heeft de concurrentie in vijf rondjes al op achterstand gereden. De Mercedes is snel. Max Verstappen houdt nummer drie Sergio Perez in het vizier. Teamgenoot Daniel Ricciardo maakt een vroege stop.

Bottas snel naar binnen

Valtteri Bottas heeft schade na de botsing met Räikkönen en moet naar binnen. De Mercedes-coureur rijdt in de achterhoede.

Verstappen op jacht naar podiumplaats

De Nederlander stuurt zijn Red Bull direct na de start naar de vierde plaats. Lewis Hamilton heeft de beste start en heeft de leiding in handen. Kimi Räikkönen en Valtteri Bottas raken elkaar bij de eerste bocht. Sebastian Vettel (Ferrari) schuift op naar plaats twee, Sergio Perez (Force India) zit voor Verstappen.

Max en Mariah Carey

Er lopen altijd sterren rond bij de Formule 1. Max Verstappen en Daniel Ricciardo maakten zondag kennis met de Amerikaanse zangeres Mariah Carey.

Bakoe op een na langste circuit F1

Voor de twintig F1-coureurs staan er vanmiddag in Bakoe 51 rondjes van iets meer dan 6 kilometer op het programma. Met 6,003 kilometer is het stratencircuit in Azerbeidzjan het op een na langste dit F1-seizoen. Alleen Spa-Francorchamps is met 7,004 kilometer langer.

Bocht 8 zorgt voor spektakel in Azerbeidzjan

De afgelopen dagen zaten de trainingen voor de GP van Azerbeidzjan vol spektakel. Vooral bocht 8, bij het karakteristieke torentje, levert de coureurs op het stratencircuit van Bakoe veel problemen op. Wat gebeurt er straks tijdens de race?

Stand WK na zeven races

Sebastian Vettel voert na zeven races de strijd om de wereldtitel aan. De Duitser boekte in zijn Ferrari drie zeges in 2017 en heeft 141 punten. Zijn grootste concurrent is Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur won ook drie keer, maar heeft 12 punten minder. De stand: 1. Sebastian Vettel/Ferrari 141, 2. Lewis Hamilton/Mercedes 129, 3. Valtteri Bottas/Mercedes 93, 4. Kimi Räikkönen/Ferrari 73, 5. Daniel Ricciardo/Red Bull 67, 6. Max Verstappen/Red Bull 45, 7. Sergio Perez/Force India 44, 8. Esteban Ocon/Force India 27, 9. Carlos Sainz/Toro Rosso 25, 10. Felipe Massa/Williams 20.

Startopstelling GP Azerbeidzjan

Startopstelling GP Azerbeidzjan 1 tot en met 10

Nog iets minder dan een uur tot de start

Welkom, de GP van Azerbeidzjan begint om 15.00 uur. Ondanks wat technische problemen maakte Max Verstappen indruk in de aanloop naar de grand prix. Kan de jonge Nederlander zich vandaag naar een podiumplaats knokken? Hij start van P5, maar dat had in zijn ogen eigenlijk P3 moeten zijn.