liveblog

Ajax en Juventus bezorgen Franse voetbal slechte avond

liveblog gesloten

Nagenieten

Het radioverslag van onze commentatoren Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff bij de vijf doelpunten in de wedstrijd Ajax-Lyon in de halve finales van de Europa League.

Het radiocommentaar bij de 4-1 van Ajax tegen Lyon

Bosz: het had ook 7-3 of 8-4 kunnen worden

Tete: iedereen is blij, het is een gekkenhuis

Ziyech: we moeten niet denken dat we er al zijn

Afgelopen!

Juventus zit op rozen na de 2-0 winst op AS Monaco. Daarmee beleeft het Franse voetbal een slechte avond.

Eindstand AS Monaco-Juventus 0-2

Verstappen aanwezig

Max Verstappen is vanavond eveneens aandachtig toeschouwer in het Stade Louis II. De Limburger woont onder meer in Monaco.

Monaco dringt wat aan

De thuisploeg probeert het nog, maar kan Juventus niet in verlegenheid brengen. De Italianen hoeven ook niet meer zo nodig. Mbappé is bij Monaco bijvoorbeeld onzichtbaar in de tweede helft.

Tussenstand AS Monaco-Juventus 0-2

Duel valt stil

Monaco is niet van plan om zich naar de slachtbank te laten counteren en neemt gas terug. Tel daarbij op dat Juventus het wel best vindt met een 2-0 voorsprong. Het komt de wedstrijd allemaal niet ten goede.

Tussenstand AS Monaco-Juventus 0-2 Tussenstand AS Monaco-Juventus 0-2

Doelpunt Juventus!

Monaco speelt fris en leuk, maar daar koop je niets voor in het topvoetbal. Juventus is uiterst effectief en scoort opnieuw. Alves bedient Higuaín op maat: 2-0.

Monaco valt aan

Het is wachten op de gelijkmaker van Monaco. De Monegasken vallen aan met fris voetbal, maar de afronding laat nog te weten over. Juve loert ondertussen op de counter.

Tussenstand AS Monaco-Juventus 0-1

Kans Monaco

Monaco is meteen weer gevaarlijk. Falcao komt direct in schietpositie, maar zijn poging wordt gekeerd door Buffon.

Hervatting

Er is geloften voor de hervatting van Monaco-Juventus (0-1). Kan Monaco de achterstand na rust omzetten in winst? Of houdt Juve stand?

Rust

Rust in Monaco. Juventus gaat met een goed gevoel aan de spreekwoordelijke thee door de 1-0 voorsprong.

Juve beter in de wedstrijd

Het jonge Monaco heeft het moeilijk na de achterstand. Juventus heeft de zaakjes goed op orde.

Doelpunt Juventus

Doelpunt Juventus! Gonzalo Higuaín rondt een Italiaanse aanval sterk af. De Italianen leiden tegen de verhouding met 1-0 in Monaco.

De Argentijn had al zeven CL-duels op rij niet weten te scoren.

Monaco fris en gedurfd

De Monegasken hebben een uitstekende eerste 20 minuten achter de rug en spelen dominant. Juventus wordt flink naar achteren geduwd. De Italianen zijn vooral gevaarlijk uit standaard situaties.

Tussenstand AS Monaco-Juventus 0-0

Kansen Monaco

Steraanvaller Kylian Mbappé zorgt voor het eerste echte gevaar met een kopbal en een intikker. Twee keer staat Juve-doelman Gianluigi Buffon op de goede plek. De Italianen komen goed weg.

Aftrap

De bal rolt in het Stade Louis II bij AS Monaco-Juventus.

Return 11 mei

De terugwedstrijd in Frankrijk is volgende week donderdag in Lyon.

Afgelopen!

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 4-1

Afgelopen! Ajax zet een eerste stap richting Stockholm. En hoe. De Amsterdammers denderen met 4-1 over Lyon.

Focus houden

Het moegestreden Ajax lijkt z'n voorsprong te gaan consolideren. Dolberg gaat eruit voor Neres. Traoré schuift naar de spitspositie.

Opnieuw kansen

Ziyech heeft het vizier niet op scherp na een snelle counter en ziet zijn poging worden geblokt. Desondanks blijft Lyon ook gevaarlijk en ligt een tweede tegengoal op de loer.

Younes eruit, Kluivert erin

De kleine grote man verlaat het veld. Amin Younes wordt afgelost door Justin Kluivert.

Open wedstrijd

Een kansenregen is er te zien in de Arena. Ziyech en Younes hebben de vijfde op hun schoen, maar aan de overkant is Rafael dicht bij de tweede voor Lyon.

Doelpunt Ajax!

Een de marge is weer vier! Traoré tikt de bal simpel binnen na een harde voorzet van Ziyech.

Oppassen Ajax

Daar is Lyon bijna weer. Nabil Fakir staat alleen voor Onana, die goed redt op de inzet van Lyon-aanvaller.

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 3-1

Doelpunt Lyon!

Lyon heeft z'n uitdoelpunt te pakken. Routinier Valbuena krijgt de bal voor z'n voeten en mikt de bal in de hoek (3-1).

Rollen omgedraaid

62 minuten gespeeld. Lyonnais komt er vooralsnog niet aan te pas. Ajax oogt geconcentreerd en zoekt naar de 4-0.

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 3-0

Kans Traoré

Opnieuw een goede kans voor Ajax. Traoré legt aan de linkerkant de bal

Vlammend schot Dolberg

Een poeier van Dolberg laat Ajax aan de 4-0 ruiken. De inzet van de Deen is echter recht op keeper Lopes, die de bal relatief makkelijk kan keren. 57 minuten gespeeld.

Ondertussen een wissel bij Lyonnais: aanvaller Ghezzal komt erin voor middenvelder Tousart.

Kans Lyon

De Fransen geven een teken van leven als Fekir met een laag diagonaal schot Onana op de proef stelt. De Kameroener strekt zich en brengt redding.

Wat een begin van de tweede helft! Diakhaby lijkt de inzet van Younes voor de lijn te keren, maar al snel blijkt de bal de lijn te hebben gepasseerd.

Het schot van Amin Younes is duidelijk over de lijn: het is 3-0 voor Ajax

Hervatting

De tweede helft van Ajax-Lyonnais is begonnen. Kan Ajax zijn 2-0 voorsprong uitbouwen of zien we een scherper Lyon?

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 2-0

Ook op Curaçao kijkt men mee

Ook op Curaçao kijkt men mee naar Ajax-Olympique Lyonnais

Ondertussen

NOS-verslaggever Joep Schreuder vertelt in het Sportjournaal dat de onderhandelingen tussen Dick Advocaat en de KNVB in de afrondende fase zitten.

KNVB en Advocaat bijna akkoord

Rust

Rust in Amsterdam. Na een moeilijk begint leidt Ajax met 2-0 tegen Olympique Lyonnais.

Bijna 3-0

Oef! Younes mist op aangeven van Klaassen oog-in-oog met doelman Lopes. Hier had Ajax op 3-0 kunnen komen.

Kans Lyonnais

De bezoekers krijgen vlak voor rust nog een aardige kans. Fekir verschijnt schuin voor het doel oog-in-oog met Onana, maar zijn inzet levert Onana niet te veel problemen op.

Lyonnais is het kwijt

De Fransen zijn van slag door de doelpunten van Traoré en Dolberg. Ajax speelt sterk, zet snel druk en speelt met veel zelfvertrouwen.

Ajax gaat goed door en maakt 2-0. Kasper Dolberg krijgt de bal van Traoré en haalt gedecideerd uit.

Kasper Dolberg passeert Lyon-doelman Anthony Lopes en zet Ajax op 2-0.

Ajax zet door

Het doelpunt heeft Ajax vleugels gegeven en de Arena staat in vuur en vlam. Dolberg is dicht bij de 2-0. De Deen komt net niet aan de bal op aangeven van Younes.

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 1-0

Goal Ajax! Traoré scoort na een vrije trap van Ziyech. De aanvaller uit Burkina Faso schampt de indraaiende voorzet en dat is precies genoeg om doelman Lopes op het verkeerde been te zetten.

Bertrand Traoré schampt de bal en tekent daarmee de 1-0 aan.
Bertrand Traoré wordt bejubeld na zijn openingstreffer tegen Olympique Lyon.

Klaassen moet oppassen

Davy Klaassen krijgt van arbiter Gianluca Rocchi een vermaning voor zijn harde tackle op de Kameroener Nicolas N'Koulou. Geen gele kaart, maar de Ajax-captain lijkt het krediet bij de arbiter te hebben verspeeld.

Tussenstand Ajax-Olympique Lyonnais 0-0

Druk Lyon houdt aan

Ajax heeft twintig moeilijke minuten achter de rug. mede door de hoge pressing waarmee Lyonnais speelt. De ploeg van Bosz probeert te combineren, maar lijdt vaak balverlies.

Lyon sterk, schot De Ligt

12 minuten gespeeld. De bezoekers hebben tot nu toe het betere van het spel. Ajax probeert zoals gebruikelijk via de combinatie naar voren te gaan. Matthijs de Ligt probeert het van ruim 20 meter, maar zijn schot belandt in de handen van doelman Lopes.

Ajax ontsnapt

De strijd vindt vooralsnog nog plaats op het middenveld, maar het is Lyonnais dat de eerste kans krijgt. De inkomende Maxwell Cornet ziet zijn poging via de voet van Onana naast het doel gaan. Ajax komt goed weg.

22 jaar en 137 dagen

Ajax begint met de op een na jongste basisopstelling in het hoofdtoernooi van de Champions League en Europa League.

Lyon zet druk

De Fransen maken het speelveld in de kolkende Amsterdam Arena klein en zetten hoog druk met hun defensie, waardoor Ajax moeite heeft met opbouwen.

Aftrap

Ajax begint aan een van de belangrijkste duels van het seizoen. De Amsterdammers trappen af.

Europees succes Ajax vertoont gelijkenissen met 25 jaar geleden

Zou het?

Lees het verhaal over onder anderen de gelijkenissen tussen Bryan Smeets en Zier Tebbenhoff.

Ajax wint de UEFA Cup 1992

Ajax sterk in Amsterdam

Ajax won dit seizoen al zijn zes Europese thuiswedstrijden. Lyonnais heeft dit seizoen een redelijke balans in Europese uitduels: 2 zeges, 1 gelijkspel en 3 nederlagen.

Ajax mist drie man

Ajacieden Nick Viergever en Joël Veltman zijn geschorst voor het duel van vanavond. Daley Sinkgraven is nog geblesseerd aan zijn knie.

Lyonnais waakt voor onderschatting

Routinier Mathieu Valbuena moet bekennen dat hij alleen Davy Klaassen kent. Trainer Bruno Genesio waakt voor onderschatting.

Kennen ze bij Lyon de spelers van Ajax wel?

Riedewald is terug

Door de schorsing van Nick Viergever en de blessure van Daley Sinkgraven is Jairo Riedewald tegen Olympique Lyonnais de linksback van Ajax. Afgelopen vrijdag speelde Riedewald nog met Jong Ajax in Venlo tegen VVV-Venlo in de Jupiler League.

Jaïro Riedewald lacht op de training van Ajax

Welkom!

Welkom bij ons liveblog van de wedstrijd Ajax-Olympique Lyonnais. We houden je hier op hoogte van alles rondom de heenwedstrijd in de halve finales van de Europa League.