Schaars: op een gegeven moment had ik door waar het aan lag
Larsson: Heerenveen heeft het zelfvertrouwen terug

Vanaf 22.20 uur op NPO 1 een kersverse eredivisie op vrijdag met onder meer een samenvatting van sc Heerenveen-Willem II en Maxim Hartman.

Geen schot op doel

Voor de derde keer dit eredivisie-seizoen produceerde Willem II geen enkel schot op doel.

Zege Heerenveen

Afgelopen in Friesland! Heerenveen klopt Willem II met 1-0 door een goal van Sam Larsson.

Tilburgse storm luwt

Willem II leek zich op te maken voor een slotoffensief, maar inmiddels is de rust teruggekeerd in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen koestert de voorsprong.

Tussenstand sc Heerenveen - Willem II 1-0

Weer kans Willem II

Oulare is de volgende die een kans voor Willem II krijgt. De aanvaller speelt zichzelf knap vrij en schiet daarna maar net naast het doel. Heerenveen moet oppassen.

Kans Willem II

De wissels van Van de Looi lijken aan te slaan. Fran Sol wordt de diepte ingestuurd en zijn diagonale schotpoging gaat maar net voorlangs. Dat scheelde niet veel.

Dubbele wissel Willem II

Vers bloed voor Willem II. Thom Haye en Erik Falkenburg verlaten het veld voor Elmo Lieftink en Fran Sol.

Wissel Ødegaard

Martin Ødegaard moet het veld verlaten met een blessure aan de linkerenkel. Arber Zeneli is zijn vervanger.

Kans Heerenveen

Een gevaarlijk moment voor het doel van Willem II. Peters brengt met het hoofd redding op hoge voorzet, daarna schiet Schaars naast.

Tweede helft onderweg

De bal rolt weer in het Abe Lenstra Stadion. Zowel Heerenveen als Willem II is nog ongewijzigd.

Bijna 2-0

Larsson maakt bijna zelfs de 2-0 voor Heerenveen. Ødegaard bedient de Zweed, maar het schot van Larsson wordt door Lachman van de doellijn gehaald.

Doelpunt Heerenveen

Doelpunt Heerenveen! Sam Larsson profiteert van balverlies bij Willem II, zet vervolgens goed door en scoort daarna knap de 1-0.

Sam Larsson mist na 25 minuten de grootste kans voor Heerenveen tot nu toe. Marzo geeft aan de rechterkant een prachtige voorzet, waarna de vrijstaande en inkomende Larsson de bal met de binnenkant van zijn voet over het doel schiet.

Tussenstand sc Heerenveen - Willem II 0-0

Heerenveen zoekt naar opening

Twintig minuten gespeeld. De Friezen hebben een licht overwicht, zonder daarbij overigens grote kansen te creëren. Willem II meldt zich af en toe op de helft van Heerenveen.

Slippertje Lamprou

Willem II ontsnapt aan een vroege achterstand als doelman Lamprou een schot van Kobayashi niet onder controle heeft. De grabbelende keeper ziet de gladde bal, mede door het natte weer in Heerenveen, maar ternauwernood over het doel gaan.

Wachten op uitzege

sc Heerenveen is ongeslagen in de laatste 13 edities van deze wedstrijd (W7-G6). Alleen tegen PSV (28) en AZ (14) wacht Willem II langer op een uitzege dan tegen sc Heerenveen.