liveblog
NOS SportAangepast

Hamilton wint, Verstappen derde

liveblog gesloten

Tot in Bahrein

De GP van China bracht veel spektakel. Op de volgende race hoeven we niet lang te wachten. Komend weekeinde gaat de F1 verder met de derde race van het seizoen in Bahrein.

Hamilton: dit wordt een spannend WK

Lewis Hamilton vierde in China zijn eerste zege van het seizoen. De Brit verwacht een spannende strijd om de wereldtitel. "De spannendste die ik ooit heb meegemaakt", zei de Mercedes-coureur. "Ferrari heeft in de winter een geweldige inhaalslag gemaakt."

Slokje voor Max

Max Verstappen op het podium na de Grand Prix van Shanghai

Verstappen naar plaats drie in WK

Max Verstappen is na twee races de nummer drie in de strijd om de wereldtitel. Hij heeft 25 punten. Lewis Hamilton en Sebastian Vettel delen de koppositie met 43 punten.

De uitslag in beeld

Podium GP China

Verstappen: uitdagende race

De Nederlander van Red Bull heeft gevochten voor zijn derde plaats. "Dit was een uitdagende race. Ik ben vooral blij. omdat ik geen podiumplaats verwachtte. Ik begon vanaf P16. In de eerste ronde heb ik geloof ik negen auto's ingehaald. Dit was een hele goede race."

Uitslagen GP China

Uitslag GP van China: 1. Lewis Hamilton/Mercedes, 2. Sebastian Vettel/Ferrari, 3. Max Verstappen/Red Bull, 4. Daniel Ricciardo/Red Bull, 5. Kimi Räikkönen/Ferrari, 6. Valtteri Bottas/Mercedes 

Max weer 'coureur van de dag'

De volgers van Formula 1 hebben Max Verstappen zondag uitgeroepen tot 'coureur van de dag'. De Nederlander maakte opnieuw grote indruk. Hij reed van plaats zestien naar drie in China.

Horner: goede show Max

Teambaas Christian Horner van Red Bull is meer dan tevreden met het optreden van Max Verstappen. Via de boordradio laat hij de Nederlander weten dat hij een voortreffelijke race heeft gereden. "En een mooie show voor het publiek", voegt hij toe. Verstappen houdt in een prachtig duel teamgenoot Ricciardo achter zich.

Sublieme inhaalrace brengt Verstappen podiumplaats

De Nederlander finisht als derde, Hamilton domineert van begin tot eind.

Om plek drie: Verstappen versus Ricciardo

Max Verstappen en Daniel Ricciardo strijden in Shanghai om de derde plaats. Verstappen ligt nog derde, maar teamgenoot Ricciardo is sneller in de slotfase van de race. Romain Grosjean houdt Verstappen op.

Podiumplaats lonkt voor Verstappen

Nog negen rondjes in de GP van China. De voorspelde regen is uitgebleven, maar Max Verstappen heeft na een voortreffelijke start zijn eerste podiumplaats in 2017 in het vizier. De Nederlander ligt op de derde plaats. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo volgt op anderhalve seconde op de vierde plaats. Lewis Hamilton leidt comfortabel.

Verstappen voorlopig op P3

De Nederlander profiteert in ronde 40 van een pitstop van Kimi Räikkönen. De Ferrari-coureur keert als nummer zes terug op het circuit. Sebastian Vettel rijdt op P2. Zijn achterstand op leider Lewis Hamilton bedraagt ruim 8 seconden.

McLaren is beide bolides kwijt

Het Formule 1-seizoen van McLaren loopt allerminst lekker. In de GP van China viel zowel Stoffel Vandoorne als Fernando Alonso uit.

Verstappen schuift weer op

De Nederlander passeert Mercedes-coureur Valtteri Bottas en komt uiteindelijk op P4 terecht.

Verstappen na pitstop op P6

Sebastian Vettel neemt de Nederlander de tweede plaats af. Verstappen maakt even een kleine schuiver, maar kan zijn race vervolgen. Hij gaat snel naar binnen voor nieuwe banden en valt terug naar P6.

Vettel schuift op naar P3

Max Verstappen krijgt Sebastian Vettel achter zich aan. De Duitse Ferrari-coureur, winnaar van de eerste GP in Australië, heeft Daniel Ricciardo te pakken en stoomt op. We hebben er 22 van de 56 ronden in Shanghai opzitten.

Hamilton loopt uit

De Brit van Mercedes heeft ruim 3 seconden voorsprong op Max Verstappen. De baan wordt droger en droger. Sebastian Vettel (Ferrari) heeft achter de Nederlander de jacht op de derde plaats van Daniel Ricciardo ingezet.

Ricciardo houdt Ferrari's op

Lewis Hamilton en Max Verstappen domineren de GP van China. Het tweetal heeft na een derde van de race een aardig gat geslagen met de achtervolgers. Daniel Ricciardo op P3 houdt de Ferrari's van Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel op.

Verstappen en Ricciardo jagen op Hamilton

De Nederlander ligt na negen ronden op een podiumplaats: P2. Hij passeert teamgenoot Ricciardo en jaagt op leider Lewis Hamilton. Lance Stroll en Antonio Giovinazzi zitten al werkloos in de pits.

Opnieuw plekje winst Verstappen

De Nederlander laat zijn klasse zien in Shanghai. Via een handige pitstop schuift hij met de Red Bull op naar P4. Voor hem leidt Hamilton (Mercedes). Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo rijdt op de tweede plaats. Kimi Räikkönen (Ferrari) is derde. De safety car verdwijnt weer van het circuit.

Verstappen naar P5, crash Giovinazzi

Max Verstappen heeft zijn bliksemstart in Shanghai voorlopig bekroond met de vijfde plaats. De Italiaan Antonio Giovinazzi (Sauber) crasht. De safety car meldt zich op het circuit.

Stroll in problemen

De virtuele safety car maakt zijn opwachting. Lance Stroll (Williams) heeft grote problemen.

Voortreffelijke start Verstappen

Max Verstappen heeft een bliksemstart gemaakt in de GP van China. De Nederlander vertrok van P16, maar schoof in de eerste ronde direct op naar plaats zeven.

Staande start in China?

Het regent niet in Shanghai, maar de baan is nog nat. We krijgen waarschijnlijk een staande start. Max Verstappen vertrekt op intermediates. "Daar zullen we niet lang op rijden", voorspelde de Nederlander van Red Bull. De wedstrijdleiding schat de kans op regen tijdens de race op zo'n 20 procent.

Nat wegdek

Een klein uurtje voor de start is het even opgehouden met regenen in Shanghai. De coureurs krijgen wel te maken met een nat wegdek. Max Verstappen en Lewis Hamilton gaven zaterdag na de kwalificatie al aan dat ze hopen dat het tijdens de race regent.

Zesde pole op rij voor Hamilton

Voor Lewis Hamilton is de polepositie in China de zesde op rij, met vorig seizoen meegeteld. De Brit veroverde in Shanghai zijn 63ste polepositie in zijn loopbaan. Naast hem staat Sebastian Vettel. Max Verstappen staat op de achtste startrij.

Startopstelling GP China 1

Verstappen schuift op naar P16

Max Verstappen is nog een plaatsje opgeschoven in de startopstelling. De Italiaan Antonio Giovinazzi is vijf plaatsen teruggezet, omdat de versnellingsbak van de Sauber moest worden vervangen. Verstappen vertrekt met de Red Bull van P16.