liveblog
NOS VoetbalAangepast

Juventus wint bij Porto, Leicester verliest met een lach

liveblog gesloten

Leicester City verliest, maar lacht toch

Sevilla heeft in de achtste finales van de Champions League het eerste duel met Leicester City gewonnen. De Spanjaarden zullen echter met gemengde gevoelens terugkijken op het duel, want ondanks een flink overwicht werd het slechts 2-1. De return is over drie weken.

Leicester greep vorig seizoen verrassend de titel, maar dit seizoen wil het niet vlotten bij de ploeg van coach Claudio Ranieri. De kampioen is al uitgeschakeld in de League Cup en de FA Cup en heeft in de competitie maar twee punten meer dan hekkensluiter Sunderland.

Juventus op rozen na zege in Porto

Juventus heeft in de achtste finales van de Champions League de uitwedstrijd tegen FC Porto gewonnen. Juve versloeg Porto, dat een uur met tien man speelde, met 2-0.

Uitslagen

20.45 - Champions League, uitslagen:

FC Porto-Juventus 0-1
Rood: 27. Alex Telles (FC Porto)
72. Marko Pjaca 0-1
74. Dani Alves 0-2

Sevilla-Leicester City 2-1
15. Joaquin Correa mist strafschop (Sevilla)
25. Pablo Sarabia 1-0
62.
Joaquin Correa 2-0
73. Jamie Vardy 2-1

18.00 uur - Europa League, uitslagen:

Fenerbahçe-FC Krasnodar 1-1 (1-2 over twee duels)

Saint-Etienne-Manchester United 0-1 (0-4 over twee duels)

Schalke 04-PAOK 1-1 (4-1 over twee duels)

18.45 - Spaanse Liga, uitslag:

Valencia-Real Madrid 2-1

Juventus en Sevilla winnen

Juventus lijkt al zeker van de volgende ronde. Bij FC Porto wordt het 0-2. Sevilla wint met 2-1 van Leicester City en daar zal de Engelse ploeg, gezien de uitgoal, wel mee kunnen leven.

Eerste goal voor Vardy

Geloof het of niet, maar het is pas de eerste Champions League-goal voor Jamie Vardy. En daarmee is onderstaand rijtje te maken. Wat een opmars!

Jamie Vardy heeft gescoord in Sevilla

DOELPUNT!

En nu gaat het snel. Het is 2-0 voor Juventus. Invaller Dani Alves, oud-speler van Sevilla en Barcelona, is de maker van het doelpunt.

DOELPUNT!

Daar is de belangrijke uitgoal voor Leicester City. Jamie Vardy schiet raak op aangeven van Drinkwater. Het is in Sevilla 2-1.

DOELPUNT!

Juventus komt op 0-1 bij FC Porto. En dat is verdiend. Marko Pjaca scoort.

Marko Pjaca viert uitbundig zijn treffer tegen Porto

DOELPUNT!

Sevilla komt op 2-0 tegen Leicester City, net nu de Engelse ploeg in de wedstrijd komt. Correa, die eerder een strafschop miste, scoort nu wel.

Record

De rode kaart van Alex Telles krijgt een record mee. De Braziliaan kreeg binnen twee minuten twee gele kaarten. Een seizoensrecord.

Tweede helft

De wedstrijden zijn weer aan de gang. Sevilla op voorsprong tegen Leicester City en Juventus speelt bij FC Porto tegen tien man.

ROOD!

FC Porto moet met tien man verder tegen Juventus. In de 27ste minuut wordt Alex Telles van het veld gestuurd na een harde overtreding. Terecht, zo blijkt uit de herhaling.

DOELPUNT!

In de 25ste minuut is het raak voor Sevilla. Pablo Sarabia scoort met zijn hoofd. Een perfecte kopbal via de binnenkant van de paal. Sevilla-Leicester City 1-0.

Penaltysyndroom in de Champions League

Van de laatste 10 strafschoppen in de Champions League werden er acht gemist. Van de laatste 24 waren er slechts veertien raak.

Sevilla mist strafschop!

Sevilla kon op voorsprong komen na een kwartier voetbal. Maar Joaquin Correa neemt de strafschop heel slecht. Leicester City kan opgelucht ademhalen.

Real Madrid verliest bij Valencia

Koploper Real Madrid heeft in de Primera Division zijn tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. De ploeg verloor de inhaalwedstrijd bij Valencia met 2-1.

Valencia is bezig aan een belabberd seizoen, maar tegen Real leidde de ploeg al na negen minuten met 2-0. Simone Zaza opende de score met een prachtig schot uit de draai en Fabián Orellana schoof na een counter de 2-0 binnen.

Real speelde daarna vol op de aanval, kreeg ook de nodige kansen, maar alleen Cristiano Ronaldo vond met een fraaie kopbal vlak voor rust nog het net. Real heeft nog altijd één punt meer dan nummer twee FC Barcelona, dat wel een duel meer gespeeld heeft.

Mooie statistiek voor Claudio Ranieri

Hij heeft nu vijf clubs gecoacht in de knock out-fase van de Champions League. Alleen Carlo Ancelotti heeft er meer gecoacht (6). Wel gezegd: met Valencia kwam hij door de groep, maar in die tijd had je in de volgende ronde weer een groepsfase.

Chelsea

Juventus

AS Roma

Internazionale

Leicester City

Casillas vs. Buffon

Iker Casillas en Gianluigi Buffon

Eigenlijk is alles indrukwekkend aan Iker Casillas en Gianluigi Buffon. Of het nu hun postuur is, hun schier oneindige carrière of hun rijk gevulde prijzenkast. De keepers treffen elkaar vanavond in de achtste finales van de Champions League. Casillas verdedigt het doel bij FC Porto, Buffon is al zestien jaar de keeper van Juventus.

Duel der keeperslegendes: Casillas vs Buffon

Buffon is Casillas de baas in lengte en leeftijd. De Italiaan is met zijn 1,91 meter acht centimeter langer dan zijn Spaanse tegenstander in het andere doel. En de 39-jarige Buffon is drie jaar ouder dan Casillas. De prijzenkast van Casillas is echter gevulder: drie Champions League-titels met Real Madrid en daarnaast nog twee Europese titels en de wereldtitel met Spanje.

Buffon speelde twee Champions League-finales, maar verloor die beide. Wel won hij de UEFA Cup en het WK van 2006 met Italië. Om over het veelvoud aan landstitels en bekers voor zowel Casillas als Buffon maar te zwijgen.

Opstellingen Champions League

FC Porto-Juventus

FC Porto: Casillas; Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles; Neves, Danilo Pereira, Herrera; Tiquinho, André Silva, Brahimi.

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain.

Sevilla-Leicester City

Sevilla: Sergio Rico; Mariano, Lenglet, Rami, Escudero; N'Zonzi, Nasri; Sarabia, Correa, Vitolo; Jovetic.

Leicester City: Schmeichel; Simpson, Morgan, Huth, Fuchs; Albrighton, Drinkwater, Ndidi, Musa, Mahrez; Vardy.

Het programma van vanavond

Programma Champions League woensdag 22 februari

Uitslagen Europa League

Manchester United is zonder problemen door naar de achtste finales van de Europa League. Saint-Etienne had geen kans tegen de ploeg van Mourinho. Ook Schalke 04 kende geen problemen in de tweede wedstrijd tegen PAOK.

Dick Advocaat, Robin van Persie, Jeremain Lens en Gregory van der Wiel zijn met Fenerbahçe uitgeschakeld. Thuis wordt het 1-1 tegen Krasnodar. In Rusland werd het 1-0 voor de Russen.

Biseswar krijgt speelminuten

Diego Biseswar valt in bij PAOK. Maar dat is slechts voor de statistieken. Want PAOK gaat uitgeschakeld worden door Schalke 04. Het staat 1-1 in Duitsland. In Griekenland werd het vorige week 0-3 voor Schalke.

Advocaat grijpt in

Dick Advocaat heeft ingegrepen. Drie wissels voor Fenerbahçe. Er moet ook nog wat gebeuren. De stand tegen FC Krasnodar is 1-1, maar omdat het in Rusland 1-0 voor de Russen werd moet Fenerbahçe nog twee keer scoren.

David Neres zit bij de Ajax-selectie

Aan de vooravond van het Europa League-treffen met Legia Warschau is er goed nieuws te melden bij Ajax. Routinier Lasse Schöne heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2019. En nog een lichtpuntje: David Neres zit voor het eerst bij de selectie.

Bosz wist tijdens woensdagmiddag tijdens de persconferentie nog niet of hij Neres bij de groep ging halen. "We willen eerst met de trainers zitten. Die kans heb ik nog niet gehad. Je moet je voorstellen dat het echt een verandering is voor zo'n jongen. Hij is amper een week in Nederland."

David Neres tijdens de training van woensdagmiddag

Real Madrid komt terug in de wedstrijd

Het is 2-1 in Valencia. Wie anders dan Cristiano Ronaldo helpt Real Madrid aan een doelpunt. Het is bijna rust.

Rood voor United

Manchester United moet tegen Saint-Etienne met tien man verder. Eric Bailly krijgt zijn tweede gele kaart. Maar geen paniek voor trainer José Mourinho. Thuis werd er al met 3-0 gewonnen en op bezoek bij Saint-Etienne staan de Engelsen met 1-0 voor.

Nog drie kwartier

Fenerbahçe heeft nog drie kwartier om twee keer te scoren. Geen wijzigingen in de rust.

Real Madrid al op 2-0 achterstand

En het is al 2-0 in Valencia. Wat een begin. Real Madrid moet aan de bak. Orellana is de maker van het doelpunt.

In Spanje...

...is er gewoon een competitiewedstrijd. En niet zomaar één. Valencia speelt thuis tegen koploper Real Madrid. En de thuisploeg is al na vijf minuten op voorsprong gekomen. Doelpuntenmaker: Zaza.

Fenerbahçe maakt gelijk

Vlak voor rust tikt Skrtel de bal binnen. De Turken moeten nog minimaal twee keer scoren om door te gaan.

En weer gelijk

De voorsprong van Schalke duurde slechts twee minuten. Verdediger Nastasic werkt de bal in eigen doel: 1-1.

Ook Schalke op 1-0

Schöpf opent in de 23ste minuut de score voor de Duitsers tegen PAOK.

United op voorsprong

Bij Saint-Etienne maakt Mkhitaryan de eerste treffer: 0-1.

Krasnodar scoort

Oei, het wordt lastig voor Fenerbahçe! Fedor Smolov zet Krasnodar op 0-1 in Turkije. De ploeg van Advocaat moet nu minimaal drie keer scoren.

Aftrap

De bal rolt op de velden van Fenerbahçe, AS Saint-Etienne en Schalke 04.

Nederlandse inbreng

Bij Fenerbahçe staan Jeremain Lens en Robin van Persie aan de aftrap. Gregory van der Wiel begint naast coach Dick Advocaat op de bank. Bij Manchester United speelt Daley Blind en bij Schalke 04 begint Klaas-Jan Huntelaar in de basis. Het is voor het eerst sinds september dat de spits begint aan een wedstrijd.

Bij PAOK zit Diego Biseswar op de bank.

Drie vroege duels in de Europa League

18.00 uur

Eerste duel
Fenerbahçe (TUR)FC Krasnodar (RUS)0-1
AS Saint-Etienne (FRA)Manchester United (ENG)0-3
Schalke 04 (DUI)PAOK (GRI)3-0

Van Persie

Robin van Persie