liveblog
NOS VoetbalAangepast

Deadline Day: niet één, maar twee Nederlanders voor Lille en Norwich

liveblog gesloten

Ook Wildschut naar Norwich

Na Mitchell Dijks is er nog een Nederlander die zijn carrière bij Norwich City nieuw leven gaat proberen in te blazen: Yanic Wildschut. Hij komt voor naar verluidt 8 miljoen euro over van Wigan Athletic.

Ook Kishna naar Lille

OSC Lille heeft na Anwar El Ghazi ook Ricardo Kishna aangetrokken. De twee speelden ooit samen op de flanken bij Ajax en kunnen dat nu dus weer doen in de Franse competitie.

De bizarre dag van Tim Krul

Krul gaat bij AZ weer laten zien wie Krul is

Versterking ADO

Drie kwartier voor het einde van de transfermarkt heeft ADO Den Haag zich versterkt met Abdenasser El Khayati. De aanvallende middenvelder (geboren in Rotterdam) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Engelse Queens Park Rangers.

PSV verliest Italiaans jeugdinternational

De Italiaanse jeugdinternational Gianluca Scamacca is weg bij PSV. De 18-jarige spits tekent bij Sassuolo. In 2015 kwam hij van AS Roma naar Nederland.

Verhuur bij Feyenoord

Feyenoord verhuurt de 20-jarige verdediger Faris Hammouti aan Almere City.

Utrecht zwaait spits uit

De 20-jarige Amerikaanse spits Rubio Rubin vertrekt bij FC Utrecht. Hij verhuist naar Denemarken om voor Silkeborg IF te spelen.

Aanvallers voor Volendam

FC Volendam heeft twee aanvallers aan de selectie toegevoegd. Rodney Antwi komt over van Jong FC Utrecht en tekende een contract voor anderhalf jaar. Van ADO Den Haag wordt Dennis van der Heijden gehuurd.

Ajax betaalt flink voor nieuwe buitenspeler

Ajax heeft de opvolger voor Anwar El Ghazi binnen. Hij heet voluit David Neres Campos. De Braziliaanse vleugelaanvaller van Sao Paulo komt naar Amsterdam als hij klaar is met het Zuid-Amerikaanse kampioenschap onder 20 jaar. De transfersom kan oplopen tot 15 miljoen euro.

Ook Dijks weg bij Ajax

Na Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Anwar El Ghazi heeft ook Mitchell Dijks (voorlopig) afscheid genomen van Ajax. De linksback wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Norwich City.

Roda doet Mytides van de hand

Na negen aankopen heeft Roda JC nu ook een speler van de hand gedaan. Aanvaller Nestoras Mytides wordt voor een half jaar verhuurd aan zijn oude club AEK Larnaca.

Twente laat Eghan en Børven gaan

Shadrach Eghan komt niet meer in actie voor FC Twente. De 22-jarige middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen door de Enschedeërs verhuurd aan het Deense Vendsyssel FF.

Ook Torgeir Børven is weg bij Twente. Het tot de zomer van 2018 doorlopende contract van de 25-jarige Noorse aanvaller is ontbonden.

AZ en Krul zijn het eens

Tim Krul is akkoord met AZ voor een huurperiode tot het einde van het seizoen. Hij moet alleen nog medische gekeurd worden.

ADO ontslaat Ajax-fan

Vijf dagen na zijn aanstelling is eSporter Andries Smit alweer ontslagen bij ADO Den Haag omdat hij fan blijkt te zijn van Ajax. In de E-Divisie nemen FIFA-gamers van diverse clubs het tegen elkaar op.

Poulsen weg bij PSV

Geen wedstrijden meer in Jong PSV voor Simon Poulsen. De 32-jarige Deen heeft in eigen land zijn handtekening gezet bij Sønderjyske. De linksback werd in 2015 na een succesvolle periode bij AZ transfervrij naar Eindhoven gehaald, maar groeide daar niet uit tot een vaste waarde.

Boëtius op huurbasis naar Genk

Voormalig Feyenoorder Jean-Paul Boëtus verhuist van FC Basel op huurbasis naar Racing Genk. In België wordt hij herenigd met trainer Albert Stuivenberg, onder wie hij in Oranje onder 17 speelde.

Kiest Krul nu voor AZ?

Het gerucht dat Tim Krul naar AZ gaat, wordt steeds hardnekkiger. Hij was in Engeland voor een keuring bij Watford, maar zou op het laatste moment hebben besloten liever in de eredivisie te blijven. Ajax huurt hem nu van Newcastle United, maar in Amsterdam speelt hij niet.

​Doelman Muyters naar Turkije

Muyters gaat in Turkije bij Samsunspor keepen. De 32-jarige Belg was bij Excelsior zijn basisplaats kwijtgeraakt aan Feyenoord-huurling Warner Hahn, waarna hij toestemming kreeg van de clubleiding om zijn tot het einde van dit seizoen lopende contract te laten ontbinden.

Cabral keert terug naar Nederland

Jerson Cabral maakt het seizoen af bij Sparta Rotterdam. Hij wordt gehuurd van het Franse SC Bastia. Cabral kwam in Nederland al uit voor Feyenoord, FC Twente, ADO Den Haag en Willem II.

Groningen bericht over Hateboer en Mahi

FC Groningen bevestigt het vertrek van Hans Hateboer naar Atalanta, maar meldt ook dat ze Mimoun Mahi niet laten gaan. Er was een Engelse Championship-club die tot drie keer toe een bod deed, maar Groningen was niet te vermurwen.

Almere legt Mac-Intosch vast

De 27-jarige verdediger Calvin Mac-Intosh tekent voor 1,5 jaar bij Almere City FC. Hij komt transfervrij over van het Engelse Port Vale, waarmee hij dit seizoen uitkwam in de League One.

Calvin Mac-Intosh namens Cambuur

Ook Kishna naar Lille?

De Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio, van het Italiaanse Sky Sport, meldt dat de linksbuiten van Lazio naar Lille verhuist. Dat zou een hereniging met zijn vroegere ploeggenoot bij Ajax Anwar El Ghazi betekenen. Laatstgenoemde tekende eerder vandaag voor 4,5 jaar bij Lille. M

Willem II bevestigt komst Sakor

Middenvelder Vajebah Sakor wordt door Willem II tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus. De 20-jarige Noors jeugdinternational doorstond de medische keuring. Juventus leende hem de afgelopen twee seizoenen uit aan het Belgische Westerlo en Vålerenga uit Noorwegen.

Leitner verlaat Lazio voor Augsburg

Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna zien hun Duitse teamgenoot Moritz Leitner van Lazio overstappen naar het Duitse Augsburg. De 24-jarige Duitser, die in het seizoen 2010/2011 al eerder voor Augsburg speelde, speelde maar twee duels in de Serie A. Hij wordt in Duitsland ploeggenoot van Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw.

Deadlines

De deadlines voor de Nederlandse transfermarkt sluiten vanavond om 23.59 uur. Maar de Russische deadline is pas op 24 februari. Dat biedt Zenit nog een kans om Davy Pröpper ook na vandaag vast te leggen. Alleen kan PSV dan geen vervanger meer halen.

NOS Special: de geheimen van de voetbaltransfer

De transferdeadline is in zicht. Tot en met 1 februari mogen voetbalclubs nog nieuwe spelers aantrekken. Op de transfermarkt is het daarom een drukte van belang in deze dagen. Er gaat een hele wereld schuil achter een bericht dat speler X naar club Y is verhuisd.

Maar hoe komt een (miljoenen)transfer nou eigenlijk tot stand? Wat is de rol van de zaakwaarnemer? En kan iedereen een speler begeleiden nu er geen officiële licentie meer nodig is? Welkom in de wereld van de voetbaltransfers.

Transfer in Tilburg

Bruno Andrade verruilt Willem II definitief voor Hapoel Kfar Saba in Israël, zo meldt het Brabants Dagblad.

Bruno Andrade

En Boëtius is in Genk

De oud-Feyenoorder wordt bij Racing Genk de opvolger van Leon Bailey, die bij Leverkusen heeft getekend.

Ivanovic arriveert in Sint-Petersburg

De verdediger van Chelsea staat op het punt over te stappen naar Zenit. Hij is al op het vliegveld gesignaleerd. De 32-jarige Ivanovic stapte in januari 2008 over van Lokomotiv Moskou naar Chelsea. Met de Blues veroverde hij in 2012 de Champions League, in 2013 de Europa League, in 2010 en 2015 de Engelse titel en in 2009, 2010 en 2012 de FA Cup.

Serieuze interesse in Mahi en Hateboer

Een Engelse club deed bij FC Groningen al drie keer een bod op Mimoun Mahi. De eerste twee aanbiedingen werden afgewezen. "Op dit moment (dinsdagmiddag, red.) is absoluut nog niet aan te geven hoe dit verhaal zal aflopen", aldus algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen.

Hans Hateboer staat op het punt te vertrekken naar Atalanta. Het contract van de verdediger loopt na dit seizoen af en Hateboer wil niet verlengen. Als Hateboer wil, kan hij weg. "In overleg met de technische staf zijn wij de mening toegedaan, dat we zijn vertrek intern kunnen oplossen”, aldus Nijland.

Mimoun Mahi

Scunthorpe slaat Chinees bod op Van Veen af

Scunthorpe United heeft een bod van 4,6 miljoen euro van het Chinese Henan Jianye FC op de Nederlandse aanvaller Kevin van Veen afgewezen, zo meldt Sky Sports. Van Veen maakte dit seizoen acht doelpunten voor de koploper van de League one.

Ajax haalt supertalent Bayern

De Duitse nieuwssite TZ meldt dat Bayern München het 17-jarige talent Antonio Trograncic naar Ajax laat vertrekken. Twee jaar geleden trainde de jonge Kroatische middenvelder al mee met de grote jongens bij Bayern. Ajax heeft het bericht nog niet bevestigd, maar Bayern wel.

Twente strikt Duitse Kosovaar

FC Twente heeft zich versterkt met Enis Bunjaki. De 19-jarige aanvaller komt over van Eintracht Frankfurt en tekent in Enschede een contract voor de rest van het seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

Bunjaki werd geboren in Duitsland, speelde jeugdinterlands voor Duitsland, maar kwam vanwege zijn dubbele nationaliteit ook uit voor Kosovo. "Ik ken Bersant Celina van de wedstrijden die ik voor Kosovo heb gespeeld", zegt hij op de website van FC Twente.

Medunjanin verlaat Maccabi voor MLS

Philadelphia Union is de nieuwe club van Medunjanin. Bij die club is Earnest Stewart (ook ex-AZ) de technisch directeur.

Inter strikt ex-verdediger PEC Zwolle

De Italiaanse club heeft een akkoord bereikt met het Chinese Jiangsu Suning. De Australische verdediger Trent Sainsbury komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis over. PEC Zwolle verkocht Sainsbury een jaar geleden aan de Chinese club.

Demba Ba terug naar Besiktas

Demba Ba keert terug naar Besiktas. De Turken huren hem van het Chinese Shanghai Shenhua. De 31-jarige Senegalees speelde in het seizoen 2014/2015 ook al voor Besiktas. Hij scoorde toen 18 keer. Demba Ba brak zeven maanden geleden zijn been en gaat in Istanbul verder werken aan zijn herstel. In Turkije treft hij Ryan Babel.

Excelsior laar De Reuver naar Capelle gaan

Carlo de Reuver maakt het seizoen af bij VV Capelle (Derde Divisie Zaterdag). De 22-jarige aanvaller kwam dit seizoen niet in actie voor de Rotterdammers. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor Helmond Sport 22 wedstrijden in de Jupiler League. In het seizoen 2014-2015 kwam De Reuver in de eredivisie tot drie doelpunten in negen duels.

Carlo de Reuver

Lille blijft actief

Lille OSC doet na het aantrekken van Anwar El Ghazi nog meer zaken op de transfermarkt. De 23-jarige Paraguayaanse verdediger Junior Alonso komt over van Cerro Porteño.

Scamacca op weg terug naar Italië

Gianluca Scamacca verruilt PSV mogelijk voor het Italiaanse Sassuolo. Beide clubs zijn in gesprek over de transfer van de 18-jarige spits, die in januari 2015 van AS Roma overkwam. Afgelopen vrijdag kreeg Scamacca in zijn enige optreden van dit seizoen voor Jong PSV als invaller een rode kaart.

Gianluca Scamacca (r)) krijgt een rode kaart van scheidsrechter Laurens Gerrets

El Ghazi zesde Nederlander bij Lille

Anwar El Ghazi is de zesde Nederlander bij Lille. Wilhelm van Lent (1950-1951), Cor van der Hart (1950-1954), Cees van Kooten (1971), Adick Koot (1998-1999) en Patrick Kluivert (2007-2008) gingen hem voor.

Deadlines

De deadlines voor de Nederlandse transfermarkt sluiten vanavond om 23.59 uur. Maar de Russische deadline is pas op 24 februari. Dat biedt Zenit nog een kans om Davy Pröpper ook na vandaag vast te leggen. Alleen kan PSV dan geen vervanger meer halen.

Geen Kastaneer, wel Bojan en Quaison

Gervane Kastaneer zag een overgang naar FSV Mainz mislukken door zijn oogblessure. De Bundesliga-club legde maandag wel Bojan Krkic vast en vandaag volgde Robin Quaison van Palermo. De 23-jarige Zweedse aanvallende middenvelder tekende tot medio 2021.

Koch terug bij PSV

Menno Koch keert na een half jaar bij FC Utrecht weer terug bij PSV. De centrumverdediger kwam op huurbasis nauwelijks aan spelen toe bij Utrecht. "We hebben deze window een aantal verdedigers uit de A-selectie laten gaan. Met Menno en een aantal talenten uit de groep van Jong PSV kunnen we dat nu opvangen”, licht technisch manager Marcel Brands toe. Koch heeft een contract tot medio 2018.

Mühren verruilt AZ voor Zulte Waregem

Robert Mühren vertrekt per direct bij AZ. Hij tekent voor 4,5 jaar bij Zulte Waregem. Mühren, die in augustus 2014 van FC Volendam overkwam, maakte dit seizoen zes treffers in twaalf eredivisieduels. Drie van die goals maakte hij als invaller in de slotfase.

Robert Mühren na zijn goal tegen ADO Den Haag

Raakt Celtic spits kwijt aan Chelsea?

De Franse aanvaller Moussa Dembélé van Celtic is gesignaleerd op een vlucht naar Londen. Volgens zijn Schotse werkgever om een scan te laten maken van zijn geblesseerde knie. Of zou Chelsea hem een contract willen voorleggen?

Las Palmas huurt Jesé

Las Palmas, de huidige nummer 11 van La Liga, huurt de Spanjaard Jesé van Paris Saint-Germain. De 23-jarige aanvaller stapte afgelopen zomer over van Real Madrid naar PSG, maar kwam in de eerste helft van het seizoen tot slechts negen optredens in de Franse competitie (één goal). Jesé werd geboren op Las Palmas.

Jesé

Adebayor heeft weer een club

De 32-jarige Togolese ster Emmanuel Adebayor heeft een nieuwe club. Na een half jaar zonder club tekent hij bij de nummer twee van Turkije, Istanbul Basaksehir.

Achtste winteraanwinst binnen: Raykov

Roda JC heeft de achtste winterse versterking binnen. Zijn naam is: Simeon Raykov De 27- jarige Bulgaar komt over van Lokomotiv Plovdiv en tekent een contract voor 1,5 seizoen in Kerkrade.

NOS Special: de geheimen van de voetbaltransfer

De transferdeadline is in zicht. Tot en met 1 februari mogen voetbalclubs nog nieuwe spelers aantrekken. Op de transfermarkt is het daarom een drukte van belang in deze dagen. Er gaat een hele wereld schuil achter een bericht dat speler X naar club Y is verhuisd.

Maar hoe komt een (miljoenen)transfer nou eigenlijk tot stand? Wat is de rol van de zaakwaarnemer? En kan iedereen een speler begeleiden nu er geen officiële licentie meer nodig is? Welkom in de wereld van de voetbaltransfers.

VVV huurt talent van Arsenal

In de jacht op de titel in de Jupiler League en promotie naar de eredivisie krijgt VVV-Venlo de rest van het seizoen de beschikking over een talent van Arsenal. De Limburgers huren middenvelder Gedion Zelalem tot de zomer van de Engelse topclub. De twintigjarige Amerikaanse jeugdinternational, geboren in de Duitse hoofdstad Berlijn, heeft al speelminuten gemaakt in de hoofdmacht van Arsenal.

Achtste winteraanwinst Roda op komst

Roda staat op het punt de achtste aanwinst in deze transferperiode te verwelkomen. De 21-jarige middenvelder Lyes Houri komt op huurbasis over van SC Bastia.

Mannes naar Cambuur

Jurjan Mannes stapt per direct over van FC Emmen naar SC Cambuur. Hij tekent voor 1,5 jaar. De 25-jarige middenvelder scoorde dit seizoen één keer in 14 duels voor Emmen.

Jurjan Mannes

Boëtius op weg naar Genk

Jean-Paul Boëtius verscheen dinsdag niet op de training bij FC Basel. De ex-Feyenoorder is volgens Voetbal International op weg naar Racing Genk als opvolger van Leon Bailey, die bij Leverkusen heeft getekend.

Kassa voor Ajax

Met het rondkomen van de transfer van El Ghazi kan Ajax opnieuw miljoenen verwelkomen. Half december liet Ajax Riechedly Bazoer vertrekken naar Wolfsburg voor 12 miljoen euro, op 5 januari vertrok Nemanja Gudelj naar China voor 5,5 miljoen euro op en de overgang van de pas 17-jarige Franco Antonucci naar AS Monaco bracht later 3 miljoen euro in het laatje.

Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj

Sparta verhuurt Stokkers aan Fortuna

De 20-jarige aanvaller Finn Stokkers maakt het seizoen af bij Fortuna Sittard, zo meldt Voetbal International. Voor Sparta speelde hij dit seizoen vijf keer als invaller.

Finn Stokkers

Wigan boos op Wildschut

Wigan is diep teleurgesteld in zijn Nederlandse aanval Yanic Wildschut, zo laat de club in een statement op de website weten. De 25-jarige Nederlandse buitenspeler tekende vorig jaar januari een contract voor drieënhalf jaar bij Wigan, maar diende deze week een transferverzoek in. Twee rivaliserende clubs uit het Championship hebben interesse. "Dit is niet de manier om ons vertrouwen in hem terug te betalen", aldus voorzitter David Sharpe.

Bouy terug naar PEC Zwolle

Ouasim Bouy keert per direct terug bij PEC Zwolle. De 23-jarige speler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus. In de eerste helft van het seizoen was hij nog verhuurd aan het Italiaanse Palermo, maar hij speelde daar weinig. Afgelopen seizoen speelde Bouy ook al voor PEC. In 26 eredivisiewedstrijden scoorde hij vier keer.

Quasim Bouy schreeuwt het uit

Spelersruil ADO en Go Ahead

Randy Wolters wordt verhuurd aan ADO Den Haag. Ludcinio Marengo komt op huurbasis van ADO naar Go Ahead Eagles.

El Ghazi tekent bij Lille

Persbericht Ajax en Lille OSC. De transfer van Anwar El Ghazi naar Frankrijk is afgerond. Hij tekent voor 4,5 jaar bij de Noord-Franse club. Ajax ontvangt 8 miljoen euro voor El Ghazi.

Voormalig Ajax-doelwit Bailey tekent bij Leverkusen

Leon Bailey verruilt Racing Genk voor Bayer Leverkusen. De 19-jarige Jamaicaanse vleugelspeler heeft bij de Duitse topclub een contract ondertekend tot 2022. Afgelopen zomer bood Ajax nog op het talent, maar dat bod werd afgewezen. Duitse media melden dat Genk voor Bailey zo'n 11 miljoen euro ontvangt. Het bedrag kan met bonussen oplopen tot 15 miljoen euro.

Diks definitief terug bij Vitesse

Het laatste papierwerk is in orde gemaakt en daarmee keert Kevin Diks definitief terug bij Vitesse. De Arnhemmers huren de rechtsback tot het einde van het seizoen van Fiorentina. Diks maakte afgelopen zomer voor zo'n 3 miljoen euro de overstap naar Fiorentina, maar hij kwam in Italië slechts tot vijf minuten speeltijd in de Serie A.

Mohammed Allach en Kevin Diks

Ook Pröpper en Arias weg?

Mogelijk komt er meer transfernieuws uit Eindhoven. Davy Pröpper staat in de belangstelling van Zenit Sint-Petersburg en West Ham United aast op Santiago Arias.

Poulsen terug naar Denemarken

Omroep Brabant meldt dat Simon Poulsen op het punt staat om PSV te verlaten. De 32-jarige Deen keert terug naar zijn oude club. SønderjyskE.

Emnes weer terug aan Blackburn

De terugkeer van Marvin Emnes bij Swansea City was van korte duur. De club uit de Premier League heeft de 28-jarige Rotterdammer dinsdag opnieuw op huurbasis bij Blackburn Rovers gestald. De aanvaller maakt het seizoen af bij de ploeg uit het Championship, het tweede niveau in Engeland. Twee weken geleden haalde de nieuwe manager Paul Clement van Swansea hem juist terug.

Wie is Neres?

Neres werd op 3 maart 1997 geboren in São Paulo en sloot zich op tienjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van São Paulo FC. Hij debuteerde op 17 oktober 2016 namens São Paulo in de Braziliaanse competitie. Op dit moment in Ecuador voor het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder-20. Kijk hieronder actiebeelden van de handige buitenspeler in 2016.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Opvolger El Ghazi

Neres moet bij Ajax de opvolger worden van Anwar El Ghazi, die vandaag in Lille is om zij transfer naar OSC Lille af te ronden.

'Neres tekent bij Ajax'

We beginnen gelijk met een klapper. Mike Verweij, Ajax-volger van De Telegraaf, meldt dat David Neres een contract voor 4,5 jaar zal tekenen bij Ajax. Braziliaanse media meldden maandagavond al dat zijn club São Paulo een bod van 15 miljoen euro op de vleugelaanvaller heeft geaccepteerd.

David Neres (r) in actie voor Brazilië Onder-20

Deadline Day op transfermarkt

Welkom bij ons liveblog op deze laatste dag van de transfermarkt. Op deze plek houden we jullie op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen.

Liveblog transfermarkt