Om 22.20 uur op NPO 1 en NOS.nl: Studio Sport Eredivisie, met onder meer alles over FC Twente-Heracles, Maxim ontmoet Wout Weghorst en de Playercam met Kees Luyckx in Denemarken.

De Playercam geven we hier nu stiekem alvast weg.

NOS Playercam: Kees Luyckx

Twente klimt

Door de zege op streekgenoot Heracles klimt FC Twente (voorlopig) naar de zevende plek in de eredivisie. Heracles blijft op de elfde plaats staan.

Afgelopen

Het is klaar in Enschede. Het was een levendige derby met FC Twente beter voor rust en Heracles na rust. FC Twente wint met 1-0.

Slotfase

De laatste minuten lopen. FC Twente graaft zich in, Heracles is op jacht naar de gelijkmaker. Er komen drie minuten blessuretijd bij.

FC Twente-Heracles 1-0

Paal!

Oh oh oh wat is het spannend. In de 82ste minuut lijkt Twente de beslissende slag toe te brengen. Ünal schiet op de paal, en in de rebound schiet Jensen vanuit kansrijke positie net naast.

Bijna 1-1

Het blijft spannend bij de derby van het oosten. In de 70ste minuut heeft Vermeij de gelijkmaker van Heracles op zijn schoen. Een schitterende voorzet van Kuwas wordt echter helemaal verkeerd geraakt door de invaller.

Zeven minuten later is er weer een mogelijkheid voor Vermeij, maar de Twente-defensie weet op tijd in te grijpen. In de tegenstoot is er een counterkans voor Ünal, maar Castro redt. Kortom: het gaat op en neer in Enschede.

Amusante derby

Ruim een uur gespeeld in Enschede en het is nog altijd 1-0 voor FC Twente. Heracles is sinds de rust de betere ploeg, maar ook Twente krijgt zijn kansen. Celina had een mogelijkheid en Seys schoot op de vuisten van Castro. Het kan dus nog alle kanten op in deze amusante derby.

Een duel tussen Samuel Armenteros en Enes Üna

Kansen

De tweede helft begint veelbelovend met kansen over en weer. De grootste: een vrije trap van Kuwas in de 49ste minuut. Snoeihard, maar Marsman brengt redding.

Heracles, dat aan het einde van de eerste helft steeds sterker werd, zet die lijn na rust voort.

De bal rolt weer!

De tweede helft van de derby van het oosten is in gang gezet. FC Twente leidt met 1-0 tegen Heracles.

Twee wissels: bij Twente is Yeboah vervangen door Jensen, bij Heracles is Navratíl in de ploeg gekomen voor Van Mieghem.

Maxim ontmoet Wout

Straks in Studio Sport Eredivisie op Vrijdag, nu al in ons liveblog: Maxim Hartman ontmoet AZ-spits Wout Weghorst. Ideaal voor in de rust.

Maxim Hartman ontmoet: Wout Weghorst

Heracles wordt beter

De rust nadert en Heracles begint steeds beter in de wedstrijd te komen. Het levert al met al een levendige derby op, waarbij het er af en toe ook tamelijk stevig aan toe gaat.

Twente controleert

Er staat een half uur op de klok in Enschede. FC Twente controleert de wedstrijd en staat op een verdiende 1-0 voorsprong. Wel begint Heracles langzaam een beetje uit zijn schulp te kruipen, met enkele speldenprikjes als gevolg.

Twente-spits Ünal schoot na een klein half uur overigens een fraai doelpunt binnen, maar er werd gevlagd voor buitenspel. Uit de herhaling blijkt dat het misschien wel net niet buitenspel was...

Kans Armenteros

FC Twente domineert vooralsnog de derby en Heracles slaagt er maar niet in de bal te veroveren. Toch was er in de 18de minuut een grote kans van de Heraclieden. Na een mooie lange pass komt Armenteros in kansrijke positie, maar keeper Marsman brengt redding.

GOAL FC Twente

FC Twente juicht, want in de tiende minuut is het 1-0 tegen Heracles. Joachim Andersen staat vogelvrij en kopt beheerst binnen. De treffer wordt gevierd alsof zojuist de Champions League is binnengehaald, maar het is dan ook een derby.

De afgemeten voorzet is van Celina, Heracles heeft defensief zijn zaakjes niet op orde en de Deense verdediger profiteert.

De vogelvrije Joachim Andersen kopt FC Twente op 1-0

Kansjes Twente

Na een rustige openingsfase begint FC Twente een beetje warm te draaien. Na een schot van Klich in de vijfde minuut recht op keeper Castro noteren we twee minuten later een pegel van Ünal: net naast.

FC Twente-Heracles 0-0

Aftrap

De bal rolt bij de beladen derby tussen FC Twente en Heracles!

Topscorers en trainers kijken uit naar derby

De wedstrijd van straks is ook het duel tussen twee veelgeprezen goalgetters, de 19-jarige Enes Ünal van Twente (10 goals) en de 26-jarige Samuel Armenteros van Heracles (8 goals). Wie van de twee kan zijn team naar de overwinning leiden?

Lees een uitgebreide vooruitblik op de derby van het oosten, die volgens sommige Twentenaren The Old Firm tussen Celtic en Glasgow Rangers doet verbleken.

Opstellingen FC Twente-Heracles (20.00 uur)

Trainer René Hake van FC Twente heeft drie wijzigingen doorgevoerd in zijn elftal. Linksback Jeroen van der Lely krijgt de voorkeur boven Dejan Trajkovski, Kamohelo Mokotjo keert terug op het middenveld en de Belgische vleugelspits Dylan Seys mag het voorin proberen.

Tegen Vitesse speelde FC Twente met vijf verdedigers, maar in de 'burenruzie' met Heracles kiest Hake weer voor vier man achterin. Peet Bijen, die de laatste wedstrijden ongelukkig speelde, is op de bank gezet.

Bij Heracles stuurt trainer John Stegeman dezelfde elf spelers het veld in als vorige week bij de 4-1 nederlaag tegen FC Groningen.