liveblog
NOS VoetbalAangepast

Willem II verlaat degradatiezone na winst bij Go Ahead

liveblog gesloten

Man van de dag

We sluiten het liveblog af met een interview met de matchwinner van de avond, Jari Schuurman.

Morgen gaat de eredivisie verder met Vitesse-Excelsior om 18.30 uur. Ons liveblog is er dan ook weer. Tot dan!

Matchwinner Schuurman in Eredivisie op Vrijdag

Om 22.25 uur: Eredivisie op Vrijdag

De samenvatting van Go Ahead Eagles-Willem II is om 22.25 uur te zien op NPO 1. Met verder nog onder meer een interview met matchwinner Jari Schuurman, Maxim met Mike van Duinen en de playercam van Lars Veldwijk, international van Zuid-Afrika.

Voor wie daar niet op kan wachten:

NOS Playercam: Lars Veldwijk

Klaar

We houden ermee op in Deventer: Willem II boekt een kostbare 1-0 zege bij Go Ahead Eagles.

Slotfase

Nog vijf minuten te spelen in de Adelaarshorst. Go Ahead is op zoek naar de gelijkmaker en was er in de 85ste minuut dichtbij via Fischer. Van Anholt keerde diens kopbal echter koelbloedig op de lijn.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-1

Go Ahead dringt aan

Sinds het verse bloed is Go Ahead weer iets beter in de wedstrijd gekomen. Met nog ruim een kwartier te spelen schiet Ritzmaier een vrije trap rakelings over het Tilburgse doel.

Een paar minuten later is er (eindelijk eens keer) een goede voorzet vanaf de vleugel. De bal van Maatsen wordt echter net gemist door De Kogel.

De voorsprong blijft daarmee voor Willem II. Blijft het zo, dan stijgen de Tilburgers pardoes naar de twaalfde plaats in de eredivisie. Met een wedstrijd meer gespeeld dan de rest, dat wel.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-1

Dubbele Deventer wissel

De Eagles bakken er bar weinig van sinds de rust en dus neemt trainer de Koning maatregelen. Een dubbele aanvallende wissel: De Kogel en Hendriks vervangen Suk en Antonia.

Een minuut later is er de eerste echt grote kans voor Go Ahead: na een steekbal van Wolters duikt Ritzmaier op in kansrijke positie, maar Willem II-keeper Lamprou verkleint uitstekend zijn doel.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-1

Willem II drukt door

Go Ahead Eagles moet, met de 0-1 op het scorebord, aan de bak. Maar het is Willem II dat sinds goal van Schuurman de kansen krijgt.

Eerst is het Haye die vanuit de draai hard tegen een Willem II-verdediger knalt, een paar minuten later is er een uithaal van Ojo die door keeper Zwarthoed tot corner wordt verwerkt.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-1

GOAL Willem II

Willem II komt op 1-0 in Deventer! Jari Schuurman schiet in twee instanties binnen in de 47ste minuut.

Na een prima pass van Haye stormt Schuurman, die voor het eerst in de basis staat, alleen op keeper Zwarthoed af. In eerste instantie schiet Schuurman tegen de keeper aan, in de herkansing schiet hij wel raak.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-1

Vreugde bij Jari Schuurman (r) na zijn 1-0 tegen Go Ahead Eagles

Tweede helft

De tweede helft is begonnen bij Go Ahead Eagles-Willem II. Het wachten in de Adelaarshorst is nog op doelpunten.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

Maxim in de rust

Maxim Hartman gaat elke week op pad voor het programma Eredivisie Op Vrijdag. Om 22.25 uur te zien op NPO 1, nu al in ons liveblog.

Vandaag: aanvaller Mike van Duinen (Excelsior).

Maxim Hartman ontmoet: Mike van Duinen

Thee in de rust

Het is rust in Deventer. Het duel begon leuk, maar zakte vervolgens danig in. Het is 0-0 bij Go Ahead Eagles-Willem II.

Niveau daalt

De wedstrijd begon veelbelovend, maar de amusementswaarde is ondertussen wel gedaald. Het zal de spanning zijn, er staat immers nogal wat op het spel in deze onvervalste kelderkraker.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

Het lijkt soms wel of de spelers onder stroom staan, zo groot is de spanning.

Jeroen Grueter

Wachten op kansen

Er is bijna een half uur gespeeld in Deventer. Go Ahead krijgt de wedstrijd steviger in handen en heeft het meeste balbezit. Maar tot kansen heeft dat verder nog niet geleid.

Willem II loert op foutjes bij de thuisploeg. Uit één van die foutjes ontstaat er een mogelijkheidje voor Haye, maar de aanvaller poeiert de bal van ruim dertig meter afstand huizenhoog over.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

Ondertussen in Istanbul

Wesley Sneijder maakt een doelpunt!

Croux net over

Met een klein kwartier op de klok was er opnieuw een aardige mogelijkheid voor Willem II. Een vrije trap van ruim 25 meter van Croux gaat maar net over het doel.

De sfeer in de Adelaarshorst is ondertussen vanouds goed. "Een echte authentieke voetbalsfeer", meldt commentator Jeroen Grueter. "Alles ademt voetbal."

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

Leuk feitje

Go Ahead Eagles, nummer 17, was landskampioen in 1917. Willem II, nummer 16, won de titel in 1916. Vandaag staan beide Traditionsvereine tegenover elkaar.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

Veelbelovend

Het begin van de kelderkraker belooft veel voor de rest van de avond, want Go Ahead heeft binnen een minuut al een levensgrote kans om op 1-0 te komen. Een voorzet van Antonia wordt maar net door Wolters gemist.

Een paar minuten later is er een eerste mogelijkheid voor de Spaanse topscorer van Willem II, Fran Sol.

Go Ahead Eagles-Willem II 0-0

De bal rolt

De bal rolt in de Adelaarshorst! Het duel tussen Go Ahead Eagles en Willem II is begonnen.

Opkomst der gladiatoren

De spelers van Go Ahead Eagles en Willem II worden met het nodige vuurwerk onthaald. Het duel in de Adelaarshorst gaat bijna beginnen!

Kelderkraker

De traditionele vrijdagavond in de eredivisie speelt zich af in de onderste regionen van de ranglijst. Go Ahead Eagles, nummer 17, neemt het op tegen Willem II, nummer 16. Beide ploegen hebben 11 punten. Goed nieuws: de winnaar van vanavond stijgt in één keer naar de twaalfde plaats in de eredivisie.

Programma en stand eredivisie

Om 20.00 uur: Go Ahead Eagles-Willem II

Trainer Hans de Koning (Go Ahead Eagles) en Erwin van de Looi (Willem II)