Twente zette wel aan, maar de bal viel niet goed. Ook niet bij een laatste schot van Ünal.

Ünal net niet

Een kopkansje voor Ünal, maar hij mikt in de handen van Van Leer.

Vijf minuten blessuretijd

Twente krijgt van arbiter Liesveld nog vijf minuten extra om iets aan de 0-0 te doen.

Verdedigende wissel

Roda JC koestert het puntje; rechtsbuiten Rosheuvel eraf, rechtsback Milec erin. Nog vijf minuten, stand 0-0.

Nog zeven minuten in Enschede

Twente zet aan voor een slotoffensief. Nog altijd 0-0.

NOS Playercam

NOS Playercam: Michael de Leeuw

Kans Roda!

Zowaar! Eerste schot van Roda in deze wedstrijd. Mytides, net in de ploeg gekomen voor Paulissen, schiet voorlangs.

Kopbal Oosterwijk

Goede redding van Van Leer op de strakke kopbal van Oosterwijk. Nog altijd 0-0 na 65 minuten.

Persbericht Ajax: El Ghazi uit selectie gezet

"Tijdens de training was zijn gedrag aanleiding hem weg te sturen. De clubleiding besloot vervolgens om hem tot nader order buiten de A-selectie te laten."

El Ghazi stond in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys nog in de basis en werd in de rust vervangen door debutant Pelle Clement. Ajax ontvangt Excelsior dit weekeinde.

Oei

Ünal met een knappe actie. Hij draait zich vrij in het zestienmetergebied, maar krijgt vervolgens net zijn schoen niet goed tegen de bal. Kans gaat over.

Hekkensluiter Roda mag blij zijn met tussenstand

Zeker gezien deze statistiek: Roda JC had voor rust slechts 27% balbezit en produceerde in de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel.

Jensen eraf

Jensen wordt naar de kleedkamer gedragen. Hij kan niet verder. Een gedwongen wissel voor Twente.

Ünal van dichtbij...

...op de vuisten van doelman Van Leer. Nog 0-0 na 48 minuten.

Blessure Jensen

Met zijn eerste actie na rust blesseert de Fin zich. Hij blijft buiten de lijnen liggen.

Rust

0-0.

Schot Klich naast

Klich schiet net naast, maar Twente houdt er een hoekschop aan over. Nog drie minuten speeltijd in de eerste helft.

0-0

Tien minuten nog in een niet overdreven aantrekkelijke eerste helft.

Oef, wat een statistiek

Roda JC is met vijf goals de minst scorende ploeg dit seizoen in de eredivisie. Nooit eerder maakten de Limburgers in de eerste tien speelrondes zo weinig goals op het hoogste niveau. De laatste keer dat een club het nog slechter deed, was AZ in 1986/1987 (vier goals).

Roda verprutst counter

Een enorme kans. Rosheuvel stuurt Paulissen de diepte in, maar hij verprutst de pass en de aanval strandt. Zonde!

Schouderblessure Ünal?

De topscorer van Twente grijpt naar zijn schouder na een pittig duel. Ze weten bij Roda JC wie ze moeten hebben.

Yeboah over

Een vrije schietkans op de rand van het zestienmetergebied in de 19de minuut, maar de nummer 14 van Twente schiet hoog over.

Maxim ontmoet

Maxim Hartman ontmoet: de gebroeders Van de Kerkhof

Eerste hoekschop Twente

De eerste wapenfeiten van de wedstrijd zijn van Twente. Tot twee keer toe een hoekschop, maar de inzet van Bijen belandt achter het doel. Nog geen treffers na acht minuten.

Aftrap

Twente met het eerste balcontact.

Niet Ede, maar Jensen

Een lastminute wijziging bij de thuisploeg: Jensen speelt in plaats van Ede.

Vooraf: vluchteling Celina

Vooraf: Twente-trainer Hake

'Rust is bij Twente het belangrijkste, hoe sneller hoe beter'

FC Twente heeft een turbulent jaar achter de rug. De club dreigde zijn licentie te verliezen, maar mocht door een besluit van de beroepscommissie uiteindelijk toch in de eredivisie blijven. En niet alleen dat, de Tukkers zijn in de competitie ook heel goed bezig. Twente staat vijfde op de ranglijst en in de laatste vijf competitieronden heeft de ploeg niet meer verloren.

Hake denkt al aan volgend seizoen

Trainer René Hake is daarover erg opgelucht: "Als je wint is de gemoedstoestand natuurlijk heel anders. Vorige winter hebben we ook veel wedstrijden gewonnen, maar toen was de situatie bij de club heel anders."

Hake denkt zelfs al aan het komende seizoen: "We moeten veel punten halen, om zeker te zijn dat we volgend jaar weer eredivisie gaan spelen. Rust is het belangrijkste, hoe sneller hoe beter. Dat geeft ons intern ook de mogelijkheid de club weer op orde te brengen. Dat is het belangrijkste."