liveblog

KNVB-beker: vier amateurclubs bij laatste zestien

liveblog gesloten

Vier amateurclubs bij laatste zestien

VVSB, Jodan Boys, ASWH en IJsselmeervogels scharen zich bij de beste zestien bekerclubs.

Morgen nog twee duels in tweede ronde

18.30 uur: PEC Zwolle - VVV-Venlo
20.45 uur: FC Eindhoven - sc Heerenveen

Eindsignaal in De Kuip

Nauwelijks blessuretijd. De eindstand bij Feyenoord-Excelsior is 4-0.

4-0, Vejinovic

Een fraaie schuiver van Vejinovic in de 84ste minuut.

Ook Karsdorp eraf

De verdediger gaf twee assists (bij de 1-0 en de 3-0) en krijgt rust van coach Giovanni van Bronckhorst. Bart Nieuwkoop vervangt hem in de resterende twaalf minuten.

Toornstra maakt 3-0

De vleugelaanvaller is alert en prikt de bal voorbij Kurto. De beslissing in de 75ste minuut.

Ondertussen in Engeland...

...komt United op 1-0 in de stadsderby tegen City. Juan Mata scoort voor de ploeg van José Mourinho.

Inzet is een plek in de kwartfinales van de League Cup.

Ondertussen in Italië...

Naast het natuurlijke geweld dat er vanavond plaatsheeft in de vorm van aardbevingen, wordt er nog wel gevoetbald. Frank de Boer staat met zijn Internazionale op 1-1 thuis tegen Torino. Nog ruim twintig minuten te spelen.

Feyenoord op 2-0

Botteghin maakt er 2-0 van in De Kuip. Een mokerslag voor Excelsior kort na rust.

Barazite bevrijdt Utrecht

In de extra tijd toch nog een treffer in Galgenwaard: 1-0.

Elia tikt binnen

Feyenoord op 1-0 net na rust. Een voorzet vanaf rechts van Toornstra wordt in tweede instantie binnengetikt door Elia.

Verlenging in Utrecht?

Nog een paar minuten officiële speeltijd. Nog altijd 0-0.

Tweede helft in De Kuip

Feyenoord en Excelsior beginnen aan de tweede helft. Stand: 0-0.

Nog drie minuten bij AZ

Fluitconcertjes in de Galgenwaard

FC Utrecht levert geen beste wedstrijd af tegen FC Groningen. Met nog twaalf minuten officiële speeltijd is het nog altijd 0-0 en daar zijn de supporters het niet mee eens.

0-0 halverwege in De Kuip

De spelers zoeken de kleedkamers op.

3-1 voor Vitesse

Nakamba lijkt het duel met RKC te beslissen. De middenvelder maakt na zeventig minuten de 3-1.

Dan toch AZ

Mhren zet een aanval op met zijn eerste balcontact, krijgt 'm terug en opent de score: 1-0.

Baker vanaf de stip

Lewis Baker brengt Vitesse tegen RKC weer op voorsprong: 2-1. Hij benut een strafschop in de 60ste minuut.

"AZ moet zich schamen"

NOS-verslaggever Andy Houtkamp heeft geen goed woord over voor het spel van AZ tegen FC Emmen. "AZ moet zich schamen, echt schamen. Een eredivisionist met zo'n begroting... En Rogier Krohne van Emmen is zo dichtbij."

Heracles beslist duel met UNA

Heracles beslist de wedstrijd tegen de amateurs van UNA. Nadat Armenteros ook de 2-0 maakt, werkt Tieben de bal in eigen doel: 3-0 na 54 minuten.

RKC op 1-1 bij Vitesse

Langendijk met een droog schot, Room kansloos: 1-1.

AZ wacht sinds 'Lienden' op zege

De Alkmaarders zullen reikhalzend hebben uitgekeken naar de bekerwedstrijd tegen Emmen, want in de competitie en in Europa moet AZ al zes duels wachten op een zege. Maar ook tegen Emmen lukt het vooralsnog, na bijna een uur spelen, niet.

De laatste zege voor AZ? De vorige bekerwedstrijd tegen de amateurs van FC Lienden op 21 september.

Basacikoglu dichtbij

In de 21ste minuut is Feyenoord dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van Basacikoglu wordt gekeerd door Excelsior-doelman Kurto. Het blijft 0-0 in De Kuip.

Treffer Koninklijke HFC

Vlak voor rust doen de amateurs wat terug tegen IJsselmeervogels: 2-1.

IJsselmeervogels op rozen

Na een half uur spelen zijn dit de tussenstanden:

IJsselmeervogels - Koninklijke HFC 2-0

20.45 uur: Feyenoord - Excelsior

Eindsignaal in Werkendam

Het zit erop in Werkendam. Ajax wint eenvoudig bij de amateurs van Kozakken Boys: 1-6.

1-6, weer Clement

Eén keer scoren bij je debuut is knap, maar twee keer? Indrukwekkend hoor, Pelle Clement. Hij rondt een eenvoudige aanval simpel af.

Kozakken Boys scoort!

Ignacio met een kans en hij maakt het gelijk knap af: 1-5. De eretreffer voor de thuisploeg.

RKC sticht gevaar

De eerstedivisionist krijgt een kans, maar Room is alert. 0-0 nog bij Vitesse-RKC.

Heracles snel op 1-0

Samuel Armenteros geeft Heracles een droomstart tegen de amateurs van UNA: 1-0.

Bekervoetbal LIVE op NPO Radio 1

Bij vijf van de zeven duels zit een verslaggever voor Langs de Lijn. Luister hier naar Radio 1:

Opvallend

Clement (20) is de vierde jeugdspeler van Ajax die dit seizoen scoort bij zijn debuut. Dolberg (19), De Ligt (17) en Nouri (19) gingen hem voor.

Kozakken Boys trapt af

De tweede helft begint. Met één wijziging aan de kant van Ajax:

Rust in Werkendam

Een kansloze tussenstand voor de amateurs na 45 minuten: 0-4.

0-4, Cerny

Nouri ziet Cerny vertrekken. De Tsjech krijgt de bal, omspeelt de doelman en maakt er 0-4 van.

0-3

Cassierra met zijn tweede. Het is nu al over en uit voor de Kozakken Boys.

En 0-2

Het gaat opeens snel. Met een lange uittrap richting Cerny verrast doelman Boer alle Kozakken Boys. Cerny passt de bal op El Ghazi en het staat 0-2.

Toch 0-1

Cerny is weg op links. Met een lage voorzet bedient hij Cassierra en de Colombiaan opent de score: 0-1.

Nog steeds 0-0

Ajax domineert, maar kansen blijven verder uit in de eerste twintig minuten.

Eerste kans Ajax

De eerste kans van de wedstrijd is een feit. Cassierra schiet van dichtbij op keeper Den Hartog.

Aftrap

Ajax trapt af.

Slingers opruimen

Voordat Ajax mag aftrappen, moeten eerst de vele rode en witte slingers van het veld afgehaald worden. Even geduld aub...

Opstelling Ajax: een b-elftal

Ten opzichte van de Klassieker van zondag ontbreken de volgende acht namen in de selectie: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sánchez, Daley Sinkgraven, Davy Klaassen, Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg.

Ondertussen in Werkendam...

Nog heel even over gisteren...

PSV was hopeloos slecht tegen Sparta (3-1 nederlaag en dus uitschakeling). Dat vindt althans René van de Kerkhof, oud-speler van PSV. "Het elftal draait niet."

Rotterdamse derby om 20.45 uur

Excelsior heeft bijna geen spelers meer met een Feyenoord-verleden nadat de samenwerking met de tegenstander van vanavond in de tweede ronde van de KNVB-beker eerder dit jaar werd stopgezet. Maar Feyenoord-fans in de selectie, die heeft de club uit Kralingen nog genoeg.