Einde blog

Bedankt voor het volgen van deze blog. Fijne avond!

Maxim Hartman ontmoet: Eloy Room

150ste zege PEC

PEC Zwolle boekt zijn 150ste zege in de Eredivisie. Voor PEC is het de tweede zege van het seizoen en dit resultaat doet de ploeg van Ron Jans van de laatste plaats naar de 13de plaats stijgen.

Afgelopen in Rotterdam, PEC wint

De Zwollenaren maken een reuzensprong op de ranglijst na een 2-0 zege bij Excelsior.

Warmerdam beslist duel

Ajax-huurling Django Warmerdam schiet vlak voor tijd de 0-2 binnen. PEC gaat de drie punten pakken tegen Excelsior.

Licht uit bij Luigi Bruins, Excelsior met 10 man

De middenvelder van Excelsior ligt eventjes uitgeteld op het veld na een botsing. Hij moet enkele minuten later van het veld waardoor Excelsior, dat al drie keer heeft gewisseld, verder moet met tien man.

Luigi Bruins

Nog een kwartier

En een beetje blessuretijd heeft Excelsior nog om een punt uit het vuur te slepen.

Excelsior blijft aandringen

De Rotterdammers waren een tikkeltje beter in de eerste helft, maar kijken alsnog tegen een achterstand aan. De gelijkmaker hangt echter in de lucht.

Menig breekt de ban

De eerste helft was niet om aan te zien, maar binnen twee minuten na rust wordt er gescoord bij Excelsior-PEC. Menig maakt er 0-1 van.

Tweede helft is begonnen

Excelsior heeft afgetrapt, Hopelijk levert de tweede helft meer spektakel op.

Gelukkig geen blessuretijd

Dat verdiende de eerste helft ook zeker niet. 0-0 bij rust.

Eindelijk kansen

Zo heeft Ryan Koolwijk de 1-0 op z'n schoen voor de thuisploeg, maar treuzelt hij te lang en schiet Karami hard op de vuisten van doelman Van der Hart.

Maar gelukkig hebben we de Playercam, deze week Jody Lukoki

NOS Playercam: Jody Lukoki

Gezapig duel

Er gebeurt nog weinig op Woudestein. Beide ploegen hebben moeite het spel te maken en de bal in de ploeg te houden.

Supporters Excelsior staan voor dicht hek

Klein kwartier gespeeld

Excelsior heeft het overwicht, maar grote kansen zijn er nog niet geweest.

Wedstrijd onderweg

Scheidsrechter Lindhout fluit voor het begin van het duel.

Enkele feitjes op rij

- Doelman Tom Muyters speelt zijn 100ste competitieduel in Nederland (MVV 9, FC Eindhoven 56, Excelsior 35).

- Ook bij winst vandaag zal dit de slechtste seizoensstart na 10 speelronden voor Ron Jans zijn. In zijn 13 voorgaande seizoenen als hoofdtrainer had zijn team altijd minimaal 10 punten na 10 speelronden.

- PEC won slechts 1 van zijn laatste 7 Eredivisie-bezoekjes aan Rotterdam (W1-G1-V5). Op 30 november 2014 won de ploeg met 0-5 bij Excelsior.