liveblog

Veel doelpunten in de Champions League

liveblog gesloten

Klaar in Rusland

Het is klaar in Rusland. PSV mist weer een strafschop en verliest punten bij FK Rostov: 2-2.

GOAL Benfica

Vier minuten voor tijd doet Benfica nóg iets terug in Napels. Salvio scoort de 4-2 bij Napoli.

Tussenstand: Napoli-Benfica 4-2

Atlético mist penalty!

Penalty voor Atlético in de 83ste minuut. Maar Griezmann schiet op de lat! Het blijft 1-0 tegen Bayern, waar Robben na een klein uur is ingevallen.

Robben had al een behoorlijke kans om te scoren, maar zijn schot ging net naast.

Tussenstand: Atlético Madrid-Bayern München 1-0

Laatste kwartier

Nog een klein kwartier in Rostov. PSV zet nog eens aan om een overwinning uit Rusland weg te kunnen slepen. De kansen zijn er af en toe wel. Bergwijn was er heel dichtbij. Hij kapte zich knap vrij, maar zijn schot vanuit een moeilijke hoek wordt door de keeper gepareerd.

Siem de Jong is intussen in het veld gekomen bij PSV. Hij vervangt Narsingh.

Tussenstand: FK Rostov-PSV 2-2

Benfica doet iets terug in Napels. Invaller Gonçalo Guedes heeft maar drie minuten nodig voor de eretreffer: 4-1.

Tussenstand: Napoli-Benfica 4-1

GOAL Barcelona

Een kwartier voor tijd komt Barcelona op voorsprong bij Borussia Mönchengladbach. Een doelpunt van Piqué. Hij schiet raak uit de rebound als keeper Sommer de bal loslaat.

Tussenstand: Borussia Mönchengladbach-Barcelona 1-2

Bijna PSV

Bijna was het 3-2 voor PSV. Een knal van Pröpper valt via de lat dood op de doellijn, in de armen van Rostov-keeper Djanajev.

PSV beter

PSV is sinds de rust wel iets beter gaan voetballen en is bij vlagen ook dreigender. Tegelijk blijft het oppassen voor de counters van de Russen.Nog ruim 20 minuten op de klok.

Hendrik heeft inmiddels geblesseerd het veld verlaten. Zijn vervanger is Bergwijn.

GOAL Dinamo Kiev

Ook bij Besiktas-Dinamo Kiev is het 1-1 geworden. De gelijkmaker van de Oekraïeners is van Tsyhankov.

Tussenstand: Besiktas-Dinamo Kiev 1-1

Barcelona komt op gelijke hoogte tegen Borussia Mönchengladbach. Turan zorgt na 65 minuten voor de 1-1. Hij schiet snoeihard binnen na een wippertje van Neymar.

Tussenstand: Borussia Mönchengladbach-Barcelona 1-1

GOAL PSG

Paris Saint-Germain loopt uit bij Loedogorets. Cavani maakt er met zijn tweede goal 3-1 van in de 60ste minuut.

Tussenstand: Loedogorets-Paris Saint-Germain 1-3

GOALS Napoli

En daar is ook de derde van Napoli. Arek Milik scoort vanaf de strafschopstip: 3-0. En even later maakt Mertens er ook nog 4-0 van. Het duel met Benfica lijkt nu wel gespeeld.

Tussenstand: Napoli-Benfica 4-0

PSV mist weer penalty!

Penalty voor PSV in de 56ste minuut. Makkelijk gegeven, maar wat geeft het. Pröpper gaat hem nemen.

Strafschoppen zijn een probleem voor PSV. En Pröpper deelt in de misère: hij mist!

De cijfers zijn ontluisterend: PSV miste 12 van de 19 laatste strafschoppen. En in de Champions League gingen de laatste vier strafschoppen er niet in.

GOAL Napoli

Zes minuten na rust verdubbelt Dries Mertens de voorsprong van Napoli tegen Benfica. De Belg scoort fraai uit een vrije trap.

Tussenstand: Napoli-Benfica 2-0

GOAL Manchester City

De wedstrijd in Glasgow is om door een ringetje te halen. In de 55ste minuut komt Manchester City op 3-3 door een goal van Nolito.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 3-3

GOAL Celtic

Weer een doelpunt voor Celtic! Een omhaal van Dembélé vlak na rust. Het staat 3-2 tegen Manchester City.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 3-2

Tweede helft

De bal rolt weer bij FK Rostov-PSV en de zeven andere duels.

Bij de wedstrijd in Rusland staan dezelfde 22 spelers op het veld.

Jubileumgoal

De goal van De Jong was het honderdste doelpunt van PSV in de Champions League. Romario maakte ooit de eerste.

PSV is na Ajax de tweede Nederlandse club die honderd CL-doelpunten maakt. De Amsterdammers staan inmiddels op 129 goals.

GOAL PSV

Goal voor PSV! In de blessuretijd van de eerste helft komen de Eindhovenaren op 2-2. De Jong kopt binnen!

Het is een frommelgoal, maar wat geeft het. Arias schiet vanuit een moeilijk hoek, via het been van opnieuw Granat komt de bal tegen de lat en in de rebound staat De Jong klaar om te doen waar hij zo goed in is: koppend scoren.

Het is ook meteen rust. PSV zal in de tweede helft wel uit het spreekwoordelijke andere vaatje moeten tappen om een overwinning mee te nemen uit Rusland.

GOAL PSG

Paris Saint-Germain staat weer op gelijke hoogte in Bulgarije. Matuidi zorgt in de 41ste minuut voor de 1-1.

Tussenstand: Loedogorets-Paris Saint-Germain 1-1

GOAL Atlético Madrid

En ook bij Atlético Madrid-Bayern München is gescoord! Griezmann bedient Carrasco die doelman Neuer kansloos laat: 1-0.

GOAL Rostov

Daar is Poloz weer. In de 37ste minuut maakt de Rus namens Rostov de 2-1 tegen PSV.

Het matige PSV kwam net een beetje beter in de wedstrijd, maar toch is het Rostov dat scoort. De bal komt na een kopduel voor de voeten van Poloz, die meteen uithaalt. PSV weer in de penarie.

Tussenstand: FK Rostov-PSV 2-1

GOAL Borussia Mönchengladbach

Barcelona staat op achterstand in Duitsland. Hazard schiet na een mooie aanval de 1-0 voor Borussia Mönchengladbach binnen.

Tussenstand: Borussia Mönchengladbach-Barcelona 1-0

Weinig dreiging

Nog een klein kwartier in de eerste helft in Rusland. Af en toe duikt PSV dreigend op bij het doel van Rostov, maar echt gevaarlijk worden de Eindhovenaren nog niet. Na een half uur had Narsingh een schietkans na een voorzet van Willems, maar de bal gaat ver, ver over.

Tussenstand: FK Rostov-PSV 1-1

GOAL Besiktas

Het is 1-0 voor Besiktas tegen Dinamo Kiev. Een fantastische vrije trap van Quaresma in de 28ste minuut.

Tussenstand: Besiktas-Dinamo Kiev 1-0

Net was het in eigen doel, nu in het goede: Sterling maakt in de 28ste minuut de 2-2 voor Manchester City bij Celtic.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 2-2

GOAL Arsenal

En daar is goal nummer twee van Walcott: Arsenal komt in de 26ste minuut op 2-0 tegen FC Basel.

Tussenstand: Arsenal-FC Basel 2-0

GOAL Napoli

Het blijft doelpunten regenen in de Champions League. Nu komt Napoli op voorsprong tegen Benfica. Marek Hamsik kopt knap binnen in de 20ste minuut.

Tussenstand: Napoli-Benfica 1-0

PSV slordig

De 1-1 was een opluchting voor PSV, maar het spel houdt nog altijd niet over. De Eindhovenaren spelen slordig, de Russen zijn tot nu toe dreigender geweest.

GOAL Celtic

Wat een wedstrijd in Glasgow. Celtic komt op 2-1 tegen Manchester City. Sterling scoort in de 20ste minuut, in eigen doel.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 2-1

GOAL Loedogorets

In groep A komt Loedogorets in de 17de minuut op voorsprong tegen Paris Saint-Germain. Natanael benut een vrije trap.

Tussenstand: Loedogorets-Paris Saint-Germain 1-0

Ook Manchester City maakt een vroege achterstand snel ongedaan. Fernandinho zorgt voor de 1-1 tegen Celtic.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 1-1

GOAL PSV

Goal voor PSV! Davy Pröpper scoort in de veertiende minuut met een gelukje. Het is 1-1 in Rusland.

Het schot van de middenvelder van buiten het strafschopgebied wordt door verdediger Granat van richting veranderd. Het is weer gelijk.

Arsenal speelt zonder echte spits, maar staat al na zeven minuten op voorsprong tegen FC Basel. Theo Walcott kopt raak.

Tussenstand: Arsenal-FC Basel 1-0

GOAL FK Rostov

In de achtste minuut is er een goal in Rusland: PSV komt 1-0 achter tegen FK Rostov. Spits Poloz scoort.

De PSV-defensie zit te slapen en met een paar simpele tikjes komt Poloz alleen voor keeper Zoet te staan. De Rus drukt af: PSV op achterstand.

Tussenstand: FK Rostov-PSV 1-0

GOAL Celtic

Verrassend: Celtic komt in de derde minuut op 1-0 tegen Manchester City. Dembele rondt een fraaie aanval af.

Het is de snelste Champions League-goal ooit voor Celtic. De Schotten scoorden eerder nog nooit voor de twaalfde minuut.

Tussenstand: Celtic-Manchester City 1-0

De bal rolt

De bal rolt bij FK Rostov-PSV en nog zeven Champions League-duels.

Broederstrijd

Een leuk detail bij Arsenal-FC Basel: de broertjes Granit (Arsenal) en Taulant Xhaka (Basel) spelen tegen elkaar. Het is de eerste keer dat broers tegen elkaar spelen in een Europese bekerwedstrijd.

Celtic-Manchester City

In groep C staat een nieuwe Battle of Britain op het programma: Celtic speelt tegen Manchester City. De Schotten zullen zich wil revancheren voor de vernedering tegen Barcelona (7-0) in de eerste wedstrijd, terwijl City met 4-0 won van Borussia Mönchengladbach.

Pep Guardiola, trainer van de Engelse club, kijkt uit naar het spelen in Glasgow. "Ik ben hier voor het eerst en iedereen heeft het over de geweldige atmosfeer in het stadion hier. Ik weet hoe sterk ze zijn. De laatste keer dat Barcelona hier speelde werd het 1-1. Het is een goede test om te zien hoe we presteren in een Europese uitwedstrijd."

Atlético Madrid-Bayern München

Een herhaling van een halve finale van vorig seizoen, vanavond in de Champions League: Atlético Madrid-Bayern München. Beide clubs wonnen hun eerste wedstrijd in groep D, waar ook PSV en Rostov deel van uitmaken. Atlético won met 1-0 in Eindhoven, Bayern versloeg Rostov met 5-0.

In aanloop naar het duel tonen de coaches, Diego Simeone (Atlético) en Carlo Ancelotti (Bayern), veel respect voor elkaar.

Versterkte defensie

PSV-trainer Phillip Cocu kiest ook in de tweede groepswedstrijd voor een versterkte achterhoede. Hij begint bij FK Rostov met vijf verdedigers. Jetro Willems en Santiago Arias zijn de backs. Héctor Moreno, Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab vormen het centrum van de defensie.

Twee weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid koos Cocu ook voor een versterkte verdediging. PSV verloor met 1-0. Net als toen vormen Luuk de Jong en Luciano Narsingh vanavond de aanval. Davy Pröpper, Jorrit Hendrix en Andrés Guardado zijn de middenvelders.

Oleksandr Zintsjenko maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van PSV. De 19-jarige aanvaller uit Oekraïne, die wordt gehuurd van Manchester City, zit op de bank.

Realisme is PSV's drijfveer in Rusland

Zowel PSV als Rostov verloor zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Om 20.45 uur treffen beide ploegen elkaar in Rusland. Moet PSV winnen om een reële kans te behouden op overwintering in de Champions League in een groep met Bayern München en Atlético Madrid?

Op die vraag geeft trainer Phillip Cocu een omslachtig antwoord. "We moeten realistisch zijn. Dat we achteraf kunnen zeggen: we hebben behaald wat erin zat. Daar gaat het om. Met drie punten zijn we nog volop in de race, maar een punt in een uitduel kan ook waardevol zijn."

Cocu blikt vooruit op Champions League-uitduel met FK Rostov

Het programma

Natuurlijk hebben we vanavond veel aandacht voor het uitduel van PSV bij FK Rostov. Maar er staan natuurlijk nog meer aardige wedstrijden op het programma.