Cillessen: in principe mijn laatste wedstrijd

Red Bull Salzburg (Oos)-Dinamo Zagreb (Kro) 1-1 (1-1) Verlenging

Manchester City (Eng)-Steaua Boekarest (Roe) 1-0 (5-0)

Borussia Mönchengladbach (Dui)-Young Boys (Zwi) 6-1 (3-1) 3x Hazard, 3x Raffael

APOEL Nicosia (Cyp)-FC Kopenhagen (Den) 1-1 (0-1)

GOAL Ajax

Klaassen scoort vanaf de strafschopstip.

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 4-1 (1-1)

Penalty Ajax!

Koedrjasjov haalt Dolberg neer en krijgt rood. Arbiter Milorad Mažic geeft ook een strafschop.

​Traoré

Traoré met een poging naast. Iets tussen het vele niets.

GOAL Rostov!

Het wordt een complete afgang. Poloz kan zomaar doorlopen richting Cillessen en scoort.

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 4-0 (1-1)

Het is 3-0! Noboa tikt binnen. De Champions League is mijlenver weg voor de Amsterdammers. Wat een deceptie!

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 3-0 (1-1)

Extra aanvaller

Spits Dolberg komt voor Bazoer. Traoré verhuist naar de zijkant.

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 2-0 (1-1)

Rostov op 2-0! Jerochin kopt binnen. De speler van Rostov kan vrij tussen enkele Ajacieden scoren. Kan Ajax zich nog herstellen? Met twee goals is Ajax door, maar het spel geeft geen enkele aanleiding voor optimisme.

Fout Veltman

Veltman met een enorme fout. Terentjev kan richting het Ajax-doel, maar Tete herstelt de fout van zijn ploeggenoot.

Wissel

Schöne vervangt de teleurstellende El Ghazi bij het begin van het tweede bedrijf.

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 1-0 (1-1)

Tweede helft

Komt Ajax nog boven in de tweede helft? Rostov trapt af.

Tussenstanden overige duels

Red Bull Salzburg (Oos)-Dinamo Zagreb (Kro) 1-0 (1-1)

Manchester City (Eng)-Steaua Boekarest (Roe) 0-0 (5-0)

Borussia Mönchengladbach (Dui)-Young Boys (Zwi) 3-0 (3-1)

APOEL Nicosia (Cyp)-FC Kopenhagen (Den) 0-0 (0-1)

Rust

Rust: FK Rostov-Ajax 1-0 (1-1). Azmoun geeft de thuisploeg in de 34ste minuut een verdiende voorsprong, Ajax stelt daar helemaal niets tegenover. Op deze manier is uitschakeling nabij.

Azmoun kopt Rostov op voorsprong tegen Ajax

Donderspeech

Er moet gebeuren in de rust. Een donderspeech van Peter Bosz of zo.

Commentator Jeroen Elshoff

Azmoun kopt Rostov een voorsprong! De Iraanse aanvaller toornt hoog boven de defensie van Ajax en vooral Tete uit en knikt binnen. Jerochin geeft vanaf rechts de voorzet.

Meter naast

Vvan de rechterkant komt Kalatsjev naar binnen en hij schiet van de rand van het strafschopgebied met links een meter naast.

De broer van

Thorgan Hazard zet Borussia Mönchengladbach in de 9de minuut op voorsprong tegen het Zwitserse Young Boys.

Tussenstand: Borussia Mönchengladbach (Dui)-Young Boys (Zwi) 1-0 (3-1)

Misverstand

Zo. Een misverstand tussen Navas en doelman Djanajev. Traoré profiteert niet. De spits schiet naast. De kans kwam voort uit een mislukte vrije trap van Gudelj, die de bal met geluk voor het doel ziet belanden.

Tussenstand: FK Rostov-Ajax 0-0 (1-1)

Gemiste kans

Azmoun met de tweede grote kans voor Rostov. Hij besluit de bal echter voor te zetten. Gemiste kans.

Cillessen

Cillessen met een knappe redding op een inzet van Jerochin. Ajax ontsnapt. Knullig verdedigen van de Amsterdammers. Eerst laat Veltman zich aftroeven en dan verliest Riedewald het duel.

Druk

In de eerste minuten zet Ajax de Russen onder druk zonder nog gevaar te creëren.

Aftrap

Ajax trapt af. Het duel met Rostov is begonnen.

Ook op NPO Radio 1

De wedstrijd FK Rostov-Ajax is ook live te volgen via NPO Radio 1. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur. Het commentaar komt van Jeroen Elshoff en Frank Wielaard en in de studio zit Alfons Groenendijk voor de analyse.

Uitslagen en programma

CL-uitslagen en -programma

Opstelling Ajax

Cillessen krijgt een basisplaats. Diederik Boer is de reservedoelman. Kenny Tete keert terug in de hoofdmacht. De verdediger krijgt de voorkeur boven Davinson Sánchez. Mitchell Dijks heeft een spierblessure en is niet inzetbaar. Hij wordt vervangen door Nick Viergever.

Cillessen op doel bij Ajax tegen Rostov

Jasper Cillessen staat in de basis van Ajax in het duel met FK Rostov in de play-offs van de Champions League. De doelman staat nadrukkelijk in de belangstelling van FC Barcelona,

Jasper Cillessen

Nederlandse clubs slachtoffer nieuwe CL-opzet?

Donderdag rollen de bekende balletjes weer bij de loting van de Champions League. Het is nog even de vraag of er een of twee Nederlandse clubnamen in de balletjes gestopt worden. Nog belangrijker is de vraag of er in de toekomst überhaupt automatisch nog een Nederlandse club in het hoofdtoernooi speelt.

Real Madrid winnaar van de Champions League in 2016

Het ging de laatste vijf jaar mis. Lukt het Ajax nu wel?

Het is een mooie quizvraag: welke Nederlandse club plaatste zich voor het laatst via de voorrondes voor de groepsfase van de Champions League? Om alvast een hint te geven: het is alweer zes jaar geleden en de tegenstander kwam uit Oekraïne.

Ajax tijdens de heenwedstrijd tegen Rostov (1-1)

Vorige week: sterk Ajax niet langs defensief FK Rostov

In de heenwedstrijd van vorige week in Amsterdam zette Christian Noboa de bezoekers vroeg op voorsprong, Davy Klaassen bracht zijn ploeg voor rust langszij. De Amsterdammers kregen handenvol kansen, maar vonden keer op keer de Russische doelman Soslan Djanajev op hun weg.

Davy Klaassen baalt na de vroege achterstand tegen FK Rostov

Live op NPO Radio 1

Welkom

Liveblog FK Rostov-Ajax

Welkom bij ons liveblog. Gaan we vanavond meemaken dat Ajax zich plaats voor de groepsfase van de Champions League? Na de 1-1 in Amsterdam begint de ploeg van Peter Bosz om 20.45 uur aan de return tegen FC Rostov.