Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen PAOK

liveblog gesloten

Reacties uit de Arena

Klaar

Het is klaar in de Arena. Ajax komt niet verder dan 1-1 tegen PAOK Saloniki, maar het spel biedt hoop voor volgende week.

Blessuretijd

Drie minuten extra in de Arena.

Slotfase

De slotfase loopt in Amsterdam. Nog 5 minuten op de klok bij een 1-1 tussenstand. Ajax bepaalt nog steeds het spel en blijft kansen krijgen.

In de 85ste minuut was er een kopkans voor El Ghazi na een prima voorzet van Younes. Maar de bal zeilt voorlangs.

Tussenstand: Ajax-PAOK Saloniki 1-1

Kans Dolberg

Nog ruim een kwartier te spelen in de Arena bij een tussenstand van 1-1. De Amsterdammers zijn op jacht naar de voorsprong, met bij vlagen aantrekkelijk en veelal fris voetbal.

In de 73ste minuut was er weer een behoorlijke kans: na een pass van Klaassen tikt Dolberg hard naast de goal.

Keeper Glykos heeft intussen een gele kaart gekregen wegens tijdrekken. Bij Ajax is Schöne in de ploeg gekomen voor Van de Beek.

Ajax ontsnapt

Oei, Ajax ontsnapt in de 67ste minuut aan een nieuwe achterstand. Na een afgeslagen aanval van de Grieken wordt de bal nog eens naar voren gepompt, waar Tzavellas moederziel alleen voor Cillessen komt te staan.

De Ajax-keeper redt knap op het schot van de Griek en maakt zijn fout in de eerste helft daarmee een beetje goed.

GOAL Ajax

Doelpunt voor Ajax! Het wordt in de 57ste minuut 1-1 na een afstandsschot van de 18-jarige Dolberg. Glykos komt er net niet aan bij de schuiver in de linkerhoek van de jonge Deen. Ajax verdient de gelijkmaker.

Meteen na de goal wisselt trainer Bosz voor de eerste keer: Casseirra wordt vervangen door Younes.

Kasper Dolberg scoort de 1-1

Meteen na de hervatting is er weer een aardige kans voor Ajax. Een voorzet van Dijks wordt door de 18-jarige Dolberg knap op doel gekopt, maar keeper Glykos tikt de bal net over.

In de 52ste minuut is er nog een kopbal van Klaassen die naast gaat. Ajax begint in ieder geval ook weer voortvarend aan de tweede helft.

Tussenstand: Ajax-PAOK Saloniki 0-1

De bal rolt weer

De bal rolt weer in de Arena. Geen wissels aan beide kanten bij Ajax-PAOK.

Rust

Het is rust bij Ajax-PAOK na een aantrekkelijke eerste helft. Ajax speelt niet onaardig, maar de Grieken leiden met 1-0.

Kansen

Toch weer een grote kans voor Ajax na een mooie aanval van de Amsterdammers. Een voorzet van Klaassen wordt door Van de Beek doorgetikt, waarop El Ghazi in één keer uithaalt. Maar het harde schot gaat recht op keeper Glykos af, die de bal kan wegstompen.

Vijf minuten voor de rust is er weer een schietkans voor Dolberg, maar opnieuw staat Glykos in de weg.

Schrik

Ajax is duidelijk geschrokken van de onverwachte tegengoal van PAOK, terwijl de Grieken juist beter in het spel komen. Via Athanasiadis was er weer een grote kans, na goed voorwerk van Rodrigues. De Griek schiet echter vlak voor de neus van Cillessen over.

Terugluisteren: de 1-0

GOAL PAOK Saloniki

Het is 1-0 voor PAOK Saloniki in de 27ste minuut! Cillessen gaat op avontuur buiten zijn zestienmeter en Campos presenteert de rekening. Hij scoort fraai vanuit een moeilijke hoek aan de rechterkant van het veld.

Een dreun voor Ajax, dat tot nu toe bijzonder aardig speelde. De Grieken zullen nu nog meer achteruit gaan leunen.

Lat!

Het zit Ajax niet mee: een minuut na de afgekeurde goal van Dolberg haalt Riedewald van twintig meter loeihard uit. Maar de bal spat uiteen op de lat. Het blijft 0-0, maar de Grieken wankelen nu even.

In de 23ste minuut is PAOK weer gevaarlijk. Opnieuw is het Rodrigues, maar zijn inzet wordt gepakt door Cillessen.

Tussenstand: Ajax-PAOK Saloniki 0-0

Bijna!

Daar was het bijna raak voor Ajax in de achttiende minuut: keeper Glykos laat de bal los na een afstandsschot van Klaassen, Dolberg schiet raak in de rebound. Maar de lijnrechter heeft buitenspel geconstateerd. Het feestje gaat niet door.

Even schrikken

Na een kwartier is het spelbeeld hetzelfde: Ajax heeft de bal (76 procent), maar heeft nog geen gaatje in de Griekse muur kunnen vinden. Dolberg was goed voor een schotje, dat net naast het doel ging.

Aan de andere kant was het even schrikken toen PAOK-aanvaller Rodrigues ineens alleen voor Cillessen opduikt, na een moment van defensieve onachtzaamheid bij Ajax. Tete grijpt echter goed en op tijd in.

Kasper Dolberg in duel met Jose Angel Cresp

Voortvarend

Ajax begint behoorlijk voortvarend. De Grieken worden vastgezet rond hun eigen zestienmetergebied. Als een speler van PAOK de bal verovert, wordt er meteen gejaagd om de bal te heroveren. Dat was ook de wens van trainer Bosz.

Maar tot kansen heeft het nog niet geleid.

Aftrap

Na een moment van stilte voor de vorige week overleden Uri Coronel is de wedstrijd tussen Ajax en PAOK begonnen.

Entree

De spelers komen het veld op. We gaan bijna beginnen in Amsterdam.

Uitdaging

Statistisch gezien staat Ajax straks voor een loodzware klus. De laatste vijf seizoenen slaagde geen enkele Nederlandse club erin om zich via de voorrondes voor de Champions League te plaatsen. Ajax ging vorig jaar nog de boot in tegen Rapid Wien.

Positief statistiekje: in 2010 versloeg Ajax al eens in de derde voorronde van de Champions League via twee gelijke spelen: 1-1 en 3-3.

Minuut stilte

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er in de Amsterdam Arena een minuut stilte gehouden ter ere van Uri Coronel. De voormalige Ajax-voorzitter overleed anderhalve week geleden op 69-jarige leeftijd.

De Ajax-spelers dragen vanavond een rouwband.

Uri Coronel

Bosz: we gaan het op onze manier doen

Ajax gaat vanaf 20.45 uur vol op de aanval spelen. Ondanks de tegenvallende resultaten in de voorbereiding is trainer Peter Bosz niet van plan concessies te doen aan zijn speelstijl, zo vertelde hij gisteren tegen de NOS.

"We gaan een andere koers varen en daar houden we aan vast. We gaan het op onze manier doen", aldus Bosz aan de vooravond van zijn officiële debuut als Ajax-trainer.