liveblog
NOS Sport••Aangepast

Formule 1: Verstappen knokt zich naar vierde plaats, winst voor Hamilton

liveblog gesloten

Volgende GP: zondag in Bakoe

We hoeven niet lang op een nieuwe race te wachten. Komend weekeinde staat de Grand Prix van Europa op het circuit in Bakoe (Azerbeidzjan) op het programma.

De WK-stand na zeven GP's

WK-stand na zeven GP's

Hamilton nadert WK-leider Rosberg

Met zijn tweede zege op rij heeft Lewis Hamilton de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 weer nieuw leven ingeblazen. De Brit zag zijn teamgenoot en WK-leider Nico Rosberg slechts tien punten pakken. Hamilton heeft na zeven GP's een achterstand van elf punten. Max Verstappen bezet de zesde plaats met 50 punten.

De uitslag van de GP van Canada

De uitslag van de GP van Canada

Hamilton wint, Verstappen vierde

Max Verstappen is in de Grote Prijs van Canada als vierde geëindigd. De jonge Nederlander leek in de laatste ronde de vierde plaats aan Nico Rosberg (Mercedes) te verspelen, maar de Duitser ging bij zijn haalpoging zwaar in de fout. Lewis Hamilton wint na Monaco zijn tweede Grand Prix op rij. Canada blijft speciaal voor de Brit. In 2007 won hij er ook zijn eerste GP ooit.

Mooi duel Verstappen - Rosberg

In de slotfase van de GP van Canada duelleren Max Verstappen en Nico Rosberg om de vierde plaats. Voorlopig slaat de Nederlander elke aanval af.

Opmars Rosberg

Nico Rosberg is bezig met een opmars. De Duitse WK-leider heeft dertien ronden van het einde de vijfde plaats in handen. Max Verstappen is het volgende doel van de Mercedes-coureur. Lewis Hamilton rijdt nog aan de leiding.

Verstappen snel na tweede pitstop

Max Verstappen schuift door een lekke achterband bij Rosberg op naar plaats vier. Na zijn tweede pitstop zet de Nederlander snelle rondetijden neer. Verstappen heeft een flink gat met Bottas (derde) te dichten.

Tweede pitstop Verstappen

Max Verstappen heeft zijn tweede pitstop gemaakt. Hij keert op de vijfde plaats terug. Lewis Hamilton leidt in ronde 48, Sebastian Vettel volgt op ruim vijf seconden.

Hamilton profiteert van pitstop Vettel

Lewis Hamilton heeft de eerste plaats in de GP van Canada ingenomen na een pitstop van Sebastian Vettel. Max Verstappen rijdt in de veertigste ronde nog steeds keurig op de derde plaats. Zijn teamgenoot Ricciardo ging in de fout en is teruggevallen naar de zevende plaats. Verstappen heeft Valtteri Bottas (Williams) en Nico Rosberg (Mercedes) achter zich aan zitten.

Stand halverwege de GP van Canada

De stand halverwege de GP van Canada: 1. Vettel (Ferrari), 2. Hamilton (Mercedes), 3. Verstappen (Red Bull), 4. Ricciardo (Red Bull), 5. Bottas (Williams), 6. Rosberg (Mercedes).

Verstappen op drie, Vettel leidt

De pitstop van Lewis Hamilton heeft Sebastian Vettel weer aan de leiding gebracht in de GP van Canada. De Brit ligt na 26 ronden op de tweede plaats. Het gat is dertien seconden. Max Verstappen doet het prima: voorlopig derde.

Pitstop Verstappen

Sebastian Vettel viel na zijn pitstop terug naar P4, maar inmiddels is de Duitser met zijn Ferrari de Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen weer gepasseerd. Lewis Hamilton leidt na 20 van de 70 ronden comfortabel. Het verschil met Vettel is bijna tien seconden. Max Verstappen maakt zijn eerste pitstop.

Ricciardo jaagt op Verstappen

Daniel Ricciardo probeert Max Verstappen te passeren. De teamleiding vraagt de Nederlander zijn teamgenoot niet op te houden. Hamilton neemt na elf ronden de leiding over, omdat leider Vettel de pits opzoekt. Verstappen schuift op naar P2, Ricciardo volgt P3. Vettel keert op de vierde plaats terug. Jenson Button (McLaren) blaast zijn motor op.

Rosberg moet aan inhaalrace beginnen

Nico Rosberg, leider in het WK-klassement, heeft een slechte start. De Mercedes-coureur raakt de bolide van teamgenoot Lewis Hamilton en moet veel plaatsen inleveren. De Duitser rijdt na vijf ronden op de negende plaats.

Vettel beste weg, Verstappen naar drie

Sebastian Vettel heeft een topstart. Hij schuift op van P3 naar P1. Lewis Hamilton en Nico Rosberg raken elkaar. Hamilton zakt naar de tweede plaats. Max Verstappen is ook goed weg. Hij bezet na de eerste bocht de derde plaats, voor zijn teamgenoot Ricciardo.

Zeventig ronden, ruim 300 kilometer

Zeventig ronden moeten de coureurs zondag op het circuit Gilles Villeneuve afleggen. Een totale afstand van 305,27 kilometer. De kwalificatie zaterdag was spannend. Op de eerste startrij staan Lewis Hamilton (Mercedes) en Nico Rosberg (Mercedes). Op de tweede startrij volgen Sebastian Vettel (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull). Op de derde startrij staan Max Verstappen (Red Bull) en Kimi Räikkönen.

De WK-stand na zes GP's

De stand in de Formule 1 na zes Grote Prijzen: 1. Nico Rosberg (Mercedes) 106, 2. Lewis Hamilton (Mercedes) 82, 3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 66, Kimi Räikkönen (Ferrari) 61, 5. Sebastian Vettel (Ferrari) 60, 6. Max Verstappen (Red Bull) 38.

Nog een kwartiertje tot de GP van Canada

De zevende grand prix van het Formule 1-seizoen staat op punt van beginnen. Op circuit Gilles Villeneuve in Montreal vertrekt wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) van pole. De Brit won de vorige GP in Monaco en is helemaal terug in de strijd om de wereldtitel. Max Verstappen zette in de kwalificatie de vijfde tijd neer en start van de derde startrij. Zijn Red Bull-bolide maakt in Canada een goede indruk. Het is nog droog.