liveblog
NOS SportAangepast

Eerste seizoenszege Hamilton, Verstappen uitgevallen

liveblog gesloten

Volgende race in Canada

De Formule 1 gaat verder op 12 juni in Montreal met de Grand Prix van Canada.

Hamilton nadert Rosberg in WK-klassement

De stand in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1 na Monaco is als volgt: 1. Nico Rosberg/Mercedes 106, 2. Lewis Hamilton/Mercedes 82, 3. Daniel Ricciardo/Red Bull 66, 4. Kimi Räikkönen/Ferrari 61, 5. Sebastian Vettel/Ferrari 60, 6. Max Verstappen/Red Bull 38.

Lammers: moeten Max maar vergeven

Voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers heeft genoten van Max Verstappen. "Ik kijk liever naar Max dan naar Nico Rosberg. Die was niet bezig met de wedstrijd, maar met het WK. Max heeft aangevallen waar hij kon. Hij rijdt op het randje en dan kan dit gebeuren."

Hamilton boekt eerste seizoenszege

De wereldkampioen van Mercedes blijft na een slimme race Daniel Ricciardo (Red Bull) een paar seconden voor. Sergio Pérez eindigt als derde. Voor Max Verstappen was er voor het tweede jaar op rij geen succes in Monaco. Hij valt in de 35ste ronde uit. Hij parkeert zijn bolide in de vangrail.

Hamilton heeft zege voor het grijpen

Hij zag zijn teamgenoot Nico Rosberg dit seizoen al vier keer winnen, maar nu lijkt Lewis Hamilton terug te slaan. De Britse titelverdediger is op weg naar de zege in de mooiste GP van het jaar. Hij leidt in Monaco met twee seconden voorsprong op Daniel Ricciardo. Hamilton won een keer eerder in Monaco en dat was in 2008. Misschien dat de naderende regen nog roet in het eten kan gooien.

Slotfase: Hamilton houdt Ricciardo op afstand

We beginnen aan de slotfase van de GP van Monaco. Lewis Hamilton rijdt een uitgekiende race. De wereldkampioen is op weg naar zijn eerste zege dit seizoen. Daniel Ricciardo (Red Bull) rijdt op bijna drie seconden op de tweede plaats. WK-leider Nico Rosberg rijdt rond op de zesde plaats. Nog twaalf ronden.

Spannend vooraan

Het is spannend in de GP van Monaco. Wereldkampioen Lewis Hamilton lijkt op weg naar zijn eerste seizoenszege. Daniel Ricciardo probeert hem daarvan af te houden. Het verschil na 58 van de 78 ronden is iets minder dan anderhalve seconde.

Geen sancties na incident tussen Hamilton en Ricciardo

De raceleiding in Monaco onderneemt geen actie na onderzoek van het incident tussen Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. Hamilton leidt na vijftig ronden, Ricciardo zit de wereldkampioen op de hielen.

Ricciardo jaagt op leider Hamilton

Nog 33 ronden in de GP van Monaco en vooraan vechten wereldkampioen Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo een spannend duel uit om de eerste plaats. De raceleiding onderzoekt een eerder incident tussen Hamilton en Ricciardo in bocht elf.

Einde wedstrijd Max Verstappen

Opnieuw parkeert Max Verstappen tijdens de GP van Monaco zijn bolide in de vangrail . Einde wedstrijd voor de Nederlander in de 35ste ronde.

Mislukte bandenwissel leider Ricciardo

Gestuntel bij de bandenwissel kost Daniel Ricciardo (Red Bull) zijn leidende positie. Na 32 van de 78 ronden gaat Lewis Hamilton aan de leiding. Ricciardo volgt. Verstappen, die zijn tweede stop heeft gemaakt, rijdt op de negende plaats.

De zon breekt door in Monaco, Verstappen voorlopig tiende

Max Verstappen in actie tijdens de GP van Monaco

Verstappen zit in de WK-punten

Hij heeft er 24 ronden voor nodig gehad: Max Verstappen, vanuit de pitstraat aan de GP van Monaco begonnen, rijdt met zijn Red Bull inmiddels op de tiende plaats. Dat betekent dat hij WK-punten in zicht heeft. Verstappen is de snelste van allemaal op dit moment.

Verstappen maakt indruk

Max Verstappen doet er in Monaco alles aan om de top 10 te bereiken. De Nederlander laat met de Red Bull op het nauwe stratencircuit opnieuw mooie inhaalmanoeuvres zien. Hij zet de beste rondetijd neer. Na zijn bandenstop is Verstappen inmiddels weer terug op P12. Lewis Hamilton heeft de jacht ingezet op leider Daniel Ricciardo.

Verstappen maakt eerste stop

Max Verstappen is na dertien ronden in de GP van Monaco de pits ingegaan om banden te wisselen. De Limburger gaat verder op intermediates, met een beetje profiel dus. Hij keer als nummer zeventien terug op de baan. Vooraan neemt Hamilton de tweede plaats over van zijn teamgenoot Rosberg.

Ricciardo snel, Verstappen rukt op

Daniel Ricciardo (Red Bull) voert in het natte Monaco de zesde F1-race van het seizoen aan. Hij wordt gevolgd door de Mercedessen van Nico Rosberg en Lewis Hamilton. De voorkant van de Ferrari van Kimi Räikkönen ligt in puin. Max Verstappen schuift op naar positie twaalf. Nog 66 ronden.

Safety car van de baan, race is echt begonnen

De safety car is na zeven rondjes van het circuit in Monaco verdwenen, maar een crash van Jolyon Palmer (Renault) zorgt opnieuw voor problemen. Verstappen ligt momenteel al op P 16. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo ligt na acht rondjes op de eerste plaats.

Trainer Ranieri van de Engelse kampioen Leicester is op bezoek in Monaco

Leicester City-trainer Claudio Ranieri op bezoek in Monaco

GP Monaco gestart

De Grote Prijs van Monaco is van start gegaan achter de safety car. Max Verstappen en Felipe Nasr vertrokken uit de pitstraat en zijn aangesloten. Daniil Kvyat (Toro Rosso) staat inmiddels weer in de pits.

Start achter de safety car

De safety car gaat voorop bij de start van de GP van Monaco. Het is nat op het nauwe stratencircuit.

Stand WK Formule 1 na vijf races

Monaco is de zesde Grand Prix van het Formule 1-seizoen. Van de vijf voorgaande races won Nico Rosberg (Mercedes) er vier, Max Verstappen (Red Bull) was een keer de beste. De stand in het WK na vijf races:

1. Nico Rosberg/Mercedes 100 punten

2. Kimi Räikkönen/Ferrari 61

3. Lewis Hamilton/Mercedes 57

4. Sebastian Vettel/Ferrari 48

5. Daniel Ricciardo/Red Bull 48

6. Max Verstappen/Red Bull 38

Slecht weer in Monaco, start GP nadert

Nog een klein kwartiertje tot de start van de Grand Prix van Monaco. Het regende de afgelopen uren. Het weer kan een voordeel zijn voor Max Verstappen, die vanuit de pitstraat start. Red Bull heeft na de crash in de kwalificatie het chassis van zijn bolide moeten vervangen. Kan Verstappen, na zijn historische zege in Spanje, opnieuw voor een sensatie zorgen?