Derde vrijdagwedstrijd op rij zonder doelpunten

liveblog gesloten

Streppel

Streppel: vertrek naar Groningen speelt totaal niet

De laatste zege van Excelsior in de eredivisie dateert van 7 november 2015 toen uit bij Willem II met 2-3 werd gewonnen. Geen ploeg in de Eredivisie wacht momenteel langer op een zege dan Excelsior.

Statistiek

Voor het eerst in de historie van de eredivisie wordt er op drie opeenvolgende vrijdagen niet gescoord.

Afgelopen

Het blijft 0-0 in Kralingen.

Oef, bijna Excelsior

Van Weert stuit in blessuretijd op doelman Lamprou.

Statistiek

De laatste 3 goals van Excelsior in de eredivisie vielen pas in de 92e, 92e en 90e minuut.

Omhaal Ojo

Willem II laat zich even gelden met een fraaie omhaal van Funso Ojo, die het op goed geluk probeert. De bal gaat net over.

Een minuut later schiet Robert Braber net voorlangs. Willem II laat zich gelden.

Excelsior blijft gaan

De Rotterdammers voelen dat er een zege inzit en blijven het proberen.

Meer dreiging Excelsior

Zowel Excelsior als Willem II wordt gevaarlijker, maar het is vooral de thuisclub die aan een goal mag denken. Kuwas stuit schuin voor de goal op Lamprou, terwijl Bovenberg tot twee keer toe bijna raak kopt. De laatste inzet belandt bovenop de lat.

Grote kans Excelsior

De thuisclub kan een bij een uitbraak een man-meer-situatie niet uitbuiten. Auassar twijfelt uiteindelijk om te schieten en wordt door doelman Lamprou naar de zijkant gedwongen.

Bijna Falkenburg

Andersen ziet in de zestien van Excelsior de vrijstaande Falkenburg, die de bal net niet kan aanraken om de bal van richting te veranderen.

Tweede helft begonnen

Excelsior en Willem II kunnen wel wat creativiteit gebruiken. Gaan we dat in de tweede helft zien?

Rust

Nog geen goals in Kralingen na een saaie eerste helft. Hopen op meer in de tweede helft.

Eerste gele kaart

Luigi Bruins ziet geel na een overtreding op Robbie Haemhout. De eerste van de wedstrijd.

Duel kabbelt verder

De kansen van Excelsior waren geen voorbode van meer opwindende momenten. De wedstrijd kabbelt in een rustig tempo verder. 35 minuten gespeeld.

Kansen Excelsior

Brandley Kuwas ontdoet zijn van zijn bewaker en schiet de bal daarna onder doelman Lamprou door, maar zijn inzet mist kracht.

Even later ziet Rick Kruys zijn kopbal van de lijn worden gehaald.

Curieuze vrije trap

Andersen mag namens Willem II aanleggen voor een vrije trap, maar schiet de bal - tot hilariteit van de Excelsior-fans - bijna het stadion uit.