liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferdeadline: transfermarkt gesloten voor Nederland

liveblog gesloten

Op de valreep spits voor Willem II

Willem II heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met spits Adam Nemec. De van New York City afkomstige spits tekent voor één jaar en moet de concurrentie aan met Ajax-huurling Richairo Zivkovic.

Internazionale huurt Ljajic

Inter neemt de Servische international Adem Ljajic op huurbasis over van AS Roma. Tevens is een optie tot koop bedongen. Ook de Braziliaan Felipe Melo gaat de clubkleuren van Inter verdedigen.

Stadgenoot AC Milan stalt Hachim Mastour voor een seizoen bij Málaga.

Lazio huurt Matri van AC Milan

Allessandro Matri komt dit seizoen op huurbasis uit voor Lazio. De club van Stefan de Vrij, Ricardo Kishna en Edson Braafheid huurt hem van AC Milan.

Mbokani naar Norwich City

Norwich City heeft met Dieumerci Mbokani een nieuwe concurrent voor Ricky van Wolfswinkel aangetrokken. De 29-jarige spits uit Congo wordt voor een jaar gehuurd van Dinamo Kiev.

​Galatasaray huurt Denayer van City

Galatasaray heeft zich voor de rest van dit seizoen van de diensten van Jason Denayer. De Turkse club van Wesley Sneijder huurt de Belgische centrumverdediger voor één seizoen van Manchester City.

NEC haalt Roemeense aanvaller

NEC heeft zich versterkt met de Roemeen Mihai Roman. De spits komt over van Pandurii Targu Jiu, waar hij afgelopen seizoen 16 keer scoorde in 32 wedstrijden.

Jesús Corona rond met Porto

FC Twente neemt afscheid van Jesús Corona. Ted van Leeuwen bevestigt dat er een akkoord is bereikt met FC Porto.

Witsel naar AC Milan?

FC Twente moet afscheid nemen van Jesús Corona, die naar FC Porto vertrekt. Dat meldt Tubantia.

AZ neemt afscheid van Avdic

Denni Avdic

AZ heeft het contract met aanvaller Denni Avdic ontbonden. De 26-jarige Avdic had nog een verbintenis tot medio 2016 in Alkmaar.

Avdic kwam in de zomer van 2013 over van Werder Bremen. Afgelopen seizoen kwam de Zweed op huurbasis uit voor Heracles Almelo.

FC Den Bosch shopt bij Juve

FC Den Bosch neemt Vykintas Slivka, international van Litouwen, op huurbasis over van Juventus. De clubs hebben een samenwerkingsverband.

Piazon (ex-Vitesse) naar Reading

De Braziliaan Lucas Piazon wordt door Chelsea verhuurd aan Reading. Afgelopen seizoen kwam de middenvelder, die ook op huurbasis uitkwam voor Vitesse, al uitgeleend aan Eintracht Frankfurt.

Henrico Drost naar Excelsior

Henrico Drost in actie voor Excelsior tegen Glen Salmon

De transfervrije verdediger tekent een contract voor twee jaar.

Drost werd door de Kralingers in het seizoen 2006/2007 al eens een jaar gehuurd van sc Heerenveen.

Pluim weg bij Willem II

Willem II neemt al snel afscheid van Wiljan Pluim. Dat meldt Brabants Dagblad. De middenvelder tekende in februari van dit jaar een contract voor anderhalf seizoen.

De kogel is door de kerk

Adnan Januzaj gaat Dortmund voor een jaar versterken

De deal is rond: Adnan Januzaj komt de rest van het lopende seizoen uit voor Borussia Dortmund. De Belgische vleugelaanvaller wordt voor een jaar verhuurd door Manchester United.

Rooney gesignaleerd in Barcelona

Niet Wayne Rooney, maar zijn zoontje Kai was afgelopen weekend aanwezig in Barcelona. Rooney jr. ging daar op de foto met sterren als Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar.

Dijkhuizen winkelt bij Liverpool

Het Brentford van Marinus Dijkhuizen neemt Segi Canos voor een half seizoen op huurbasis over van Liverpool. De 18-jarige vleugelaanvaller is afkomstig uit de opleiding van FC Barcelona.

Ajax wikkelt transfer Frenkie de Jong af

Ajax heeft de transfer van Frenkie de Jong formeel afgewikkeld, meldt de koploper van de eredivisie op de website. De 18-jarige De Jong tekende een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2019.

Beric van Rapid naar Saint-Étienne

De Franse voetbalclub AS Saint-Étienne heeft zich maandag versterkt met Robert Beric. De Sloveense spits komt voor zo'n 6 miljoen euro over van Rapid Wien, waarmee hij eerder dit seizoen Ajax uitschakelde in de voorrondes van de Champions League. Beric scoorde in beide wedstrijden tegen de Amsterdammers.

Club Brugge haalt Jelle Vossen binnen

De club van onder anderen Ruud Vormer en Delano Denswil neemt de spits over van Burnley, waar hij pas twee maanden speelde. Burnley nam hem de Belg afgelopen zomer nog over van Genk.

Dick Advocaat heeft er een spits bij

Aanvaller Fabio Borini speelt de rest van het seizoen voor Sunderland, meldt Sky Sports. Borini komt voor naar verluidt voor 10 miljoen pond over van Liverpool. Advocaat kan Borini goed gebruiken, Sunderland staat met twee punten uit vier duels laatste in de Premier League.

Corona ondergaat medische keuring

Jesus Corona is in Porto voor een medische keuring bij FC Porto. De aanvaller van FC Twente kan een contract voor vijf jaar tekenen als hij door de medische keuring komt. Wordt vervolgd.

Rolando van Porto naar Marseille

De Portugees was vorige week dichtbij een transfer naar Galatasaray, maar hij kiest dus voor Zuid-Frankrijk. Rolando heeft negentien interlands voor Portugal gespeeld.

De Gea naar Real Madrid, clubs akkoord

Doelman David De Gea vertrekt naar Real Madrid als hij een persoonlijk akkoord bereikt met de Koninklijke, dat met Manchester United een akkoord heeft bereikt.

Real Madrid zou volgens de Spaanse krant Marca zo'n 30 tot 35 miljoen euro betalen voor de Spaanse goalie plus doelman Keylor Navas.

Een andere Spaanse krant, AS, meldt nog een bijzondere constructie. Als de transfer toch nog afketst, dan moet Real Madrid hoe dan ook 10 miljoen euro betalen.

Het is nog niet duidelijk wie Van Gaal naar United haalt. Als dat Navas is, dan kan Ajax opgelucht ademhalen. Maar de kans is nog steeds aanwezig dat Marc Overmars een telefoontje krijgt uit Manchester voor een transfer van Jasper Cillessen.

Doelman Lindegaard vertrekt bij United

Anders Lindegaard gaat ook weg bij Manchester United. De Deense doelman gaat aan de slag bij West Bromwich Albion.

Sekou Cissé verlaat Racing Genk

Sekou Cissé

Voormalig Roda JC- en Feyenoord-aanvaller Sekou Cissé heeft een nieuwe club gevonden. De spits verruilt RC Genk voor Sochaux, dat uitkomt in de Franse Ligue 1. De 30-jarige Ivoriaan kost zo'n 300.000 euro.

Grosskreutz ploeggenoot Sneijder

Kevin Grosskreutz verruilt Borussia Dortmund voor Galatasaray. De 27-jarige Duitser is onderweg naar Istanbul voor een medische keuring. In Dortmund had hij nog een contract van één jaar. Bij Galatasaray wordt hij een ploeggenoot van international Wesley Sneijder.

Ook Jakub Blaszczykowski verlaat Dortmund. Hij gaat naar Fiorentina.

Cecilia van Kerkrade naar Waalwijk

Rigino Cecilia (20) keert terug naar de eerste divisie. Cecilia wordt door Roda JC verhuurd aan RKC Waalwijk.

De Guzman terug naar Premier League

Jonathan de Guzman lijkt zijn carrière te vervolgen in de Engelse Premier League. De middenvelder wordt door AFC Bournemouth voor een jaar gehuurd van Napoli. Volgens Engelse media wees de 27-jarige De Guzman Sunderland af. Eerder kwam hij in Engeland uit voor Swansea.

Onderhandelingen over De Gea gestart

Naar verluidt zijn de gesprekken tussen Real Madrid en Manchester United over een transfer van doelman David de Gea gestart. De overgang hangt al weken in de lucht en in de competitie moet de doelman genoegen nemen met een tribuneplek. Coach Louis van Gaal kiest zolang De Gea met zijn hoofd bij een andere club is, voor nieuweling Sergio Romero.

De gesprekken zijn ook interessant voor Marc Overmars. Bij een transfer van De Gea zou Ajax-doelman Jasper Cillessen in beeld komen bij Manchester.

Van Gaal laat ook Januzaj vertrekken

Net als vorig jaar is Louis van Gaal op de slotdag van de transfermarkt weer druk bezig. Volgens het Duitse Bild gaat Adnan Januzaj Manchester United op huurbasis verlaten voor Borussia Dortmund. Het 20-jarige Belgisch talent ligt nog tot medio 2018 onder contract in Engeland.

Schalke haalt opvolger Draxler

Schalke heeft al een opvolger voor de vertrokken Julian Draxler binnen. Pierre-Emile Höjbjerg komt de rest van het seizoen op huurbasis over van Bayern München. De 20-jarige middenvelder stond ook in de belangstelling van PSV, maar blijft in de Bundesliga.

Javier Hernández naar Bayer Leverkusen

Javier Hernandez verlaat United en tekent bij Leverkusen

Javier Hernández heeft een nieuwe club gevonden. De Mexicaanse aanvaller van Manchester United tekent een contract bij Bayer Leverkusen. Hij komt over voor zo'n elf miljoen euro.

Hernández, ook wel Chicharito genoemd, kwam niet meer voor in de plannen van trainer Louis van Gaal. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan Real Madrid.

Man United legt 50 miljoen euro op tafel voor 19-jarige

Anthony Martial is pas 19 jaar, maar kost 50 miljoen euro

Louis van Gaal heeft zijn gewenste aanvaller bijna binnen. AS Monaco-aanvaller Anthony Martial heeft het trainingskamp van het nationale team van Frankrijk verlaten om zijn transfer naar Manchester United af te ronden.

De Engelse topclub betaalt maar liefst 50 miljoen euro voor het 19-jarige talent, die het afgelopen seizoen in de Ligue 1 negen doelpunten maakte in 35 wedstrijden. Martial begon zijn carrière bij Olympique Lyon en vertrok in 2013 naar Monaco.

Bild: Wolfsburg betaalt Schalke 35 miljoen euro voor Draxler

Julian Draxler wordt de opvolger van Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg. Volgens het Duitse Bild is de transfer van Schalke 04 naar de Duitse bekerwinnaar afgerond. Hij moet 35 miljoen euro kosten en dat bedrag kan nog oplopen tot 42 miljoen euro.

Het papierwerk moet snel geregeld worden, want in Duitsland sluit de transfermarkt maandag al om 18.00 uur.

Juventus huurt Lemina van Olympique Marseille

Mario Lemina is in Turijn voor de medische keuring

Juventus huurt Mario Lemina voor één seizoen van Olympique Marseille. De 21-jarige middenvelder gaat met rugnummer 14 spelen bij de Oude Dame. Juventus heeft een optie tot koop bedongen op Lemina. De Italiaanse landskampioen moet dan na dit seizoen elf miljoen euro overmaken aan Marseille. Lemina is geboren in Gabon, maar komt uit voor Jong Frankrijk.

Roda haalt Ghanees international

Roda JC huurt Richmond Boakye van Atalanta Bergamo. De Ghanese aanvaller wordt voor één seizoen gehuurd van de Italianen. De 22-jarige Boakye werd in 2012 door Juventus overgenomen van Genoa, maar in Turijn kwam hij niet in actie. Middenvelder Anco Jansen vertrekt bij Roda, hij tekent voor twee jaar bij het Turkse Boluspor.

Helmond Sport huurt tweetal van Utrecht

Helmond Sport huurt twee jonge verdedigers van FC Utrecht. Gévero Markiet (24) en Yannick Cortie (22) spelen de rest van het seizoen in de Jupiler League.

Excelsior legt Helmond-aanvaller Elbers vast

Excelsior neemt Stanley Elbers over van Helmond Sport. De aanvaller volgt op Woudestein Jordan Botaka op, die naar Leeds United is vertrokken. Lees meer.

Raúl García verruilt Atlético Madrid voor Athletic Bilbao

Raúl García verlaat Atlético Madrid. Hij tekent een vierjarig contract bij Athletic Bilbao, de tegenstander van AZ in de Europa League. De clubs hebben een akkoord bereikt, alleen de spelers zelf moet nog overeenstemming bereiken.

Bilbao betaalt zo'n 8 miljoen euro voor de middenvelder. Raúl García, die zijn carrière begon bij Osasuna, speelde sinds 2007 voor Atlético. In 216 wedstrijden scoorde hij 26 keer.

Van der Wiel naar Oranje en weg bij PSG?

Gregory van der Wiel is opgeroepen voor het Nederlands elftal terwijl hij dit seizoen nog geen minuut speelde bij Paris St. Germain. De rechtsback is op een zijspoor beland bij de Franse landskampioen. Hij twittert dat hij op weg is naar Oranje, maar is hij ook op weg naar een nieuwe club?

Virgil van Dijk naar Southampton?

De kans lijkt groot dat Southampton-trainer Ronald Koeman een nieuwe verdediger aan de selectie gaat toevoegen. Virgil van Dijk, speler van Celtic, lijkt op weg naar de Premier League en wordt mogelijk teamgenoot van Maarten Stekelenburg en Jordy Clasie.

Moet Van Gaal afscheid nemen van De Gea?

Gaat David De Gea van Manchester United naar Real Madrid?

Doelman David De Gea staat al lange tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid. De Spanjaard van Manchester United moet zo'n 40 miljoen euro kosten. Louis van Gaal houdt De Gea de laatste weken buiten de selectie, omdat hij zich te veel bezig houdt met een eventuele transfer. Wordt vandaag ongetwijfeld vervolgd...

Perisic van Wolfsburg naar Inter

Ivan Perisic verhuist van Wolfsburg naar Internazionale

VfL Wolfsburg is na Kevin De Bruyne ook Ivan Perisic kwijtgeraakt. De 26-jarige Kroatische middenvelder verhuist naar Internazionale. Beide clubs bereikten zondagavond overeenstemming over de transfer. Lees het artikel.

City betaalt 75 miljoen euro voor De Bruyne

De Bruyne gaat bij City spelen met het rugnummer 17

De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar Kevin De Bruyne is nu definitief speler van Manchester City. De Belgische middenvelder komt over van VfL Wolfsburg en tekent voor zes jaar bij de Engelse topclub.

Laatste transferdag

Vandaag is de laatste dag dat voetbalclubs nog spelers kunnen aantrekken en/of verkopen. NOS Sport zet alles op een rijtje in dit liveblog.

Deadlineday

Gregory van der Wiel, Hakim Ziyech en David De Gea