liveblog

Ook AZ naar Europa League

liveblog gesloten

Koeman uitgeschakeld met Southampton

Ronald Koeman redt het niet tegen Midtjylland. Southampton, dat een ronde eerder nog Vitesse uitschakelde, verliest in Denemarken met 1-0. In Southampton werd het 1-1.

AZ naar groepsfase

De vijf minuten blessuretijd zitten er bijna op. Astra kan geen potten meer breken. AZ wint zijn wedstrijd met 2-0 en gaat morgen de koker in voor de groepsfase van de Europa League.

Compliment

"Je moet Van den Brom toch wel een compliment maken. Er staat hier wel een team" - NOS-commentator Jeroen Elshof.

2-0 AZ

Mühren wordt de diepte ingestuurd en blijft indrukwekkend koel. Hij omspeelt de doelman en maakt de 2-0.

Koeman achter in Denemarken

Het Southampton van Ronald Koeman staat bij rust 1-0 achter bij Midtjylland. De heenwedstrijd eindigde in 1-1.

1-0 AZ

Na een geweldige wedstrijd te hebben gekeept, blundert de Roemeense doelman bij een vrije trap van Van der Linden. En zo komt AZ toch op voorsprong, in de 81ste minuut: 1-0.

Tankovic en Mühren erin

Frisse krachten bij AZ: Tankovic en Mühren erin voor Janssen en Luckassen.

Geel Dos Santos

Dos Santos moet een overtreding maken op eigen helft. Het laatste kwartier gaat in, de Roemenen hebben de bal.

Reactie Ajacied Klaassen na nipte remise bij Jablonec

Klaassen: we zijn door en daar gaat het om

Weer Hupperts

De keeper van Astra is de beste man aan Roemeense zijde. Nu haalt hij weer een schot van Hupperts uit zijn doel. De hoekschop die volgt levert niets op.

Twee reddingen Lung

Mooie kans Hupperts, maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Lung. In de rebound haalt Johansson uit, maar ook zijn schot richting de verre hoek wordt uit het doel gehouden door de Roemeen.

AZ trapt af

De laatste 45 minuten van de ontmoeting met Astra gaan in. Op het eerste oog geen wissels.

Rust

Met 0-0 zoeken de ploegen de kleedkamers op.

Vrije trap

Vrije trap Van der Linden op een mooie plek. Net buiten de zestien. De bal wordt ook gevaarlijk goed ingebracht, maar tot twee keer toe redt doelman Lung.

Goed begin

AZ begint goed aan het duel. De ploeg van Van den Brom neemt het initiatief, wil snel scoren. Na 13 minuten echter nog 0-0.

Astra trapt af

Het duel in Alkmaar is begonnen. De heenwedstrijd in Roemenië eindigde in 3-2.

Laatste fluitsignaal

Ajax komt goed weg in Tsjechië. Eindstand: 0-0. De 1-0 in Amsterdam blijkt genoeg om door te gaan naar de groepsfase van de Europa League, waarvan de loting morgen verricht wordt.

Drie minuten extra

De blessuretijd gaat in. Nog altijd 0-0.

Redding Cillessen

Gevaarlijke kopbal, maar Cillessen houdt de bal ternauwernood uit zijn doel. Nog tien minuten.

Fischer mist

Een droomkans op de 0-1, maar Fischer schiet tegen de doelman aan. Nog altijd 0-0.

Derde wissel Jablonec

Ook Trávnik komt er nog in bij de thuisploeg. Gregus, man van de gemiste strafschop, gaat eraf. Nog een kwartier.

Oei, oei, oei

Dat wordt een spannende slotfase. Een voorzet van rechts gaat, gelukkig voor Ajax, aan alle Tsjechen voorbij. Het blijft 0-0, maar de elf van Jablonec worden steeds gevaarlijker.

Derde aanvaller Jablonec

Crnkic eruit, Dolezal erin. Dan weet u wel hoe laat het is.

De Boer countert met het wisselen van Milik voor Van Rhijn.

Van den Brom over duel met Astra

Van den Brom wil voorbeeld Malmö volgen

Rood Ajax

Bazoer krijgt in de 59ste minuut zijn tweede geel van de wedstrijd: exit dus. Ajax met 10 man verder.

Paal!

Gregus neemt 'm.... mis! Hij raakt de paal. Het blijft 0-0.

Strafschop

Handsbal van Riedewald in de zestien; strafschop Jablonec.

Fischer erin, Sinkgraven eruit

Jablonec trapt af voor de tweede helft. Bij Ajax vervangt Fischer Sinkgraven. Bij Jablonec ook een wissel: Tecl voor spits Wágner.

Rust

Met 0-0 gaan beide teams rusten. Met deze stand is Ajax door.

Veltman!

Een grote kans voor Veltman uit een hoekschop. Hij raakt de bal echter verkeerd. Het blijft 0-0.

Overtreding Riedewald

Ook de verdediger krijgt geel. Met een bodycheck werkt hij zijn tegenstander tegen de grond.

Schwalbe Milik

In de eerste vijf minuten is het een beetje aftasten. Milik wordt weggestuurd, gaat onderuit na een duel met de keeper, maar de arbiter oordeelt: schwalbe. Geel voor de Pool.

Hoveel staat het ook alweer?

Het werd vorige week 1-0 in Amsterdam door een treffer van Arek Milik uit een strafschop. AZ verloor in Roemenië met 3-2 na een voorsprong van 0-2.

Onze man in Tsjechië

Arman Avsaroglu en Frank Wielaard zijn vanaf 18.00 uur LIVE te horen op Radio 1 en via deze link: http://www.radio1.nl/popup/luisterlive

Ajax ongewijzigd

Ajax speelt donderdag het cruciale Europa League-duel met Jablonec FK met dezelfde elf spelers als tijdens de thuiswedstrijd. Het ontbreken van de Tsjech Vaclav Cerny ten gunste van Amin Younes is de enige herschikking in de 19-koppige wedstrijdselectie die is meegereisd naar Tsjechië ten opzichte van het gewonnen uitduel met NEC van zondag.