liveblog gesloten

Reactie De Boer

Reacties

Sneu

"Hier had ik niet op gerekend", zegt Frank de Boer. "We hebben het gewoon niet goed gedaan. De intentie was er wel hoor. Zo sneu, ik vond dat we wel goed in de wedstrijd zaten. De harde les van topvoetbal: simpel spelen."

Speeltuin

"Dit is ongelooflijk", reageert Ajax-aanvoerder Davy Klaassen bij SBS6 na de 2-3 nederlaag bij Rapid Wien. "Het lijkt wel een speeltuin hoe die goals erin gaan. Heb er geen woorden voor. Besef, besef, besef. Daar draait het om. Europa League is ook niet alles..."

Eindsignaal

Daar is het eindsignaal. Rapid Wien wint in Amsterdam met 2-3 van Ajax en gaat door in de Champions League. Voor Ajax rest de Europa League-voorronde.

Dan maar Europa League

Nog een minuut. Dit gaat Ajax niet redden. Nu rest de voorronde van de Europa League.

Blessuretijd

Er komt vier minuten aan blessuretijd bij. Die gaan nu in...

Geen geluk

Een vrije trap van Ajax raakt een speler van Rapid Wien. De bal hobbelt maar net naast.

Laatste wissel Ajax

Vijf minuten voor tijd moet Daley Sinkgraven plaats maken voor Lasse Schöne. Rapid staat met 2-3 voor, Ajax moet twee keer scoren.

Schot El Ghazi

Goeie actie van Anwar El Ghazi. Hij trekt naar binnen en komt ook met een goed schot. De keeper van Rapid is echter bij de les.

Doelpunt Rapid Wien!

Dit kan niet waar zijn: Rapid Wien komt meteen weer op voorsprong (77'). Louis Schaub kan weer opzetten en schiet weer raak: 2-3. De Arena valt weer stil. Met een kwartier te spelen moet Ajax nu weer twee keer scoren.

Doelpunt Ajax!

Een kwartier voor tijd maakt Ajax gelijk: 2-2! Yaya Sanogo zorgt ervoor dat de doelman van Rapid Wien de bal niet kan klemmen en in de rebound haalt Nemanja Gudelj doeltreffend uit (75'). De Arena ontploft.

De Boer brengt Sanogo

Frank de Boer laat Ajax nu vol op de aanval spelen. Joel Veltman moet het veld ruimen voor Yaya Sanogo. Nog twintig minuten om iets aan de 1-2 achterstand te doen.

Weer Dijks

Opnieuw Mitchell Dijks die een aanval opzet. Davy Klaassen en Nemanja Gudelj falen vervolgens in de afronding. Nog 25 minuten om één keer te scoren. Rapid Wien staat met 1-2 voor.

Wissel Ajax

Bij Ajax gaat Viktor Fischer naar de kant en Nemanja Gudelj komt erin. Hij gaat op het middenveld spelen, Daley Sinkgraven schuift door naar voren.

Daar is ie eindelijk, de goal van Ajax! Arek Milik schiet met een fraaie volley een voorzet van Mitchell Dijks binnen ('52). De stand is nu 1-2 voor Rapid Wien. Ajax heeft nog één goal nodig.

Tweede helft

Ajax trapt af voor de tweede helft. Het is erop of eronder. Er moet twee gescoord worden bij deze 0-2 achterstand.

Ongeloof bij De Boer

Frank de Boer kan niet geloven wat er allemaal misgaat bij Ajax

Rust

Het is rust. De spelers van Ajax kunnen een donderpreek van Frank de Boer verwachten na de 0-2 achterstand.

Als, als, als...

Ajax moet nu twee keer scoren om een verlenging af te dwingen. Hadden ze vorige week in Wenen nou maar beter omgesprongen met al die grote kansen en het voordeel van een man-meer-situatie.

Doelpunt Rapid!

Ja hoor. 2-0 voor Rapid Wien.... Louis Schaub passeert op zijn gemakje drie Ajacieden en schiet via het been van Joel Veltman binnen ('39). Komt Ajax deze klap nog te boven?

Oppassen

Pfff. Ajax moet opletten. Weer een slordigheidje in de passing (van Mitchell Dijks) en Rapid Wien dendert zo door naar de goal. Dit keer loopt het goed. Stand is nog altijd 0-1.

Eerste schot Ajax

Het eerste schot op doel van Ajax is van Viktor Fischer. Hij schiet net voorlangs. Hopelijk geeft dit Ajax wat meer zelfvertrouwen na die onnodige 0-1 achterstand.

Viktor Fischer tegen Rapid Wien

De bal zit erin

Anwar El Ghazi boekt de keeper van Rapid Wien omver. Die laat de bal in de goal vallen, maar de scheidsrechter fluit terecht af voor een overtreding. Stand: 0-1.

Oh nee... Rapid Wien komt op een 0-1 voorsprong ('12). Daley Sinkgraven klungelt vlak voor eigen zestien. Hij verliest de bal en vlak daarna kan Robert Beric binnenkoppen. Totaal onnodig, net als vorige week. Bij deze stand is Ajax uitgeschakeld.

Ajax geeft druk

De spelers van Ajax vinden elkaar makkelijk op weg naar het doel van Rapid. De eindpass ontbreek echter nog. Stand: 0-0.

Eerste aanval

Ajax maakt meteen zijn bedoelingen duidelijk: druk naar voren. De eerste aanval is een feit, maar strandt. Het publiek smult er echter van. Stand: 0-0.

Aftrap

Rapid Wien brengt de wedstrijd onderweg. De Arena swingt.

Opstelling Rapid Wien

Ján Novota; Stefan Auer, Mario Sonnleitner, Christopher Dibon,Stefan Stangl; Florian Kainz, Thanos Petsos, Steffen Hofmann, Srdjan Grahovac, Louis Schaub; Robert Beric.

Favoriet

Persconferentie

De Boer en Cillessen zijn alert voor Rapid Wien

Inzet

Ajax speelde in Wenen met 2-2 gelijk, na een 0-2 voorsprong. Inzet is een plaats in de laatste play-offronde van de Champions League.