EINDSTAND: Juventus - Real Madrid 2-1. De return is volgende week woensdag.

Carlos Tévez werd matchwinner door de 2-1 binnen te schieten

Chielline pakt met het verband op zijn hoofd nog geel voor een glijdende tackle op Ronaldo.

Llorente weer dicht bij de goal. Zijn kopbal mist kracht. Geen probleem voor Casillas.

Blessuretijd

Real heeft nog drie minuten extra tijd om iets aan de 2-1 achterstand te doen.

Kans

Juve dicht bij de 3-1. Invaller Llorente passeert doelman Casillas, maar wordt te ver naar buiten gedrongen en slaagt er niet in terug te leggen op een teamgenoot. Carvajal onderschept.

Spaanse wissel

Fernando Llorente komt voor Morata bij Juve.

Druk Real

Met nog een kwartier te gaan neemt de druk van Real toe. De Koninklijke staat door de penalty van Tévez op een 2-1 achterstand.

Nu wel geel

Carvajal krijgt nu geel voor een overtreding op Morata. Hij ontving eerder geen prent voor de charge die leidde tot de strafschop en blijft daarmee op het veld.

Chiellini

Chiellini met een bloedende hoofdwond na een vermeende elleboogstoot van Bale. Hij gaat verder met een verband om zijn hoofd.

Giorgio Chiellini speelde met een tulband verder

Slotoffensief

Hernández gelijk met een mogelijkheid, maar scoort niet. Real zet met nog 25 minuten op de klok aan voor een slotoffensief.

Javier Hernández

Nog minder dan dertig minuten heeft Real om iets aan de 2-1 achterstand te veranderen. Javier Hernández komt in de ploeg voor Isco en dat betekent dat Real met drie spitsen gaat spelen. Hernández centraal en Bale en Ronaldo op de flanken. Allegri reageert gelijk met een extra verdediger: Barzagli voor Sturaro.

Tévez knalt strafschop binnen

Tévez knalt strafschop binnen, 2-1

Strafschop

Na een snelle counter uit een afgeslagen corner werkt Carvajal Tévez tegen de grond. Penalty.

Geel

Bij het begin van de tweede helft een vroege gele kaart voor Tévez, die Ramos hardhandig tegen de grond werkt. Na een overtreding van Carvajal op Sturaro geeft arbiter Martin Atkinson geen kaart. Gefluit van het Turijnse publiek.

Tweede helft

TWEEDE HELFT is begonnen: Juventus - Real Madrid 1-1. Geen wissels aan beide kanten.

Tip Adriaanse

De spitsen Bale en Ronaldo krijgen geen bal. Je kan het simpel omzetten met Javier Hernández inbrengen als spits. Of Ramos naar rechts en James doorschuiven naar de spitspositie.

Co Adriaanse

Analyse Youri Mulder

Het staat 1-1 voor Madrid. Zij zitten blij in de kleedkamer.

Youri Mulder

Rust

RUSTSTAND: Juventus - Real Madrid 1-1.

Een aantrekkelijke eerste helft eindigt met een gelijke stand. Real had het in de openingsfase lastig tegen het betere Juventus. De Koninklijke vocht zich echter terug, scoorde via Ronaldo en raakte de lat via James Rodríguez.

Lat

Na een fraaie aanval van Real kopt James Rodríguez op aangeven van Isco van dichtbij op de lat. In de rebound schiet Marcelo over.

Meer statistieken

-Cristiano Ronaldo topscorer hoofdtoernooi CL, met zijn 76ste goal nu boven Lionel Messi.

-Het was Ronaldo's 9de goal in halve finales CL. Alessandro Del Piero en Jari Litmanen volgen met 5.

-Ronaldo evenaarde Luiz Adriano, topscorer in CL dit seizoen. Beiden nu op 9 goals.

Marchisio

Juve laat zich niet uit het veld slaan door de gelijkmaker. Marchisio waagt een schot van afstand. Naast.

Ronaldo kopt Real naast Juve

Ronaldo

Ronaldo met een doelpoging. Hij schiet met links voorlangs. Geen 76ste goal in het hoofdtoernooi van de Champions League voor de Portugees.

Tempo

Real laat zich na die vroege achterstand meer gelden. Het tempo in de aantrekkelijke openingsfase is hoog.

Kroos

Kroos laat Buffon voor het eerst serieus werken. De doelman van Juve duikt op tijd naar de hoek om het schot van de Duitser tot hoekschop te verwerken. Isco daarna met een eenvoudiger te pakken inzet.

Morata zet Juve op 1-0

Madrileen Morata zet Juve op 1-0 tegen Real

Goal Juventus

Casillas verwerkt een schot van Tévez slecht en bij de tweede paal tikt Morata binnen. De geboren Madrileen juicht niet.

Morata

Morata ontsnapt aan Pepe en probeert Casillas de verrassen met een lob. Geen probleem voor de doelman van Real.

Eerste geel

Bonucci krijgt na vijf minuten een prent voor het neerhalen van Bale. De daaropvolgende vrije trap van Ronaldo stuit op de muur.

Vidal

Gelijk een moment in het strafschopgebied van Real. Vidal slaagt er niet in gevaarlijk te worden. Het eerste schot op doel is ook van Juve, van Sturaro.

Aftrap

AFTRAP: de thuisploeg trapt af, Juventus - Real Madrid is begonnen.

Voorspellingen

Youri Mulder: 0-0

Co Adriaanse: 0-1

Langs de Lijn

Vanaf 20.30 uur is Juventus-Real Madrid ook te volgen via Langs de Lijn op Radio 1. Arman Avsaroglu en Ronald van der Geer zijn de commentatoren.

Nu op NPO 3

Nu op NPO 3 en nos.nl de voorbeschouwing op Juventus-Real Madrid met Tom Egbers vanuit Madrid en Co Adriaanse en Youri Mulder vanuit de studio.

Real met Bale

Gareth Bale start voor Real. De aanvaller is voldoende hersteld van een kuitblessure. Hij maakte afgelopen zaterdag al als invaller zijn rentree in het competitieduel met Sevilla. Luka Modric en Karim Benzema ontbreken vanwege blessures. Bij Juve ontbreekt onder meer sleutelspeler Paul Pogba vanwege een hamstringblessure.

Juve is bevestiging én masker voor Italiaanse voetbal

Op 20 mei 1998 stonden Juventus en Real Madrid ook tegenover elkaar. Net als vanavond in Turijn. De derde Champions League-finale op rij voor Juventus markeerde de dominantie van het Italiaanse voetbal in de jaren '90. Dat is nu anders, weet David Endt.

Vreugde bij de spelers van Juventus na het behalen van het landskampioenschap

Casillas wil glansrol, Buffon de eindzege

Het Juventus Stadium is dinsdagavond het strijdtoneel voor een duel tussen twee oude, koninklijke keepers: Gianluigi Buffon (37) en Iker Casillas (33).

Gianluigi Buffon (l) en Iker Casillas in 2013

Eerste halve finale: Juventus-Real Madrid

Juventus-Real Madrid

Welkom bij ons liveblog met de eerste van twee halve finales in de Champions League: Juventus tegen bekerhouder Real Madrid. Woensdag wordt FC Barcelona - Bayern München gespeeld.