liveblog
NOS VoetbalAangepast

Excelsior verspeelt winst in blessuretijd

liveblog gesloten

Einde blog

Bedankt voor het volgen van ons liveblog.

Zaterdag staan er vier duels op het programma in de eredivisie. PSV is bij winst op Heerenveen kampioen. In dat geval kunt u de huldiging van PSV live volgen via NOS.nl.

18.30 uur
AZ - ADO Den Haag

19.45 uur
PSV - Heerenveen
Vitesse - FC Dordrecht

20.45 uur
Willem II - FC Groningen

Zondag staan ook vier duels op het programma.

12.30 uur
Feyenoord - Go Ahead Eagles

14.30 uur
Ajax - NAC Breda
Heracles Almelo - PEC Zwolle

16.45 uur
FC Utrecht - FC Twente

Reacties

De stand in de eredivisie na Cambuur - Excelsior

De stand in de eredivisie na Cambuur - Excelsior

Memorabele avond voor Cambuur

Met zijn 15de Eredivisiegoal in het shirt van Cambuur evenaart Ogbeche de clubtopscorer aller tijden in de eredivisie, Jack de Gier.

Cambuur haalt door het gelijkspel tegen Excelsior voor het eerst in een eredivisieseizoen meer dan 39 punten. De Friezen hebben er nu 40.

Ogbeche heeft dit seizoen nu dertien maal doel getroffen en is daarmee recordhouder voor de Friezen. Robin Nelisse is tweede op die lijst met twaalf doelpunten.

Ogbeche straft Excelsior af

Ogbeche laat eerst Coutinho tot het uiterste gaan met een hard schot. In de rebound staan drie verdedigers van Excelsior te slapen waardoor de Nigeriaan de 1-1 kan binnenschieten.

Bartholomew Ogbeche maakt in blessuretijd de 1-1

Slotoffensief Cambuur

Met nog iets meer dan vijf minuten te gaan dringt Cambuur nog meer aan. Excelsior wordt teruggedrongen op eigen helft maar kansen komen er nog niet voor de Friezen.

Levensgrote kans thuisploeg

Met nog een klein kwartier te gaan schiet Sander van de Streek de bal maar net over. Even daarvoor kreeg Excelsior de mogelijkheid om er 0-2 van te maken maar het hakje van Tom van Weert levert uiteindelijk een hoekschop op.

Cambuur kan geen vuist maken

De thuisploeg is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar tot grote kansen leidt dit niet.

Na de goal van Auasser is alleen invaller Daniel de Ridder gevaarlijk geweest. Hij dribbelt vanaf links naar binnen, maar zijn schot gaat net naast.

Wedstrijd ligt open

Cambuur probeert het met de zorgvuldige opbouw, Excelsior in de omschakeling. De werkwijze van de Kralingers werpt tot nu toe de meeste vruchten af.

Waar Cambuur in de tweede helft nog geen grote kansen heeft weten te creëren, hebben de Rotterdammers aan één mogelijkheid genoeg.

Column Joep: PSV 'Omschakelingsmachine 2.0'

Column Joep: PSV 'Omschakelingsmachine 2.0'

De wekelijkse column van Joep Schreuder. Hij laat zijn licht schijnen over een onderwerp dat hem bezighoudt. Vandaag: PSV, dat aankomend weekeinde de titel kan veroveren. Nu de bewondering nog voor de manier van spelen.

Rust in Leeuwarden

Het is rust bij SC Cambuur - Excelsior en het kan nog alle kanten op in Leeuwarden. Cambuur dringt aan, maar Excelsior is telkens zeer gevaarlijk via de counter.

Zo schiet Van Mieghem via het been van een Cambuur-verdediger net naast en maakt Gouriye bijna de 0-1. Na een slippertje van Wout Droste schiet hij de bal op Nienhuis.

Cambuur dringt aan

Beide ploegen maken er een interessant schouwspel van in Leeuwarden. De twee teams spelen allebei op de aanval en dat levert kansen over en weer op. Daarbij moet wel gezegd dat de beste mogelijkheden voor de thuisploeg zijn.

Ogbeche kopt maar net over en Fischer kan in de 25ste minuut maar net een levensgrote kans voor diezelfde Ogbeche voorkomen.

Nog geen goals maar wel kansen

Na een kwartier spelen hebben beide ploegen nog niet gescoord. Wel kwamen ze allebei erg dichtbij.

Eerst raakt Sander Fischer de paal voor Excelsior. De middenvelder schiet van dichtbij met zijn knie op het aluminium.

Bartholomew Ogbeche beidt even later Erik Bakker een goede kans, maar die schiet vanaf zestien meter net naast het doel van Excelsior-keeper Gino Coutinho.

Enkele feitjes op een rij

De ontmoeting eerder dit seizoen op 28 september 2014 was de eerste eredivisiewedstrijd tussen SC Cambuur en Excelsior. het duel eindigde in 1-1.

Zowel Cambuur-trainer Henk de Jong (Harkemase Boys) als Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen (Montfoort) was in het recente verleden oefenmeester van een amateurclub.

SC Cambuur won zijn laatste 4 thuiswedstrijden in de Eredivisie, een clubrecord.

Excelsior won zijn laatste 5 Eredivisiewedstrijden juist niet (G1-V4). De laatste overwinning van de Kralingers was op 1 maart toen sc Heerenveen met 3-0 verslagen werd.

Afgetrapt in Leeuwarden

Cambuur heeft afgetrapt

Een duel in de eredivisie

Vanavond een duel in de eredivisie. Cambuur en Excelsior nemen het om 20.00 uur tegen elkaar op in Leeuwarden.