Helaas voor PSV: Ajax imponeert niet, maar wint wel

Reacties Heracles-Ajax

Reacties NAC-Dordrecht

Reacties Heerenveen-AZ

Ajax wint

Daar is het eindsignaal. Ajax wint in een matige wedstrijd met 2-0 van Heracles. PSV is dus nog geen kampioen.

Ajax scoort!

HERACLES ALMELO-AJAX: 0-2 (Lucas Andersen, 85'). Een mooie krul in de verre hoek. Een schaars hoogtepuntje van de tweede helft.

Kwartier

Nog een kwartier bij Heracles-Ajax: 0-1. De thuisploeg stopt het meeste energie in de wedstrijd. Ajax kruipt naar het einde.

Ajax imponeert niet

Ajax kan niet echt imponeren tegen Heracles, maar leidt nog wel met 1-0. Veel slordige passes en schoten van afstand van Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven.

Tweede helft

Heracles brengt de tweede helft tegen Ajax onderweg. Ajax leidt met 1-0. Als Heracles wint, is PSV kampioen.

Reacties na Excelsior-Vitesse

NAC en Dordrecht spelen gelijk

Het is afgelopen in Breda: NAC-FC Dordrecht eindigt in 2-2. NAC stond 2-0 voor en had legio kansen op meer. De kater is dus groot in Breda. Voor Dordrecht-trainer Jan Everse is het zijn eerste punt.

Paal NAC

Adnane Tighadouini raakt de paal voor NAC tegen Dordrecht. Het blijft dus 2-2, maar beide ploegen spelen voor de winst. Vier minuten blessuretijd.

Heerenveen wint

Eindsignaal bij Heerenveen-AZ: 5-2. De 1-1 van Heerenveen vlak voor rust was blijkbaar zo'n domper voor AZ, dat ze daar de hele tweede helft onder hebben geleden.

HERACLES ALMELO-AJAX: 0-1 (Kolbeinn Sigthórsson, 45+2'). Hij is scherp in de rebound van een vrije trap van Ricardo van Rhijn. Het is meteen rust.

Wissels

Veel wissels bij NAC Breda-FC Dordrecht (2-2). Beide ploegen proberen iets te forceren.

Heerenveen scoort!

sc HEERENVEEN-AZ: 5-2 (Joey van den Berg, 87'). AZ heeft het opgegeven en Heerenveen heeft nog honger.

sc HEERENVEEN-AZ: 4-2 (Sam Larsson, 83'). Een vlijmscherpe counter bij een slotoffensief van AZ. Het duel is nu wel gespeeld.

sc HEERENVEEN-AZ: 3-2 (Sam Larsson, 75'). Hij komt de bal zelf halen, dribbelt wat en schiet dan raak.

Dordrecht scoort weer!

NAC BREDA-FC DORDRECHT: 2-2 (Everon Pisas, 69'). Binnen twee minuten staat Dordrecht gelijk. NAC-trainer Robert Maaskant is woedend en slaat de dug-out kapot.

Dordrecht scoort!

NAC BREDA-FC DORDRECHT: 2-1 (Giovanni Korte, 67'). Uit het niets kopt hij raak uit een corner. Wat kan Dordrecht nog meer?

Kurto heeft het druk

NAC is nog altijd de bovenliggende partij tegen FC Dordrecht (2-0), dat in doelman Filip Kurto nu al de man of the match heeft. Hij verricht de ene na de andere redding.

AZ scoort!

sc HEERENVEEN-AZ: 2-2 (Steven Berghuis, 58'). Hij puntert de bal in de verre hoek. Schitterend. Zijn tweede van de avond, een minuut na de verdiende voorsprong van Heerenveen.

sc HEERENVEEN-AZ: 2-1 (Luciano Slagveer, 57') Mark Uth laat de bal slim lopen. Een verdiende voorsprong voor Heerenveen, dat na rust het gas wat meer open heeft gedraaid.

Ajax balbezit

In de openingsfase heeft Ajax het meeste balbezit, maar de enige doelpoging was van Heracles: een kopbal van Wout Weghorst. Het is nog 0-0. Als Ajax verliest, is PSV kampioen.

Aftrap

In Almelo zijn Heracles en Ajax begonnen. Ook Heerenveen-AZ (1-1) en NAC-Dordrecht (2-0) zijn weer bezig.

Ook in Breda is het rust

NAC Breda en FC Dordrecht gaan ook rusten. NAC leidt met 2-0, maar miste nog een groot aantal kansen op meer.

HEERENVEEN-AZ: 1-1 (Simon Thern, 45+1'). Direct na het doelpunt (een schuiver) klinkt het rustsignaal. Beide ploegen zijn gelijkwaardig, dus een terechte gelijkmaker.

NAC scoort!

NAC BREDA-FC DORDRECHT: 2-0 (Adnane Tighadouini, 42'). Met buitenkantje rechts maakt hij zijn tweede goal van de avond. Eindelijk, want NAC had wel zes keer kunnen scoren.

Onvoorstelbaar...

"Onvoorstelbaar." Commentator Frank Snoeks ziet NAC weer een kans missen na weer een fout in de opbouw van FC Dordrecht. Het blijft 1-0 voor de Bredanaars.

Weinig spanning

Bij Heerenveen-AZ gebeurt niet zo veel na de snelle openingsgoal van Steven Berghuis (0-1). Over acht minuten is het rust. Wellicht dat de coaches hun ploegen een beetje aan de praat krijgen.

Doelpunt Vitesse!

EXCELSIOR-VITESSE: 1-3 (Renato Ibarra, 90+2'). Een counter, de wedstrijd is beslist, want het is meteen afgelopen.

Weer een kans voor NAC

NAC blijft de ene na de andere kans missen op een 2-0 voorsprong tegen FC Dordrecht. Nu schiet Adnane Tighadouini, de maker van de 1-0, voorlangs.

Bijna-hattrick Traoré

Bijna een hattrick voor Vitesse-spits Bertrand Traoré. Tegen Excelsior krijgt hij twee kansen op de 3-1. De laatste schampt de lat. Nog twee minuten en dan zit de officiële speeltijd erop.

Vitesse controleert

Nog acht minuten heeft Excelsior om iets aan de 2-1 achterstand tegen Vitesse te doen. Een lastige opgave, want de Arnhemmers hebben het duel onder controle en kunnen gevaarlijk zijn uit de counter.

De Boer: het moet uit het hart komen

Terwijl in Eindhoven de voorbereidingen op het kampioensfeest van PSV in volle gang zijn, zijn ze bij Ajax met hele andere dingen bezig: de tweede plaats. Het spel van vorige week tegen FC Utrecht stemde trainer Frank de Boer allerminst vrolijk. "Ik miste het heilige vuur om ten koste van alles de zege uit het vuur te slepen."

Doelpunt NAC!

NAC BREDA-FC DORDRECHT: 1-0 (Adnane Tighadouini, 15'). Tegen de verhoudingen in komt NAC op voorsprong. Direct daarna mist Mats Seuntjens twee reuzenkansen op de 2-0.

Grote kans Uth

Heerenveen is de snelle treffer van AZ nu wel te boven en krijgt de eerste kans via Mark Uth. Hij omspeelt de keeper, maar scoort niet. Het 0-1 voor AZ.

EXCELSIOR-VITESSE: 1-2 (Bertrand Traoré, 72'). Hij versnelt en vindt de verre hoek. Zijn tweede van de avond en elfde van het seizoen.

Opstelling Ajax

AJAX: Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn, Joël Veltman, Nick Viergever, Nicolai Boilesen, Riechedly Bazoer, Davy Klaassen, Daley Sinkgraven, Anwar El Ghazi, Kolbeinn Sigthórsson, Ricardo Kishna

Opstelling Heracles

HERACLES: Bram Castro, Tim Breukers, Mike te Wierik, Dario Vujicevic, Mark-Jan Fledderus, Simon Cziommer, Denni Avdic, Thomas Bruns, Bryan Linssen, Wout Weghorst, Brahim Darri

Arveladze was veel sneller

Het doelpunt van Steven Berghuis na 50 seconden bij Heerenveen-AZ (0-1) is het snelste AZ-doelpunt sinds Nick Viergever op 28 augustus 2011 al na 43 seconden de 0-1 maakte bij FC Groningen. In 2005 was Shota Arveladze de snelste door na 24 seconden te scoren tegen Heerenveen.

Traoré en Pröpper

Vitesse begint haast te maken. Bertrand Traoré en Davy Pröpper halen gevaarlijk uit, maar het blijft 1-1 bij Excelsior.

Aftrap

NAC en Dordrecht zijn inmiddels ook begonnen aan hun wedstrijd.

Doelpunt AZ!

HEERENVEEN-AZ: 0-1 (Steven Berghuis, '1). Na 50 seconden ligt de bal al in het netje!

Aftrap

Bij Heerenveen-AZ is er afgetrapt.

Vitesse valt aan

Vitesse heeft de wedstrijd tegen Excelsior iets beter onder controle dan voor rust. Grote kansen zijn er na rust nog niet geweest voor beide ploegen. De stand is 1-1.

Tweede helft van start

Excelsior brengt de tweede helft onderweg tegen Vitesse: 1-1.

Tweede ring Heracles

Om 19.45 uur beginnen Heerenveen-AZ en NAC-Dordrecht en om 20.45 uur Heracles-Ajax. Commentator Frank Wielaard is er klaar voor.

Column Joep: misère onder de Dom

Rust

De eerste helft van Excelsior-Vitesse is afgelopen: 1-1. Eloy Room klaagt nog bij de scheidsrechter dat hij gehinderd werd bij de gelijkmaker. Feit is dat Excelsior de goal op basis van het vertoonde spel verdiende. Vitesse scoorde uit het niets.

Doelpunt Excelsior!

EXCELSIOR-VITESSE: 1-1 (Tom van Weert, 41'). Hij kopt raak uit een corner. Eloy Room denkt gehinderd te worden, maar daar gaat de scheidsrechter niet in mee. Een verdiende treffer voor Excelsior.

EXCELSIOR-VITESSE: 0-1 (Bertrand Traoré, 39'). Na een combinatie met Zakaria Labyad krult hij de bal in de verre hoek.

Nog 0-0 op Woudestein

Nog steeds 0-0 op Woudestein bij Excelsior-Vitesse. De thuisploeg heeft het betere van het spel en ook de beste kansen, maar vooralsnog is Vitesse nog zonder schade.

Opstelling FC Dordrecht

DORDRECHT: Filip Kurto, Sean Klaiber, William Troost-Ekong, Josimar Lima, Robin Gosens, Jeffry Fortes, Joris van Overeem, Matthew Steenvoorden, Fernando Lewis, Anthony Biekman, Everon Pisas

Opstelling NAC

NAC BREDA: Jelle ten Rouwelaar, Ruben Ligeon, Dirk Marcellis, Henrico Drost, Kenny van der Weg, Jeffrey Sarpong, Divine Naah, Demy de Zeeuw, Joeri de Kamps, Adnane Tighadouini, Mats Seuntjens

De kansen zijn voor Excelsior

Excelsior speelt, zoals gebruikelijk, verzorgd voetbal, maar vergeet de kansen te benutten tegen Vitesse. Nog steeds 0-0. De Rotterdammers waren net weer kansrijk bij een scrimmage voor het doel van Vitesse, dat alleen via schoten van Zakaria Labyad gevaarlijk is.

Opstelling AZ

AZ: Esteban, Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Derrick Luckassen, Simon Poulsen, Markus Henriksen, Celso Ortíz, Nemanja Gudelj, Steven Berghuis, Aron Jóhannsson, Dabney dos Santos

Opstelling Heerenveen

HEERENVEEN: Kristoffer Nordfeldt, Stefano Marzo, Jerry St. Juste, Joost van Aken, Pele van Anholt, Marten de Roon, Joey van den Berg, Simon Thern, Luciano Slagveer, Mark Uth, Sam Larsson

Vitesse met de schrik vrij

De eerste tien minuten zitten erop en Vitesse mag blij zijn dat het nog 0-0 is. Ninos Gouriye kwam in de derde minuut vrij voor doelman Eloy Room, die knap zijn doel schoon hield.