De 25ste zege van dit eredivisieseizoen van PSV is een feit. De Eindhovenaren zijn zeker van de titel als Ajax zaterdagavond van Heracles Almelo verliest.

Na vele gemiste kansen (Depay en Narsingh) is het alsnog raak voor PSV.

PEC raakt de lat

PSV ontsnapt als Thomas Lam de lat raakt. De middenvelder van PEC krijgt ruim baan om uit te halen en mist het geluk dat zijn bal via de lat terug in het veld springt.

Doelpunt Brenet uit andere positie

PSV blijft sterk

De thuisploeg heeft een licht overwicht en krijg z'n kansen, maar kan het karwei niet afmaken. Vooral Depay heeft z'n vizier niet op scherp. Bovendien keept Warner Hahn een uitstekende wedstrijd.

Wissels

PSV: Maher voor Hendrix

PEC Zwolle: Van der Werff voor Broerse en Saymak voor Thomas.

Depay vergeet te scoren

PSV heeft het heft weer in handen genomen, maar vergeet vooralsnog te scoren. Narsingh was dichtbij, maar vooral Depay laat een uitgelezen mogelijkheid liggen. De eredivisietopscorer schiet in kansrijke positie tegen PEC-doelman Hahn.

Zwolle meldt zich af en toe voor het doel van PSV, maar is ongevaarlijk.

Colum Joep: misère in Utrecht

Column Joep: misère onder de Dom

PSV had vlak na rust op achterstand kunnen staan, maar Joshua Brenet helpt de koploper weer in het zadel. De rechtsback neemt een afvallende bal met de knie mee en haalt vervolgens van ruim 25 meter uit en schiet de bal hard in de bovenhoek: 2-1.

Tweede helft

We zijn weer onderweg in Eindhoven en direct krijgt Zwolle een grote kans via Drost. Doelman Jeroen Zoet brengt redding.

Huldiging Oranje Zwart

Het Philips Stadion huldigt hockeyclub Oranje Zwart uit Eindhoven. Op Tweede Paasdag won de club de Euro Hockey League.

Philips Stadion huldigt Oranje Zwart

Rust

Arbiter Björn Kuipers fluit voor het einde van de eerste helft, waarin PSV steeds matig ging spelen na de 1-0 voorsprong. Kantelmoment in het duel is het moment dat Ron Jans zijn aanvallers sommeert om vroeg druk op de verdediging van PSV te zetten.

Doelpunt PEC Zwolle

PEC maakt ietwat onverwacht gelijk in Eindhoven. Van der Werff neemt de bal in een keer op zijn voet en schiet hard en laag binnen. Guaradado stond nog op de lijn, maar ziet de bal langs zich heen gaan.

Gerbrands

Gebrands over malaise FC Twente

Jans laat reserves warmlopen

De bezoekers uit Overijssel tonen nog geen reactie na de 1-0 achterstand. Trainer Ron Jans reageert wel: hij stuurt een aantal reserves uit de dug-out om een signaal af te geven. Ondertussen verzuimt Luuk de Jong PSV op 2-0 te schieten. De spits schiet in goede positie net naast.

PSV grijpt in het openingskwartier de voorsprong. Wijnaldum schiet op aangeven van Narsingh de bal hoog in het doel. Het is zijn twaalfde eredivisietreffer van dit seizoen.

De voorsprong is logisch. Eerder waren de Eindhovenaren al gevaarlijk via Depay (schot naast) en Bruma (kopbal).

Balbezit PSV

Na vijf minuten voetbal nog geen noemenswaardige momenten in Eindhoven. Het balbezit is voor PSV, dat drie van de laatste vier thuisduels op een vrijdagavond won. In deze reeks werd alleen op 18 januari 2013 thuis van PEC Zwolle verloren (1-3).