liveblog

Vitesse klimt verder op de ranglijst

liveblog gesloten

Eindsignaal

Cambuur vergat het duel eerder te beslissen, maar het houdt de drie punten wel in Leeuwarden: 1-0.

Vrije trap Heracles

Vrije trap Cziommer in de negentigste minuut. De Duitser mikt de bal vanaf 25 meter tegen de muur aan.

29% balbezit

Na bijna zeventig minuten spelen stond de teller bij Heracles op 29% balbezit. Slechts één keer dit seizoen stond er na negentig minuten minder op de teller; op 7 december 2014 won Heracles met 2-4 bij FC Utrecht met slechts 28% balbezit.

Gemiddeld heeft de Almelose formatie dit seizoen 45% balbezit per duel.

Aftrap

Arbiter Higler fluit, Cambuur trapt af voor de tweede helft. Stand: 1-0.

Twee wissels bij Heracles: Cziommer erin voor Fledderus, Bel Hassani erin voor Darri.

Eindsignaal

Zowel in Enschede als Alkmaar klinkt het eindsignaal. FC Twente verliest in slotfase twee punten tegen NAC (1-1) en AZ stelt in blessuretijd de zege veilig tegen Willem II (2-0).

AZ - Willem II 2-0

AZ countert Willem II weg in blessuretijd. Dos Santos met het laatste tikje: 2-0.

FC Twente - NAC 1-1

Falkenburg kapt op rechts en haalt uit met links. De bal belandt in de verre hoek achter Stevens: 1-1 in de 88ste minuut.

Oei, Gouweleeuw

Bij een hoekschop voor Willem II krijgt Gouweleeuw de bal pardoes op zijn rug. Esteban is alert. Het is niet de eerste keer dat AZ goed wegkomt. Het blijft 1-0.

Cambuur - Heracles 1-0

Van de Streek krult de bal in de negentiende minuut onhoudbaar achter Castro: 1-0.

Mokhtar niet voorbij Bredase muur

Vrije trap FC Twente. Mokhtar wordt onderuit gehaald net buiten 'de zestien'. Hij neemt de vrije trap zelf en komt niet voorbij de Bredase muur. Het blijft 1-0 na krap een uur spelen.

Armenteros net niet

Een nieuwe kans voor Armenteros. Zijn inzet, een laag schot, wordt ternauwernood gekeerd door Esteban.

Wissel AZ

Wissel AZ bij het begin van de tweede helft: Haps vervangt Poulsen.

Rust in Alkmaar en Enschede

Zowel bij AZ - Willem II als bij FC Twente - NAC gaan de spelers rusten met een stand van 1-0.

Fraai

Met een fraai afstandsschot passeert hij Lamprou.

AZ - Willem II 1-0

Berghuis maakt er 1-0 van in Alkmaar.

Messaoud op de lat

Messaoud met een grote kans. De middenvelder kopt op de lat.

Zesde zege op rij Vitesse

Vitesse is na rust beter, maar het lukt de Arnhemmers niet de score uit te breiden. Het blijft bij 2-1. Vitesse is PEC voorbij op de ranglijst.

AZ maakt fouten

AZ maakt fouten engeeft Willem II ruimte om aan te vallen. Armenteros weet nog niet te profiteren. Het blijft 0-0 na een half uur.

FC Twente - NAC 1-0

Luc Castaignos opent in de vijfde minuut de score in Enschede.

Bal rolt in Enschede

Arbiter Kamphuis fluit, NAC trapt af.

Aftrap in Alkmaar

Arbiter Gözübüyük fluit, Willem II trapt af.

Armenteros

De topscorer van Willem II, Samuel Armenteros, staat toch in de basis. De spits kampte met lichte knieklachten en liet vrijdag de training nog schieten.

Opstellingen Twente - NAC Breda

Twente: Stevens, Ter Avest, Martina, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Tapia; Corona, Castaignos, Mokhtar.

NAC: Ten Rouwelaar, Ligeon, Marcellis, Koch, Van der Weg; Seuntjens, Swerts, De Zeeuw; Matic, Tighadouini, Fernandez.

Tweede helft

Blom fluit voor het begin van de tweede helft bij Vitesse-PEC.

Rust in Arnhem

Blom fluit voor het einde van de eerste helft.

Vitesse mist strafschop

De thuisploeg verzuimt met een voorsprong de rust in te gaan. Marko Vejinovic mist vanaf elf meter door de bal hard over te schieten. Daarvoor werd Diks in de zestien gevloerd door Rienstra.

PEC onder druk

De bezoekers zijn momenteel alleen in staat om op de counter gevaarlijk te worden. Vitesse is het betere team.

Vitesse-PEC 1-1

Bertrand Traoré zet Vitesse van dichtbij op 1-1. Het betekent de zeven treffer van het seizoen voor de aanvaller. Kashi zorgde met het hoofd voor de assist.

Vitesse drukt

Opnieuw een gevaarlijk moment van Vitesse. Qazaishvili krijgt schuin voor het doel een schietkans, maar zijn inzet gaat over.

Kans Labyad

Warner Hahn houdt PEC op een 1-0 voorsprong. De doelman keert een harde, lage inzet van Labyad.

Vitesse bij een achterstand

Vitesse kwam dit seizoen zeven keer op een 0-1 achterstand. Alleen tegen SC Cambuur en sc Heerenveen hield Vitesse een punt over (2-2 en 1-1). Overige vijf duels werden verloren.

Kans Vitesse

Bertrand Traoré krijgt in de loop de bal en schiet vervolg in het zijnet. Hier had de aanvaller op een goede dag meer mee kunnen doen.

"Speling van het lot"

PEC-verdediger Maikel Van der Werff moet er geblesseerd af. Hij vertrekt komende zomer naar Vitesse. "Een bijzondere speling van het lot", zegt commentator Frank Snoeks.

Thomas Lam komt in het veld voor Van der Werff.

Weinig reactie Vitesse

De Arnhemmers stichten nog weinig gevaar voor het doel van PEC. Het balbezit is wel voor de thuisploeg.

Vitesse-PEC 0-1

Verrassing in Arnhem. Mustafa Saymak kopt PEC Zwolle na een verre ingooi van Bart van Hintum op 1-0.

Aftrap Zwolle

Arbiter Kevin Blom fluit voor het begin van Vitesse-PEC Zwolle. De bezoekers trappen af.

Necid is terug

Tomáš Necid zit voor het eerst sinds 20 december 2014 weer bij de wedstrijdselectie van PEC Zwolle. Necid scoorde dit seizoen 8 keer in 14 duels.

Wedstrijden op zaterdag

PEC speelde dit seizoen 11 wedstrijden op zaterdag, daarin behaalde het 19 punten. Vitesse kwam tot 16 punten in 11 wedstrijden op deze dag.