liveblog

Twente en PEC naar halve finale KNVB-beker

liveblog gesloten

Morgen laatste twee duels

Woensdagavond staan de laatste twee duels op het programma in de kwartfinale van de KNVB-beker.

Om 18:30 uur speelt Roda JC Kerkrade thuis tegen Excelsior en om 20:45 uur neemt FC Groningen het in eigen huis op tegen Vitesse .

Bedankt voor het volgen van dit liveblog en tot morgen!

Twente naar halve finale

EINDSTAND: FC Twente - AZ 3-0

Dankzij twee doelpunten van Hakim Ziyech en een van Luc Castaignos plaatst FC Twente zich ten koste van AZ voor de halve finale van de KNVB-beker.

Henk de Jong na Cambuur-PEC

Reactie Ron Jans

Aanvoerder Gudelj van het veld

Nemanja Gudelj grijpt naar zijn been

Ziyech beslist duel

DOELPUNT: FC Twente - AZ 3-0 (Ziyech 62')

Met een bijna identiek doelpunt, al is het nu met links, schiet Ziyech de 3-0 in de kruising.

Hakim Ziyech viert zijn tweede goal tegen AZ

Jóhannsson mist voor AZ

Oog in oog met Sonny Stevens schiet de Amerikaan de bal zacht in de handen van de Twente-doelman.

Twaalfde halve finale

Mocht FC Twente winnen van AZ dan plaatst het zich voor de 12de keer voor de halve finale van de KNVB-beker en voor het eerst sinds 2010/2011. Dat seizoen wonnen de Tukkers uiteindelijk de KNVB-beker door Ajax in de finale na verlenging te verslaan (3-2).

Ziyech krult Twente naar 2-0

DOELPUNT: FC Twente - AZ 2-0 (Ziyech 44')

Met een fraai schot krult Hakim Ziyech de bal achter de kansloze AZ-doelman Esteban.

Hakim Ziyech viert de 2-0 tegen AZ

FC Twente op voorsprong

DOELPUNT: FC Twente - AZ 1-0 (Castaignos 24')

De spits schiet een voorzet op maat van Hakim Ziyech achter doelman Esteban. 1-0 voor FC Twente.

Luc Castaignos na de 1-0 tegen AZ

Derde halve finale op rij

PEC Zwolle plaatst zich voor de vijfde keer en voor het derde seizoen op rij voor de halve finale van het bekertoernooi. Vorig seizoen plaatste Zwolle zich voor de eindstrijd door NEC uit te schakelen (2-1). In 2012/2013 was PSV in de halve finale met 0-3 te sterk.

PEC naar halve finale

EINDSTAND: SC Cambuur - PEC Zwolle 2-3

Het doelpunt van Jody Lukoki in de verlenging is genoeg voor PEC Zwolle om zich te plaatsen voor de halve finale van de KNVB-beker.

PEC Zwolle viert de goal van Jody Lukoki

Cambuur dringt weer aan

Cambuur blijft knokken waarbij er kansen zijn voor Barto en Rosheuvel. Hahn ligt echter weer in de weg.

Vijf keer eerder Twente-AZ in de beker

In 1978/1979 stonden de teams voor het laatst tegenover elkaar in het bekertoernooi. Na een 1-1 gelijkspel in het Diekmanstadion in Enschede plaatste FC Twente zich na een 0-2 zege in de return in Alkmaar uiteindelijk voor de halve finale.

Lukoki zet PEC weer op voorsprong

DOELPUNT: SC Cambuur - PEC Zwolle 2-3 (Lukoki 108')

Met een hard schot van in de zestien zet Jody Lukoki PEC Zwolle op 2-3.

Narsingh van het veld

De man die Cambuur terug bracht in de wedstrijd moet van het veld met een blessure. Martijn Barto is zijn vervanger.

Verlenging onderweg

Zwolle heeft afgetrapt voor de eerste helft van de verlenging.

Verlenging lijkt nabij

Scheidsrechter Gözübüyük trekt twee minuten bij, de wedstrijd lijkt af te stevenen op verlenging.

Becker dicht bij 2-3

Sheraldo Becker ontdoet zich van Lucas Bijker maar de Zwolle-aanvaller schiet daarna net voorlangs het doel.

Goede kans Cambuur

De wedstrijd ligt weer helemaal open en Cambuur blijft de bovenliggende partij. Nu weer een kans voor Van der Streek. Zijn kopbal gaat maar net over.

Narsingh brengt spanning terug

DOELPUNT: SC Cambuur - PEC Zwolle 1-2 (Narsingh 55')

Enkele minuten na het doelpunt van Thomas brengt Furdjel Narsingh de spanning weer terug in de wedstrijd. De rappe aanvaller wordt diep gestuurd en schiet onberispelijk raak.

Furdjel Narsingh viert de 2-2 tegen PEC Zwolle

Zwolle komt op 0-2

DOELPUNT: SC Cambuur - PEC Zwolle 0-2 (Thomas 50')

Ryan Thomas knalt zijn ploeg PEC Zwolle vlak na rust vanaf de rand van het strafschopgebied op een 2-0 voorsprong.

Tweede helft hervat

Cambuur heeft afgetrapt voor de tweede helft.

Rust in Leeuwarden

Ondanks de vele kansen van Cambuur is het PEC Zwolle dat een voorsprong heeft. 0-1 dankzij een doelpunt van Thomas Lam.

Hanh redt Zwolle

Ogbeche knalt van dichtbij op het Zwolle-doel maar de keeper houdt met een katachtige reflex de bal uit het doel.

Doelpunt Zwolle

DOELPUNT: SC Cambuur - PEC Zwolle 0-1 (Lam 24')

De eerste keer dat Zwolle gevaar sticht voor het doel van doelman Zeinstra is het direct raak. Vanuit een corner kopt verdediger Thomas Lam raak.

PEC Zwolle viert de 0-1 van Thomas Lam

Cambuur dicht bij 1-0

Eerst knalt Calvin Mac-Intosh op de vuisten van Hanh waarna Ogbeche de daaropvolgende corner met een omhaal net over het doel werkt.

Sterk begin Cambuur

De eerste tien minuten zijn voor de Friezen, die het meeste balbezit hebben en de beste kansen krijgen.

Goede kans sc Cambuur

De eerste kans van de wedstrijd is voor Cambuur. Een venijnig schot van Van de Streek wordt door doelman Hahn knap weggebokst.

Wedstrijd van start

PEC Zwolle trapt af, de wedstrijd is begonnen.

Zesde bekerontmoeting

SC Cambuur en PEC Zwolle staan voor de zesde keer tegenover elkaar in de KNVB-beker. Drie maal won Cambuur, twee maal was PEC de sterkste.

Op 20 september 2011 ontmoetten de ploegen elkaar voor het laatst in de beker. In de tweede ronde won FC Zwolle destijds met 0-1 dankzij een goal van Nassir Maachi.

Kwartfinales KNVB-Beker

Vanavond worden er twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de KNVB-beker.

18:30 uur