NOS NieuwsAangepast

Holleeder verdacht van 3 moorden

Het Openbaar Ministerie is een nieuw onderzoek gestart naar de betrokkenheid van Willem Holleeder bij zeker drie liquidaties. Dat blijkt uit stukken die de advocaten in het Passage-proces hebben gekregen.

Holleeder wordt ervan verdacht dat hij achter de liquidaties van zijn zwager en mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout, Kees Houtman en Thomas van der Bijl zit.

De aanleiding voor het nieuwe onderzoek onder leiding van een rechter-commissaris zijn de verklaringen van de kroongetuige Fred R. Vrijdag maakte het OM bekend dat er een deal met deze verdachte in het liquidatieproces is gesloten. Het OM hoopt dankzij zijn verklaringen niet alleen de uitvoerders, maar ook de opdrachtgevers voor de liquidaties achter de tralies te krijgen.

Vrijspraken

Fred R. heeft belastende verklaringen afgelegd tegen Willem Holleeder. Dat deed hij ook al tegen Dino S. en Ali A., maar die zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij de moorden. De politie verdenkt Holleeder al lang van betrokkenheid bij liquidaties, maar heeft hem hiervoor tot nu toe niet aangeklaagd.

De advocaat van Holleeder, Stijn Franken, wil nog niet reageren op de verklaringen van R.

Een andere kroongetuige in het liquidatieproces, Peter La S., heeft ook al verklaard dat Holleeder achter liquidaties zat. Toch liet het OM hem in het Passageproces buiten beschouwing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl