NOS NieuwsAangepast

"SABMiller wil Heineken overnemen"

Bierbrouwer SABMiller wil Heineken overnemen. De op een na grootste bierbrouwer ter wereld heeft de eigenaren van Heineken onlangs benaderd met het aanbod om het Nederlandse bedrijf over te nemen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Heineken zou het bod hebben afgewezen.

Het bod zou bedoeld zijn om Heineken te beschermen tegen een mogelijk bod van de grootste bierbrouwer ter wereld; Anheuser-Busch InBev NV. InBev is bekend van onder meer Budweiser, Corona en Stella Artois.

Sterk imago

"Vorige week heb ik geruchten gehoord dat InBev Heineken zou willen overnemen. InBev zou dan zo'n grote speler worden, dat SABMiller dat niet zomaar kan laten gebeuren", zegt Ben Vinken, hoofdredacteur van bierblad Beerpassion en kenner van de biermarkt.

Volgen hem is Heineken een gezond bedrijf met wereldwijd een sterk imago. "Dat is iets wat SABMiller niet heeft. Dus het is niet alleen strategisch, maar het gaat ze ook om het merk Heineken: de Coca-Cola onder de biermerken."

Flink bedrag

Het bod van SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, is volgens persbureau Bloomberg door de familie Heineken afgeslagen. Omdat Heineken zo'n sterk biermerk is, zal een bod gebaseerd op de beurswaarde van het bedrijf niet volstaan, denkt Vinken. "Daar zal een flink bedrag bovenop moeten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl