NOS WielrennenAangepast

Kazachstan wil voor 2020 Tourstart

Het Centraal-Aziatische land Kazachstan wil voor 2020 de start van de Tour de France organiseren. Dat heeft Kairat Kelimbetov, voorzitter van de wielerbond van Kazachstan, gezegd.

Het 'Grand Départ' in de Kazachstaanse hoofdstad Astana (4800 kilometer van Parijs), Kelimbetov ziet het wel zitten. Zeker na de succesvolle Tourstart in Groot-Brittannië dit jaar. "Het klinkt nu misschien als een grap, maar we hebben gezien wat er in Yorkshire heeft plaatsgevonden en dat vinden we zeer interessant", zei Kelimbetov tegen het persbureau AFP.

Centrale bank

"De Tour is populair over de hele wereld. Er stonden maar liefst vijf miljoen mensen langs de kant in Yorkshire. Nu leeft het idee om de Tour naar Kazachstan te halen. Het kostte Yorkshire drie jaar voorbereiding, ik denk dat wij dat ook kunnen", zei Kelimbetov, die ook de directeur van de centrale bank van Kazachstan is.

Niet alleen die Tourstart heeft de voorzitter geënthousiasmeerd, ook de eindzege van Vincenzo Nibali, die voor het Kazachstaanse wielerteam Astana rijdt. De Kazachen zullen zich moeten richten op 2017 of later, want volgend jaar vindt de start van de Tour de France in Utrecht plaats en in 2016 zal de Tour gewoon in Frankrijk beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl